זלביה מלוחה שמגישים עם רסק עגבניות וביצה קשה
זלביה בגרסה מלוחה: בצק מטוגן שמוגש כמו בורקס פינוקים או כמו ג'חנון - עם ביצה קשה ורסק עגבניות. מתכון טעים שכולם יהנו ממנו בחנוכה וכל השנה!
זלביה בגרסה מלוחה: בצק מטוגן שמוגש כמו בורקס פינוקים או כמו ג'חנון - עם ביצה קשה ורסק עגבניות. מתכון טעים שכולם יהנו ממנו בחנוכה וכל השנה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 207.1 קק״ל 3106.0 קק״לפחמימות 17.9 גרם 267.9 גרםשומן 13.7 גרם 206.1 גרםנתרן 211.4 מ״ג 3171.2 מ״גחלבון 2.7 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.6 גרםשומן רווי 0.9 גרם 14.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.6 מ״ג 114.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 130.1 מ״ג 1952.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות207
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 207.1 קק״ל 3106.0 קק״לפחמימות 17.9 גרם 267.9 גרםשומן 13.7 גרם 206.1 גרםנתרן 211.4 מ״ג 3171.2 מ״גחלבון 2.7 גרם 40.7 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 19.6 גרםשומן רווי 0.9 גרם 14.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.6 מ״ג 114.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 130.1 מ״ג 1952.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 207 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
300 גרם קמח לבןאו 2 כוסות + 2 כפות
-
1 כף שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
270 מ"ל מים פושריםאו 1 כוס + 2 כפות
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
הגשה
-
8 יחידות ביצים קשותחצויות
-
4 עגבניות בינונייםמגוררות
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את כל המרכיבים למעט המים. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק דליל ודביק.
- מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה בינונית.
- משמנים היטב את הידיים ולשים את הבצק עד להוצאת כל האוויר.
- לוקחים חתיכות מהבצק בידיים, מעצבים לאליפסה, מעבירים למחבת ומטגנים עד שחלקה העליון של הזלביה תפוח וחלקה התחתון זהוב. הופכים בעזרת שני מזלגות וממשיכים לטגן להזהבה יפה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ולאחר מכן מגישים עם ביצה קשה ורסק עגבניות.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר את כל המרכיבים למעט המים. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק דליל ודביק.
- מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה בינונית.
- משמנים היטב את הידיים ולשים את הבצק עד להוצאת כל האוויר.
- לוקחים חתיכות מהבצק בידיים, מעצבים לאליפסה, מעבירים למחבת ומטגנים עד שחלקה העליון של הזלביה תפוח וחלקה התחתון זהוב. הופכים בעזרת שני מזלגות וממשיכים לטגן להזהבה יפה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ולאחר מכן מגישים עם ביצה קשה ורסק עגבניות.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן