אסאדו בתנור עם בטטות מקורמלות
ארוחת אסאדו בתנור עם בטטות מקורמלות זו התשובה שלא ידעתם שחיפשתם לארוחת ערב חגיגית - נתח אסאדו בתנור כל כך רך, עם בטטות ועשבי תיבול
ארוחת אסאדו בתנור עם בטטות מקורמלות זו התשובה שלא ידעתם שחיפשתם לארוחת ערב חגיגית - נתח אסאדו בתנור כל כך רך, עם בטטות ועשבי תיבול
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 551.2 קק״ל 4409.4 קק״לפחמימות 44.2 גרם 353.6 גרםשומן 20.1 גרם 161.0 גרםנתרן 1592.6 מ״ג 12740.6 מ״גחלבון 35.4 גרם 283.3 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 113.3 גרםשומן רווי 5.4 גרם 43.2 גרםכולסטרול 99.9 מ״ג 799.5 מ״גסידן 336.1 מ״ג 2688.5 מ״גברזל 7.0 מ״ג 56.2 מ״גאשלגן 2721.6 מ״ג 21773.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 35 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות551
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 551.2 קק״ל 4409.4 קק״לפחמימות 44.2 גרם 353.6 גרםשומן 20.1 גרם 161.0 גרםנתרן 1592.6 מ״ג 12740.6 מ״גחלבון 35.4 גרם 283.3 גרםסיבים תזונתיים 14.2 גרם 113.3 גרםשומן רווי 5.4 גרם 43.2 גרםכולסטרול 99.9 מ״ג 799.5 מ״גסידן 336.1 מ״ג 2688.5 מ״גברזל 7.0 מ״ג 56.2 מ״גאשלגן 2721.6 מ״ג 21773.0 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 551 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג אסאדוחתוך לקוביות
-
3 בטטות גדולותקלופות
-
3 בצלים בינונייםקלופים
-
10 שיני שוםקלופות
-
3 גבעולי סלריעם עלים
-
2 ליטר מים רותחים
-
3 כפות סילאן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרצועות וקוצצים את הסלרי.
- בסיר סוטאז’ גדול צורבים את הבצלים, הסלרי והשום במשך 10 דקות. מוסיפים את הבשר וצורבים יחד, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב. זה לוקח בערך 30 דקות אז צריך סבלנות.
- מחממים תנור לטמפורה של 170 מעלות חום עליון תחתון. אם יש מצב מיקרוגל, מעבירים למצב מיקרוגל בשילוב טמפרטורה של 170 מעלות.
- מעבירים את כל תכולת הסיר לתבנית קרמיקה או זכוכית שמתאימה לתנור/מיקרוגל.
- מוסיפים מים, סילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות. הנוזלים צריכים להגיע כמעט עד לגובה הבשר. אם חסר אפשר להוסיף עוד מים.
- מכסים את התבנית עם מכסה שמתאים לתנור-מיקרו.
- מכניסים לתנור לשעה וחצי. אם אין לכם מצב תנור מיקרוגל אפשר להעביר את הסיר לתנור (ובתנאי שהוא מתאים כמובן לתנור) ולכסות אותו. במקרה הזה מפעילים את התנור על מצב עליון תחתון למשך שלוש שעות.
- חותכים את הבטטות לרבעים או שמיניות.
- פותחים את המכסה של התבשיל ומכניסים פנימה את הבטטות (אחרי בישול של שעה וחצי בתנור מיקרוגל או שלוש שעות במצב עליון תחתון).
- ממשיכים לאפות, ללא מכסה, במצב עליון תחתון בטמפרטורה של 190 מעלות במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה של הבטטות.
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרצועות וקוצצים את הסלרי.
- בסיר סוטאז’ גדול צורבים את הבצלים, הסלרי והשום במשך 10 דקות. מוסיפים את הבשר וצורבים יחד, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מזהיב. זה לוקח בערך 30 דקות אז צריך סבלנות.
- מחממים תנור לטמפורה של 170 מעלות חום עליון תחתון. אם יש מצב מיקרוגל, מעבירים למצב מיקרוגל בשילוב טמפרטורה של 170 מעלות.
- מעבירים את כל תכולת הסיר לתבנית קרמיקה או זכוכית שמתאימה לתנור/מיקרוגל.
- מוסיפים מים, סילאן, מלח ופלפל שחור ומערבבים בעדינות. הנוזלים צריכים להגיע כמעט עד לגובה הבשר. אם חסר אפשר להוסיף עוד מים.
- מכסים את התבנית עם מכסה שמתאים לתנור-מיקרו.
- מכניסים לתנור לשעה וחצי. אם אין לכם מצב תנור מיקרוגל אפשר להעביר את הסיר לתנור (ובתנאי שהוא מתאים כמובן לתנור) ולכסות אותו. במקרה הזה מפעילים את התנור על מצב עליון תחתון למשך שלוש שעות.
- חותכים את הבטטות לרבעים או שמיניות.
- פותחים את המכסה של התבשיל ומכניסים פנימה את הבטטות (אחרי בישול של שעה וחצי בתנור מיקרוגל או שלוש שעות במצב עליון תחתון).
- ממשיכים לאפות, ללא מכסה, במצב עליון תחתון בטמפרטורה של 190 מעלות במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה של הבטטות.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן