ט”ו בשבט פינת רומא – ביסקוטי מקמח כוסמין מלא
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2533.6 קק״ל 2533.6 קק״לפחמימות 257.6 גרם 257.6 גרםשומן 133.6 גרם 133.6 גרםנתרן 1447.5 מ״ג 1447.5 מ״גחלבון 98.3 גרם 98.3 גרםסיבים תזונתיים 50.3 גרם 50.3 גרםשומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 419.3 מ״ג 419.3 מ״גברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 2533.1 מ״ג 2533.1 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2534
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2533.6 קק״ל 2533.6 קק״לפחמימות 257.6 גרם 257.6 גרםשומן 133.6 גרם 133.6 גרםנתרן 1447.5 מ״ג 1447.5 מ״גחלבון 98.3 גרם 98.3 גרםסיבים תזונתיים 50.3 גרם 50.3 גרםשומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 419.3 מ״ג 419.3 מ״גברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 2533.1 מ״ג 2533.1 מ״גאבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״גסגור
איזה כיף ששוב יש חג. אז מה אם הוא החג של האילנות ולא שלנו? העיקר שיש סיבה לחגיגה.
בכל שנת לימודים, המחצית נגמרת סמוך לט”ו בשבט. בבית הספר הדמוקרטי של הבת שלי אין ציונים, אבל יש שיחות סיכום עם החונכת האישית. לשיחות הסיכום אני לא מגיעה בידיים ריקות. מבחינתי זו הזדמנות להגיד לחונכת תודה על ההשקעה והאכפתיות לאורך כל השנה. כמעט בכל מחצית אני מביאה איתי צנצנת של העוגיות המהממות האלה עם הפאסון האיטלקי – ביסקוטי.
אלה עוגיות שנאפות פעמיים – פעם אחת ככיכר, ובפעם השנייה כפרוסות, עד לייבוש. חוץ מהעובדה שיש פה שני שלבים, ההכנה ממש פשוטה וקלה, ומתאימה גם לאופים מתחילים.
המרתי כמה מרכיבים כדי להפוך את הביסקוטי הקלאסי לבריא יותר, והתוצאה אפילו יותר טעימה בעיניי. הן פחות מתוקות מעוגיות קנויות, ודי משביעות.
אני הכנתי את הביסקוטי שלי הפעם עם אגוזי לוז וגוג’י בריז, אבל אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם סוגי האגוזים והפירות המיובשים, ואפילו להשתולל ולהחליף את הפירות בשוקולד צ’יפס.
רק תכינו לכם כוס תה, ותתכוננו לטבול.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2534 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות קמח כוסמין מלא
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כוס סוכר קניםאו סוכר קוקוס
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
2 כפות שמן זית
-
3 ביצים L
-
1 קליפת לימון בינוני(או גרידה מתפוז אחד)
-
1 כוס אגוזי לוזטבעיים קלופים
-
1/2 כוס גוג’י בריז
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את הביצים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גרידת הלימון, את האגוזים והגוג’י בריז ומערבבים לתערובת אחידה. אפשר להיעזר בידיים במידת הצורך. הבצק אמור לצאת דביק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. יוצרים מכל אחד גליל עבה - הכי קל ליצור כדור ולגלגל אותו לגליל.
- מניחים את הגליל שיצרנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותו בעדינות לצורה של כיכר. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של הבצק, ומניחים במרווח מהכיכר הראשונה (הכיכרות תופחות במהלך האפייה). טיפ: מרימים מעט את נייר האפייה בין הכיכרות, כדי לוודא שלא ידבקו אחת לשנייה במהלך האפייה.
- אופים במשך 25 דקות עד להתייצבות ולהזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- לאחר שהכיכרות הצטננו, פורסים אותן בעזרת סכין לחם משוננת לפרוסות שוות בעובי של כ-1/2 ס”מ עד 1 ס”מ (לפי ההעדפה האישית). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית ואופים שנית במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהן מתייבשות, אך לא יבשות לחלוטין - הן ימשיכו להתקשות מחוץ לתנור אל דאגה.
- שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את הביצים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גרידת הלימון, את האגוזים והגוג’י בריז ומערבבים לתערובת אחידה. אפשר להיעזר בידיים במידת הצורך. הבצק אמור לצאת דביק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. יוצרים מכל אחד גליל עבה - הכי קל ליצור כדור ולגלגל אותו לגליל.
- מניחים את הגליל שיצרנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותו בעדינות לצורה של כיכר. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של הבצק, ומניחים במרווח מהכיכר הראשונה (הכיכרות תופחות במהלך האפייה). טיפ: מרימים מעט את נייר האפייה בין הכיכרות, כדי לוודא שלא ידבקו אחת לשנייה במהלך האפייה.
- אופים במשך 25 דקות עד להתייצבות ולהזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
- לאחר שהכיכרות הצטננו, פורסים אותן בעזרת סכין לחם משוננת לפרוסות שוות בעובי של כ-1/2 ס”מ עד 1 ס”מ (לפי ההעדפה האישית). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית ואופים שנית במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהן מתייבשות, אך לא יבשות לחלוטין - הן ימשיכו להתקשות מחוץ לתנור אל דאגה.
- שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.
הערות
- ממירים את אגוזי הלוז בשקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן. אפשר גם לערבב שני סוגים ביחד
- משמיטים את הגוג'י בריז או שמחליפים אותם בצימוקים, חמוציות, משמשים מיובשים קצוצים או תמרים קצוצים.
- ממירים את הפירות המיובשים בשוקולד צ'יפס או בשוקולד קצוץ.
הערות
- ממירים את אגוזי הלוז בשקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן. אפשר גם לערבב שני סוגים ביחד
- משמיטים את הגוג'י בריז או שמחליפים אותם בצימוקים, חמוציות, משמשים מיובשים קצוצים או תמרים קצוצים.
- ממירים את הפירות המיובשים בשוקולד צ'יפס או בשוקולד קצוץ.
הכנתם את המתכון?
תגובות (22)
תודה על המתכון
מושלמות אני שמתי פקאן קליפות תפוז ודובדובני אמרנה
נשמע מעולה ממש
מה זה גוני בריז
היי אבלין, זה גוג’י בריז:
https://www.nizat.com/ProductsImages/infopages/thumbs/S750863_400_320.jpg
אפשר לקנות בחנויות טבע שמוכרות פירות יבשים