חלום לימוני ומתוק – עוגת גבינה מושלמת עם קרם לימון
עוגת גבינה קרמית ומתוקה, עם שכבה של קרם לימון עשיר, אפויה בתנור וטעימה בטירוף, ובול בזמן לחג שבועות. מלכת חג החלב, עוגת גבינה וקרם לימון
עוגת גבינה קרמית ומתוקה, עם שכבה של קרם לימון עשיר, אפויה בתנור וטעימה בטירוף, ובול בזמן לחג שבועות. מלכת חג החלב, עוגת גבינה וקרם לימון
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6916.2 קק״ל 6916.2 קק״לפחמימות 473.4 גרם 473.4 גרםשומן 491.0 גרם 491.0 גרםנתרן 13197.5 מ״ג 13197.5 מ״גחלבון 165.5 גרם 165.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 247.7 גרם 247.7 גרםכולסטרול 2797.1 מ״ג 2797.1 מ״גסידן 2080.1 מ״ג 2080.1 מ״גברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 2491.5 מ״ג 2491.5 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות6916
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6916.2 קק״ל 6916.2 קק״לפחמימות 473.4 גרם 473.4 גרםשומן 491.0 גרם 491.0 גרםנתרן 13197.5 מ״ג 13197.5 מ״גחלבון 165.5 גרם 165.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 247.7 גרם 247.7 גרםכולסטרול 2797.1 מ״ג 2797.1 מ״גסידן 2080.1 מ״ג 2080.1 מ״גברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״גאשלגן 2491.5 מ״ג 2491.5 מ״גאבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 6916 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
250 גרם פתי בר ונילשרוול אחד
-
140 גרם חמאהמומסת
עוגת גבינה
-
500 גרם גבינת שמנת
-
500 גרם גבינה לבנה 9%או יוגורט
-
4 ביצים L
-
3/4צנצנת או 200 גרם חלב מרוכז
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את התחתית: טוחנים את הפתי בר לפירורים דקים ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב.
- מניחים נייר אפייה עגול בתוך תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ושמים בפנים את הפתי בר. משטחים בעזרת תחתית של כוס לשכבה אחידה והדוקה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות ובינתיים מכינים את בלילת העוגה.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את כל מצרכי העוגה עד לקבלת קרם חלק.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית עם הפתי בר האפוי ומיישרים.
- אופים ב-155 מעלות במשך שעה או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי מעט רוטט.
- מעבירים למקרר (כן, בזמן שהיא חמה זה בסדר גמור) ובינתיים מכינים קרם לימון.
- מכינים את קרם הלימון: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי קרם הלימון, פרט לחמאה, וטורפים. מבשלים על אש קטנה ולא מפסיקים לטרוף (בעדינות, רק כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה). כשהקרם מגיע למרקם של פודינג מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף רק עד שהיא נמסה.
- מסננים את הקרם במסננת דקה כדי להפטר משאריות ביצים מבושלות במידה ונוצרו כאלה.
- מוציאים את העוגה מהמקרר, מוודאים שהיא יציבה באמצע, ומוזגים מעל את הקרם.
- מעבירים למקרר למשך הלילה או כמה שעות עד שהעוגה ממש קרה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את התחתית: טוחנים את הפתי בר לפירורים דקים ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב.
- מניחים נייר אפייה עגול בתוך תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ ושמים בפנים את הפתי בר. משטחים בעזרת תחתית של כוס לשכבה אחידה והדוקה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות ובינתיים מכינים את בלילת העוגה.
- מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את כל מצרכי העוגה עד לקבלת קרם חלק.
- מעבירים את בלילת העוגה לתבנית עם הפתי בר האפוי ומיישרים.
- אופים ב-155 מעלות במשך שעה או עד שהשוליים יציבים והחלק הפנימי מעט רוטט.
- מעבירים למקרר (כן, בזמן שהיא חמה זה בסדר גמור) ובינתיים מכינים קרם לימון.
- מכינים את קרם הלימון: בסיר בינוני שמים את כל מצרכי קרם הלימון, פרט לחמאה, וטורפים. מבשלים על אש קטנה ולא מפסיקים לטרוף (בעדינות, רק כדי שהביצים לא יהפכו לחביתה). כשהקרם מגיע למרקם של פודינג מוסיפים את החמאה וממשיכים לטרוף רק עד שהיא נמסה.
- מסננים את הקרם במסננת דקה כדי להפטר משאריות ביצים מבושלות במידה ונוצרו כאלה.
- מוציאים את העוגה מהמקרר, מוודאים שהיא יציבה באמצע, ומוזגים מעל את הקרם.
- מעבירים למקרר למשך הלילה או כמה שעות עד שהעוגה ממש קרה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן