-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 717.9 קק״ל 5743.6 קק״לפחמימות 37.7 גרם 301.5 גרםשומן 48.7 גרם 389.4 גרםנתרן 788.7 מ״ג 6309.2 מ״גחלבון 33.1 גרם 264.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.1 גרםשומן רווי 14.3 גרם 114.0 גרםכולסטרול 122.7 מ״ג 981.2 מ״גסידן 51.2 מ״ג 409.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 37.0 מ״גאשלגן 586.1 מ״ג 4688.4 מ״גאבץ 180.5 מ״ג 1444.2 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 50 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות718
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 717.9 קק״ל 5743.6 קק״לפחמימות 37.7 גרם 301.5 גרםשומן 48.7 גרם 389.4 גרםנתרן 788.7 מ״ג 6309.2 מ״גחלבון 33.1 גרם 264.7 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.1 גרםשומן רווי 14.3 גרם 114.0 גרםכולסטרול 122.7 מ״ג 981.2 מ״גסידן 51.2 מ״ג 409.9 מ״גברזל 4.6 מ״ג 37.0 מ״גאשלגן 586.1 מ״ג 4688.4 מ״גאבץ 180.5 מ״ג 1444.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 718 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס בשר
-
3 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינונייםקלופים
-
8 שיני שוםקלוף
-
20 יחידות עגבניות שרימסוג תמר, או 3 עגבניות רגילות
-
800 גרם בשר בקר טחוןמומלץ להוסיף 10% שומן כבש
-
1 כפית שטוחה בהרט
-
2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1 כפית אבקת שום
-
1 כפית אבקת בצללא חובה, אפשר גם אבקת מרק בצל
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/3 כוס צנוברים
-
1 חבילה בצק פילומופשר על פי הוראות היצרן
רוטב פטריות
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
10 שיני שוםקלוף
-
2 קופסאות שימורים פטריות שמפיניוןמוסננות או 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות אבקת מרק פטריות
-
1 כף קורנפלור
אופן הכנה
- מכינים את הבורקס: קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות ומטגנים על כיריים בסיר רחב עם שמן זית עד ריכוך. לא ממשיכים עד שהבצל רך.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים או קוצצים את העגבניות לקוביות. מוסיפים לסיר עם הבצל ומטגנים יחד במשך 15 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד במשך 20-30 דקות. מדי פעם מפוררים אותו עם מזלג או כף.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מטגנים יחד במשך 20 דקות או עד שהבשר רך.
- מוסיפים צנוברים ומטגנים יחד במשך 5 דקות. טועמם ומתקנים תיבול.
- מניחים דף פילו על השיש ומברישים או מתיזים שמן זית. מניחים עוד דף ושוב משמנים ושוב מניחים דף פילו.
- מניחים בתחתית הבצק פס נדיב של מילוי (בערך 4-5 כפות נדיבות) ומשאירים 2 ס”מ בצדדים ללא מילוי. מגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית עם נייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות. - מעבירים את התנור למצב בורקס (נמצא תחת מאפים) ואופים עד שהבורקס מוכן. במידה ואין לכם את התכנית אופים ב-200 מעלות חום עליון תחתון במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הבצלים לרצועות ואת השום לפרוסות דקות. אם משתמשים בפטריות טריות פורסים אותן לפרוסות בעובי ½ ס”מ.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצלים והשום בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים פטריות, ללא הנוזלים, ומטגנים במשך 10 דקות.
- מתבלים בכורכום, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים ביחד במשך 30 דקות.
- כשהרוטב מוכן מערבבים בכוס קורנפלור ביחד עם 1/3 כוס מים עד שאין גושים ומעבירים לסיר עם הרוטב. מבשלים יחד במשך 10-15 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
- מגישים את הבורקס עם רוטב הפטריות.
אופן הכנה
- מכינים את הבורקס: קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות ומטגנים על כיריים בסיר רחב עם שמן זית עד ריכוך. לא ממשיכים עד שהבצל רך.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים או קוצצים את העגבניות לקוביות. מוסיפים לסיר עם הבצל ומטגנים יחד במשך 15 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד במשך 20-30 דקות. מדי פעם מפוררים אותו עם מזלג או כף.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מטגנים יחד במשך 20 דקות או עד שהבשר רך.
- מוסיפים צנוברים ומטגנים יחד במשך 5 דקות. טועמם ומתקנים תיבול.
- מניחים דף פילו על השיש ומברישים או מתיזים שמן זית. מניחים עוד דף ושוב משמנים ושוב מניחים דף פילו.
- מניחים בתחתית הבצק פס נדיב של מילוי (בערך 4-5 כפות נדיבות) ומשאירים 2 ס”מ בצדדים ללא מילוי. מגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית עם נייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
מברישים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות. - מעבירים את התנור למצב בורקס (נמצא תחת מאפים) ואופים עד שהבורקס מוכן. במידה ואין לכם את התכנית אופים ב-200 מעלות חום עליון תחתון במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הבצלים לרצועות ואת השום לפרוסות דקות. אם משתמשים בפטריות טריות פורסים אותן לפרוסות בעובי ½ ס”מ.
- בסיר בינוני מטגנים את הבצלים והשום בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים פטריות, ללא הנוזלים, ומטגנים במשך 10 דקות.
- מתבלים בכורכום, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים ביחד במשך 30 דקות.
- כשהרוטב מוכן מערבבים בכוס קורנפלור ביחד עם 1/3 כוס מים עד שאין גושים ומעבירים לסיר עם הרוטב. מבשלים יחד במשך 10-15 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
- מגישים את הבורקס עם רוטב הפטריות.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן