בורקס מים אלוהי: סו בורק טורקי עם גבינות ותרד
בורקס מים טורקי אלוהי שכל ביס ממנו הוא חלום! סו בורק במילוי גבינות ותרד שיוצא עם ריח משגע מהתנור - קריספי מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים
בורקס מים טורקי אלוהי שכל ביס ממנו הוא חלום! סו בורק במילוי גבינות ותרד שיוצא עם ריח משגע מהתנור - קריספי מבחוץ ורך כמו ענן מבפנים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5254.2 קק״ל 5254.2 קק״לפחמימות 240.7 גרם 240.7 גרםשומן 425.9 גרם 425.9 גרםנתרן 3809.5 מ״ג 3809.5 מ״גחלבון 103.0 גרם 103.0 גרםסיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרםשומן רווי 118.3 גרם 118.3 גרםכולסטרול 1265.6 מ״ג 1265.6 מ״גסידן 1237.2 מ״ג 1237.2 מ״גברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 2470.3 מ״ג 2470.3 מ״גאבץ 2102.5 מ״ג 2102.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות5254
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5254.2 קק״ל 5254.2 קק״לפחמימות 240.7 גרם 240.7 גרםשומן 425.9 גרם 425.9 גרםנתרן 3809.5 מ״ג 3809.5 מ״גחלבון 103.0 גרם 103.0 גרםסיבים תזונתיים 14.9 גרם 14.9 גרםשומן רווי 118.3 גרם 118.3 גרםכולסטרול 1265.6 מ״ג 1265.6 מ״גסידן 1237.2 מ״ג 1237.2 מ״גברזל 15.5 מ״ג 15.5 מ״גאשלגן 2470.3 מ״ג 2470.3 מ״גאבץ 2102.5 מ״ג 2102.5 מ״גסגור
מאפה פריך מבחוץ ומתפצפץ מבפנים. הכינו אותו לארוחת בוקר מפוארת בסגנון טורקי!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 5254 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
18 עלי בצק פילו
מלית
-
3/4 כוס שמן קנולהאו 200 גרם חמאה ממוסת
-
4 ביצים L
-
1 כפית אבקת סודה לשתייהלא חובה
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1 קובייה גבינה בולגריתקשה, מפוררת לפירורים גסים
-
100 גרם גבינת קשקבלמגורדת
-
1 חבילה עלי בייבי תרדשטופים
שימון
-
טיפה חמאהאו שמן
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה טורפים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית והתרד.
- משמנים את התבנית ומסדרים בה שני עלי פילו, כך שהם מכסים את תחתיתה, ושוליהם גולשים בנדיבות החוצה.
- בוחרים שני עלי פילו יפים ושלמים ושומרים בצד מכוסים במגבת, הם יהיו לכיסוי המאפה.
- חוצים ל-2 את כל עלי הפילו הנותרים, כך שמתקבלות שתי ערמות.
- שמים ערמה אחת בצד ומכסים אותה במגבת.
- מהערמה השנייה - לוקחים עלה אחד, טובלים אותו בבלילה, מקמטים אותו בעדינות עמו נייר שרוצים לזרוק לפח, ומניחים בתבנית.
- מכינים כך את כל חצאי העלים ומניחים אותם זה לצד זה, כך שמתקבלת שכבת עלים מרושלת המכסה את כל התחתית.
- מפזרים מעל העלים שבתבנית בצורה אחידה, את התרד והגבינות.
- לוקחים את ערמת עלי הפילו שהנחנו בצד, ומכינים שכבה נוספת של עלי פילו מקומטים. טובלים את העלים בבלילה ומניחים בתבנית בצורה מקומטת אחד ליד השני, כך שמתקבלת שכבה עליונה מרושלת.
- סוגרים ומקפלים מעל את שולי עלי הפילו שהנחנו בבסיס התבנית וגלשו לשולים.
- יוצקים עליהם את מה שנשאר מתערובת הביצים.
- מורחים במעט שמן או חמאה את שני העלים היפים שהנחנו בצד ומכסים את כל המאפה.
- מועכים טיפונת ביד, רק כדי לוודא שגם השכבה העליונה ספוגה בבלילה.
- אופים במשך 40-50 דקות או עד שהמאפה מוכן וזהוב, ממתינים 10 דקות פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה טורפים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית והתרד.
- משמנים את התבנית ומסדרים בה שני עלי פילו, כך שהם מכסים את תחתיתה, ושוליהם גולשים בנדיבות החוצה.
- בוחרים שני עלי פילו יפים ושלמים ושומרים בצד מכוסים במגבת, הם יהיו לכיסוי המאפה.
- חוצים ל-2 את כל עלי הפילו הנותרים, כך שמתקבלות שתי ערמות.
- שמים ערמה אחת בצד ומכסים אותה במגבת.
- מהערמה השנייה - לוקחים עלה אחד, טובלים אותו בבלילה, מקמטים אותו בעדינות עמו נייר שרוצים לזרוק לפח, ומניחים בתבנית.
- מכינים כך את כל חצאי העלים ומניחים אותם זה לצד זה, כך שמתקבלת שכבת עלים מרושלת המכסה את כל התחתית.
- מפזרים מעל העלים שבתבנית בצורה אחידה, את התרד והגבינות.
- לוקחים את ערמת עלי הפילו שהנחנו בצד, ומכינים שכבה נוספת של עלי פילו מקומטים. טובלים את העלים בבלילה ומניחים בתבנית בצורה מקומטת אחד ליד השני, כך שמתקבלת שכבה עליונה מרושלת.
- סוגרים ומקפלים מעל את שולי עלי הפילו שהנחנו בבסיס התבנית וגלשו לשולים.
- יוצקים עליהם את מה שנשאר מתערובת הביצים.
- מורחים במעט שמן או חמאה את שני העלים היפים שהנחנו בצד ומכסים את כל המאפה.
- מועכים טיפונת ביד, רק כדי לוודא שגם השכבה העליונה ספוגה בבלילה.
- אופים במשך 40-50 דקות או עד שהמאפה מוכן וזהוב, ממתינים 10 דקות פורסים ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (25)
ישנה סתירה בין התמונות לטקסט. בתמונה מוצגת יציקת תערובת הביצים והשמנת על הגבינה והתרד, ואילו בטקסט אין כל שלב כזה. מה הנכון?
היי זאב, יש לפעול לפי אופן ההכנה
האם אפשר להכין יום יומים קודם להקפיא ליפני האפיה וביום האירוח לאפות?
כן
אין כאן יותר מדי נוזלים?
לא 🙂