
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
טוב שיש צנצנת מלאה בעוגיות הגרנולה המקסימות הללו, הן טעימות מאוד, בריאות יחסית, ולמרות שמכינים אותן ב-5 דקות הן נראות סופר מושקעות. כשיש לי צנצנת כזו בבית אני תמיד תוהה למה אני לא מכינה אותן יותר (הצנצנת מתרוקנת במהירות רבה מדי…) ולמה אני כל כך מתעצלת להוציא את המקסר. אבל עכשיו יש לי, אז יש לי פטור מהוצאת מיקסר לפחות ל-24 שעות, ואם תכינו אותן, גם לכם יהיה פטור + צנצנת מלאה עוגיות גרנולה עם חמוציות. שיחוק!
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 1/2 כוסות סוכר חום בהיר דמררהניתן להחליף בסוכר חום כהה או בסוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1 1/2 כוסות קמח כוסמיןניתן להחליף בקמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 כוסות שיבולת שועל עבה
-
1 כוס חמוציות מיובשות
-
1/2 כוס צימוקים כהים
-
1 כוס אגוזי פקאןקצוצים. ניתן להחליף באגוזי מלך
-
1 כפית קינמון טחוןלא חובה, רק אם אוהבים
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מקציפים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר כמה דקות, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומקציפים עו כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ובידיים משומנות מגלגלים מהעיסה עיגולים בגודל כדור פינג פונג. מניחים את העוגיות במרווחים של 3 ס”מ מינימום זו מזו.
- אופים את העוגיות כ-20 דקות עד שהן משחימות אך המרכז שלהן רך.
- מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
הערות
- אפשר להחליף את החמוציות בפירות יבשים אחרים שאוהבים או אפילו להחליף בשוקולד מריר
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
25
מנות
קלוריות
240.9
קק״ל
6022.9
קק״ל
פחמימות
30.3
גרם
757.3
גרם
שומן
11.0
גרם
274.0
גרם
נתרן
115.9
מ״ג
2897.6
מ״ג
חלבון
2.4
גרם
60.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.8
גרם
20.8
גרם
שומן רווי
4.3
גרם
108.5
גרם
כולסטרול
39.9
מ״ג
998.4
מ״ג
סידן
12.6
מ״ג
314.3
מ״ג
ברזל
0.4
מ״ג
9.1
מ״ג
אשלגן
44.0
מ״ג
1100.5
מ״ג
אבץ
0.3
מ״ג
6.7
מ״ג
תגובות (23)
אופים את העוגיות בטורבו או באפיה רגילה?
היי, רצוי לאפות בתוכנית טורבו. בהצלחה!
במה אפשר להחליף את קמח הקוסמין כדי שיהיו ללא גלוטן?
ניתן להחליף בקמח תמי.
היי איך אפשר לשנות את זה שזה לא יהיה חלבי?
אפשר להחליף את החמאה בשמן או מרגרינה או מחמאה. בהצלחה (: