בקלוואה אגוזים עם חמאת עיזים
השף ישראל אהרוני מכין בקלוואה אגוזים עם חמאת עיזים: שכבות פריכות של בצק פילו דקיק עם מלית עשירה של אגוזים שונים בזיגוג חמאה מומסת ודבש
השף ישראל אהרוני מכין בקלוואה אגוזים עם חמאת עיזים: שכבות פריכות של בצק פילו דקיק עם מלית עשירה של אגוזים שונים בזיגוג חמאה מומסת ודבש
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5891.7 קק״ל 5891.7 קק״לפחמימות 387.1 גרם 387.1 גרםשומן 454.9 גרם 454.9 גרםנתרן 1195.6 מ״ג 1195.6 מ״גחלבון 85.1 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 43.0 גרם 43.0 גרםשומן רווי 113.0 גרם 113.0 גרםכולסטרול 240.0 מ״ג 240.0 מ״גסידן 627.7 מ״ג 627.7 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 2370.0 מ״ג 2370.0 מ״גאבץ 1061.7 מ״ג 1061.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5892
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5891.7 קק״ל 5891.7 קק״לפחמימות 387.1 גרם 387.1 גרםשומן 454.9 גרם 454.9 גרםנתרן 1195.6 מ״ג 1195.6 מ״גחלבון 85.1 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 43.0 גרם 43.0 גרםשומן רווי 113.0 גרם 113.0 גרםכולסטרול 240.0 מ״ג 240.0 מ״גסידן 627.7 מ״ג 627.7 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 2370.0 מ״ג 2370.0 מ״גאבץ 1061.7 מ״ג 1061.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5892 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות
-
9 עלי בצק פילו
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
-
1/4 כוס שקדים טחונים
-
1/4 כוס סוכר לבן
מלית
-
200 גרם אגוזי מלך טחוניםטחונים
-
100 גרם שקדים טחונים
-
100 גרם אגוזי פקאןטחונים
-
2 כפיות קינמון טחון
-
1/2 כוס סוכר לבן
ציפוי
-
100 גרם חמאת עיזים
הגשה
-
4 כפות דבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתיזים תרסיס שמן על הפילו, מפזרים עליהם תערובת שקדים טחונים וסוכר.
- מערבבים את השקדים, אגוזים, סוכר וקינמון.
- שמים 3 שכבות בכלי, עליו מחצית מתערובת השקדים, שלושה דפי בצק נוספים, המחצית השניה של התערובת ולבסוף עוד שלושה עלי בצק.
- יוצקים מעל את החמאה המומסת, מסמנים חתכים בעזרת סכין חדה.
- אופים כחצי שעה.
- יוצקים מעל את הדבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתיזים תרסיס שמן על הפילו, מפזרים עליהם תערובת שקדים טחונים וסוכר.
- מערבבים את השקדים, אגוזים, סוכר וקינמון.
- שמים 3 שכבות בכלי, עליו מחצית מתערובת השקדים, שלושה דפי בצק נוספים, המחצית השניה של התערובת ולבסוף עוד שלושה עלי בצק.
- יוצקים מעל את החמאה המומסת, מסמנים חתכים בעזרת סכין חדה.
- אופים כחצי שעה.
- יוצקים מעל את הדבש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איפה איפשר לקנות חמאת עזים?
היי רונית,
חמאת עיזים ניתן לקנות כמעט בכל סופר וכמובן במעדניות.