רקע ראש השנה

בורקס תפוחי עץ ברוטב יוגורט ודבש לשנה חדשה ומתוקה

מאפי בורקס אישיים מבצק עלים במילוי מתוק של תפוחי עץ, צימוקים, דבש וקינמון עם רוטב של יוגורט, דבש ונענע קצוצה. חלום של ביס!
מאפי בורקס אישיים מבצק עלים במילוי מתוק של תפוחי עץ, צימוקים, דבש וקינמון עם רוטב של יוגורט, דבש ונענע קצוצה. חלום של ביס!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    521
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 521.0 קק״ל 5210.2 קק״ל
    פחמימות 66.0 גרם 660.4 גרם
    שומן 25.7 גרם 256.5 גרם
    נתרן 21.4 מ״ג 214.3 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 70.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 12.7 גרם 127.5 גרם
    כולסטרול 36.0 מ״ג 359.9 מ״ג
    סידן 11.0 מ״ג 110.0 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 72.8 מ״ג 727.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    521
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 521.0 קק״ל 5210.2 קק״ל
    פחמימות 66.0 גרם 660.4 גרם
    שומן 25.7 גרם 256.5 גרם
    נתרן 21.4 מ״ג 214.3 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 70.4 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 12.7 גרם 127.5 גרם
    כולסטרול 36.0 מ״ג 359.9 מ״ג
    סידן 11.0 מ״ג 110.0 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 72.8 מ״ג 727.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
נעמה פלד
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

בורקס

רוטב יוגורט ודבש


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: קולפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים את הליבה והגרעינים. כל שמינית של תפוח פורסים לפרוסות דקות (אפשר גם לחתוך לקוביות).

    בורקס תפוחים 2
    קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות או לקוביות. צילום: נמרוד סונדרס

  2. את התפוחים החתוכים כדאי לשמור בקערה עם מים ומעט מיץ לימון למניעת השחרה. מסננים את התפוחים מהמים.
  3. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את התפוחים.
  4. מוסיפים את הסוכר, הדבש והקינמון, מערבבים היטב ומבשלים כרבע שעה (מערבבים מדי פעם) עד שהתפוחים מתרככים (אבל לא יותר מדי). מצננים מעט.
  5. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
  6. מכינים את הבורקסים: פורסים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים מעט.
  7. מחלקים את הבצק לריבועים בגודל של 10X10 ס”מ.
  8. מניחים במרכז כל ריבוע בצק כף עד כף וחצי מהמילוי וסוגרים לצורת משולש. מועכים בעזרת האצבעות את שולי הבצק, כדי שלא ייפתח בזמן האפייה.
    בורקס תפוחים 3
    מחלקים את הבצק לריבועים. צילום: נמרוד סונדרס
    בורקס תפוחים 4
    מניחים כף מילוי במרכז כל ריבוע בצק. צילום: נמרוד סונדרס

    בורקס תפוחים 5
    סוגרים את הבצק לצורת משולש ומועכים את השוליים. צילום: נמרוד סונדרס

  9. מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. טורפים את הביצה עם המים ומברישים את הבורקסים.
  11. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 18-20 דקות, עד שהבצק תפוח וצבעו זהוב ויפה.
  12. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את היוגורט והדבש, מוסיפים מעט נענע קצוצה ומגישים לצד הבורקסים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס תפוחי עץ ברוטב יוגורט ודבש לשנה חדשה ומתוקה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות