הסוד הוא בציפוי: עוגת גבינה בטעמים מפתיעים
עוגת גבינה עשירה על בסיס פירורי ביסקוויטים וחמאה עם מבחר ציפויים מפתיעים. מחלקים את העוגה ובכל חלק מפנקים בציפוי אחר. התוצאה חגיגית ומרשימה, קלה להכנה ובעיקר מאוד טעימה
עוגת גבינה עשירה על בסיס פירורי ביסקוויטים וחמאה עם מבחר ציפויים מפתיעים. מחלקים את העוגה ובכל חלק מפנקים בציפוי אחר. התוצאה חגיגית ומרשימה, קלה להכנה ובעיקר מאוד טעימה
- מעין טרודל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8164.5 קק״ל 8164.5 קק״לפחמימות 2569.8 גרם 2569.8 גרםשומן 2566.1 גרם 2566.1 גרםנתרן 2716.9 מ״ג 2716.9 מ״גחלבון 2189.5 גרם 2189.5 גרםסיבים תזונתיים 2122.3 גרם 2122.3 גרםשומן רווי 2406.3 גרם 2406.3 גרםכולסטרול 2336.6 מ״ג 2336.6 מ״גסידן 2189.9 מ״ג 2189.9 מ״גברזל 2126.1 מ״ג 2126.1 מ״גאשלגן 2377.5 מ״ג 2377.5 מ״גאבץ 2122.3 מ״ג 2122.3 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 15 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות8165
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8164.5 קק״ל 8164.5 קק״לפחמימות 2569.8 גרם 2569.8 גרםשומן 2566.1 גרם 2566.1 גרםנתרן 2716.9 מ״ג 2716.9 מ״גחלבון 2189.5 גרם 2189.5 גרםסיבים תזונתיים 2122.3 גרם 2122.3 גרםשומן רווי 2406.3 גרם 2406.3 גרםכולסטרול 2336.6 מ״ג 2336.6 מ״גסידן 2189.9 מ״ג 2189.9 מ״גברזל 2126.1 מ״ג 2126.1 מ״גאשלגן 2377.5 מ״ג 2377.5 מ״גאבץ 2122.3 מ״ג 2122.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 8165 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס העוגה
-
200 גרם פתי בר ונילמפוררים
-
100 גרם חמאהמומסת
מלית
-
900 גרם גבינת שמנתאו גבינת שמנת 25% שומן
-
400 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
4 ביצים
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
3 כפות קמח לבן
ציפוי אלפחורס
ציפוי קרם ברולה
-
1/2 שקית סוכר וניל
ציפוי אוראו
-
מומס
-
לפורר ולהשאיר חצי עוגייה לקישוט
ציפוי קינדר
-
מומס + חטיף הפי היפו
ציפוי תותים וקצפת
-
+ קצפת וניל
ציפוי בייגלה מלוח
-
קרמל מלוח, מומס
-
שבור לחתיכות קטנות
אפייה
-
1 חבילה נייר אפייה עגול
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות
- מרפדים תבנית בקוטר 26 בנייר אפייה.
- מפוררים את הביסקוויטים ומעבירים לקערה. ממיסים את החמאה ושופכים על הביסקוויטים. מערבבים ומשטחים את התערובת באופן אחיד ומהודק בתחתית התבנית.
- בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וניל, סוכר, ביצים וקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה ויוצקים את הבלילה על תחתית הביסקוויטים.
- אופים 10 דקות בחום של 240 מעלות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-110 מעלות ואופים עוד 25 דקות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעתיים. חשוב מאוד לא לפתוח את התנור במשך כל זמן האפייה ולאחריה, רק להוריד מעלות לפי הזמנים.
- כשהעוגה מוכנה מצננים במקרר למשך שעתיים לפחות.
- אחרי שהעוגה הצטננה, פורסים אותה ומתפרעים עם הציפויים.
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 240 מעלות
- מרפדים תבנית בקוטר 26 בנייר אפייה.
- מפוררים את הביסקוויטים ומעבירים לקערה. ממיסים את החמאה ושופכים על הביסקוויטים. מערבבים ומשטחים את התערובת באופן אחיד ומהודק בתחתית התבנית.
- בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וניל, סוכר, ביצים וקמח עד שמתקבלת בלילה אחידה ויוצקים את הבלילה על תחתית הביסקוויטים.
- אופים 10 דקות בחום של 240 מעלות ולאחר מכן מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-110 מעלות ואופים עוד 25 דקות.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעתיים. חשוב מאוד לא לפתוח את התנור במשך כל זמן האפייה ולאחריה, רק להוריד מעלות לפי הזמנים.
- כשהעוגה מוכנה מצננים במקרר למשך שעתיים לפחות.
- אחרי שהעוגה הצטננה, פורסים אותה ומתפרעים עם הציפויים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
עוגה יצא ????
אפשר גבינות יותר רזות?
כדאי לדייק ולהשתמש בגבינות שצויינו במתכון.
אחרי האפייה של 25 דקות העוגה עדיין נוזלית.. האם היא מתגבשת במהלך הקירור??
האם אפית על פי ההוראות?
יצא לך מושלם! 🙂