חטיפי גרנולה בקלי קלות
למה לקנות אם אפשר להכין בבית? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים חטיפי גרנולה בקלות ובמהירות. והבונוס? יש לכם ממתק בריא לנשנש לפני אימון או עם כוס קפה
למה לקנות אם אפשר להכין בבית? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים חטיפי גרנולה בקלות ובמהירות. והבונוס? יש לכם ממתק בריא לנשנש לפני אימון או עם כוס קפה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.6 קק״ל 3090.7 קק״לפחמימות 37.6 גרם 451.4 גרםשומן 10.4 גרם 125.0 גרםנתרן 68.8 מ״ג 825.1 מ״גחלבון 4.3 גרם 51.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.9 גרםשומן רווי 5.3 גרם 63.9 גרםכולסטרול 7.2 מ״ג 86.0 מ״גסידן 4.0 מ״ג 48.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 41.1 מ״ג 493.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות258
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 257.6 קק״ל 3090.7 קק״לפחמימות 37.6 גרם 451.4 גרםשומן 10.4 גרם 125.0 גרםנתרן 68.8 מ״ג 825.1 מ״גחלבון 4.3 גרם 51.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.9 גרםשומן רווי 5.3 גרם 63.9 גרםכולסטרול 7.2 מ״ג 86.0 מ״גסידן 4.0 מ״ג 48.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 41.1 מ״ג 493.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 258 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 1/4 כוסות שיבולת שועל עבה
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
-
1כוס או 140 גרם קוקוס טחון
-
40 גרם חמאה
-
3/4כוס או 200 מ"ל דבש
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר חום
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית מלח דק
-
8 משמשים מיובשים קטנים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.
- קוצצים דק את המשמשים המיובשים.
- שמים במחבת גדולה (אין צורך לשמן) את שיבולת השועל, הקוקוס והשקדים ומחממים מעל להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב והשגחה שהמרכיבים לא נחרכים, עד שהמרכיבים מזהיבים קלות. מעבירים לקערה גדולה.
- שמים באותה מחבת את החמאה, הדבש, הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח, ומחממים על להבה בינונית כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את המשמשים (או החמוציות) ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 25 דקות, או רק עד הזהבה קלה - התערובת לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא צריכה להיות עדיין רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (אל דאגה, היא תתקשה כשתקרר). מוציאים מהתנור ומצננים קצת.
- אוחזים את נייר האפייה משני הצדדים ומוציאים מהתבנית. מניחים כך, לצינון, למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, ורק אז חותכים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום עד שבוע, או בכלי אטום במקפיא, עד חודשיים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.
- קוצצים דק את המשמשים המיובשים.
- שמים במחבת גדולה (אין צורך לשמן) את שיבולת השועל, הקוקוס והשקדים ומחממים מעל להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב והשגחה שהמרכיבים לא נחרכים, עד שהמרכיבים מזהיבים קלות. מעבירים לקערה גדולה.
- שמים באותה מחבת את החמאה, הדבש, הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח, ומחממים על להבה בינונית כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את המשמשים (או החמוציות) ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 25 דקות, או רק עד הזהבה קלה - התערובת לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא צריכה להיות עדיין רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (אל דאגה, היא תתקשה כשתקרר). מוציאים מהתנור ומצננים קצת.
- אוחזים את נייר האפייה משני הצדדים ומוציאים מהתבנית. מניחים כך, לצינון, למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, ורק אז חותכים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום עד שבוע, או בכלי אטום במקפיא, עד חודשיים.
הערות
- אפשר להחליף את המשמשים המיובשים ב-1/2 כוס חמוציות מיובשות
הערות
- אפשר להחליף את המשמשים המיובשים ב-1/2 כוס חמוציות מיובשות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
היי, כן. אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן.
מה אפשר לשים במקום החמאה? אני רוצה שהמתכון יהיה פרווה
ניתן להשתמש במרגרינה או מחמאה.
את נהדרת ג’ני. שנה טובה אהובה!