הפסטה היוונית שלי – להיט טיקטוק!
פסטה עם עגבניות ופטה - המתכון שכבש את הטיקטוק בימים האחרונים! פסטה מושלמת עם רוטב סמיך ומשגע של עגבניות שרי וגבינת פטה שנמסות אל תוך עצמן בתנור
פסטה עם עגבניות ופטה - המתכון שכבש את הטיקטוק בימים האחרונים! פסטה מושלמת עם רוטב סמיך ומשגע של עגבניות שרי וגבינת פטה שנמסות אל תוך עצמן בתנור
- שיר פורטמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1425.7 קק״ל 5702.7 קק״לפחמימות 1351.9 גרם 5407.6 גרםשומן 1357.7 גרם 5430.6 גרםנתרן 1743.8 מ״ג 6975.2 מ״גחלבון 1350.4 גרם 5401.6 גרםסיבים תזונתיים 1350.1 גרם 5400.3 גרםשומן רווי 1351.1 גרם 5404.2 גרםכולסטרול 1350.0 מ״ג 5400.0 מ״גסידן 1354.7 מ״ג 5418.9 מ״גברזל 1350.1 מ״ג 5400.6 מ״גאשלגן 1356.1 מ״ג 5424.3 מ״גאבץ 1350.0 מ״ג 5400.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות1426
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1425.7 קק״ל 5702.7 קק״לפחמימות 1351.9 גרם 5407.6 גרםשומן 1357.7 גרם 5430.6 גרםנתרן 1743.8 מ״ג 6975.2 מ״גחלבון 1350.4 גרם 5401.6 גרםסיבים תזונתיים 1350.1 גרם 5400.3 גרםשומן רווי 1351.1 גרם 5404.2 גרםכולסטרול 1350.0 מ״ג 5400.0 מ״גסידן 1354.7 מ״ג 5418.9 מ״גברזל 1350.1 מ״ג 5400.6 מ״גאשלגן 1356.1 מ״ג 5424.3 מ״גאבץ 1350.0 מ״ג 5400.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 1426 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1/2שקית או 250 גרם פסטה ספגטי
-
לבישול הפסטה
-
1 קורט מלח דק
רוטב עגבניות ופטה
-
30 עגבניות שרי
-
200 גרם גבינת פטה 16%
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 קורט אורגנו יבש
-
3 כפות שמן זית
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט מלח. כאשר המים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.
- במקביל, בתבנית חסינת אש, מניחים את עגבניות השרי ומזלפים מעל את שמן הזית.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הצ’ילי הגרוס ואת השום הכתוש ומערבבים היטב.
- מניחים באמצע את קוביית גבינת הפטה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות, עד אשר העגבניות מתרככות לגמרי.
- מוציאים מהתנור ומועכים בעזרת מזלג את הגבינה והעגבניות לכדי רוטב סמיך ואחיד.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים כך שהרוטב יעטוף אותה במלואו.
- מפזרים עלי בזיליקום ומתעלפים!
אופן הכנה
- מרתיחים סיר עם מים חמים ומעט מלח. כאשר המים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד שהפסטה מוכנה.
- במקביל, בתבנית חסינת אש, מניחים את עגבניות השרי ומזלפים מעל את שמן הזית.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הצ’ילי הגרוס ואת השום הכתוש ומערבבים היטב.
- מניחים באמצע את קוביית גבינת הפטה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות, עד אשר העגבניות מתרככות לגמרי.
- מוציאים מהתנור ומועכים בעזרת מזלג את הגבינה והעגבניות לכדי רוטב סמיך ואחיד.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים כך שהרוטב יעטוף אותה במלואו.
- מפזרים עלי בזיליקום ומתעלפים!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
הכנתי לפי המתכון של שיר ויצא מעלף וטעים!!!
האם ניתן להשתמש בגבינה אחרת?אם כן באיזו ומה הכמות
כן, אפשר להשתמש ב200 גרם גבינה בולגרית.
אני עושה את זה עם חמד ויותר מושלם
נשמע מעולה!
קל ומושלם