-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 805.3 קק״לפחמימות 133.0 גרם 665.1 גרםשומן 129.9 גרם 649.6 גרםנתרן 787.2 מ״ג 3936.1 מ״גחלבון 129.4 גרם 647.2 גרםסיבים תזונתיים 129.4 גרם 646.8 גרםשומן רווי 128.8 גרם 644.0 גרםכולסטרול 128.7 מ״ג 643.3 מ״גסידן 131.9 מ״ג 659.5 מ״גברזל 128.9 מ״ג 644.4 מ״גאשלגן 151.2 מ״ג 756.0 מ״גאבץ 128.9 מ״ג 644.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות161
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 161.1 קק״ל 805.3 קק״לפחמימות 133.0 גרם 665.1 גרםשומן 129.9 גרם 649.6 גרםנתרן 787.2 מ״ג 3936.1 מ״גחלבון 129.4 גרם 647.2 גרםסיבים תזונתיים 129.4 גרם 646.8 גרםשומן רווי 128.8 גרם 644.0 גרםכולסטרול 128.7 מ״ג 643.3 מ״גסידן 131.9 מ״ג 659.5 מ״גברזל 128.9 מ״ג 644.4 מ״גאשלגן 151.2 מ״ג 756.0 מ״גאבץ 128.9 מ״ג 644.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 161 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורטיות
-
1 כוס כוסמת ירוקה
-
1 1/2 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית שמן זית
מילוי
-
3 ביצים
-
1 כף גדושה מיונז לייט
-
1 בצל ירוקחתוך לפרוסות דקות
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
-
1 אבוקדוחתוך לפרוסות
-
1 עגבנייהקשה, פרוסה לפרוסות דקות
-
עלים שטופים
טיגון
אופן הכנה
- שוטפים את הכוסמת היטב, מניחים בקערה עם מים שמכסים אותה. מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך 4-6 שעות.
- מסננים אך לא שוטפים את הכוסמת ממי ההשריה. מעבירים לבלנדר יחד עם המים, המלח והשמן.
- מעבדים עד לתערובת חלקה בתוכנית EXTRACT.
- מחממים מחבת נון סטיק על אש בינונית, משמנים בספריי שמן ושופכים מצקת של בלילה אל המחבת. טים אותה במהירות מצד לצד כדי שכל המחבת תצופה בבלילה. כמה שהטורטייה דקה יותר, ככה היא טעימה יותר. אם רואים שהתערובת סמיכה מידי והקרפ הראשון יוצא עבה, אפשר להוסיף עוד קצת מים לבלילה ולערבב היטב.
- מטגנים במשך כ-3-4 דקות עד שהטורטייה “מתייבשת”, משנה צבע וקצת מיטגנת. אני אוהבת אותן קריספיות ומשאירה אותן אפילו 5 דקות. הופכים לצד השני למשך 1-2 דקות נוספות ומוציאים.
- בקערה מועכים עם מזלג את הביצים, ומוסיפים מיונז, בצל ירוק, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- על כל טורטייה מניחים כף גדושה מסלט הביצים, פרוסות אבוקדו, עגבנייה וחסה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגלגלים ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את הכוסמת היטב, מניחים בקערה עם מים שמכסים אותה. מכסים בניילון נצמד ומשרים למשך 4-6 שעות.
- מסננים אך לא שוטפים את הכוסמת ממי ההשריה. מעבירים לבלנדר יחד עם המים, המלח והשמן.
- מעבדים עד לתערובת חלקה בתוכנית EXTRACT.
- מחממים מחבת נון סטיק על אש בינונית, משמנים בספריי שמן ושופכים מצקת של בלילה אל המחבת. טים אותה במהירות מצד לצד כדי שכל המחבת תצופה בבלילה. כמה שהטורטייה דקה יותר, ככה היא טעימה יותר. אם רואים שהתערובת סמיכה מידי והקרפ הראשון יוצא עבה, אפשר להוסיף עוד קצת מים לבלילה ולערבב היטב.
- מטגנים במשך כ-3-4 דקות עד שהטורטייה “מתייבשת”, משנה צבע וקצת מיטגנת. אני אוהבת אותן קריספיות ומשאירה אותן אפילו 5 דקות. הופכים לצד השני למשך 1-2 דקות נוספות ומוציאים.
- בקערה מועכים עם מזלג את הביצים, ומוסיפים מיונז, בצל ירוק, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- על כל טורטייה מניחים כף גדושה מסלט הביצים, פרוסות אבוקדו, עגבנייה וחסה. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מגלגלים ומגישים.
הערות
- כוסמת ירוקה היא כוסמת שלא עברה תהליך קלייה בתנור, יש לה טעם מעולה ועדין וערכים בריאותיים ותזונתיים רבים. אפשר להכין טורטיות מעוד רכיבים בריאים, למשל עדשים כתומות, בדיוק באותו האופן, כוסמין מלא, חומוסים מבושלים או קוואקר. כדאי לתת לילדים לנסות, ילדים מתים על טורטיות ואתם תרוויחו בלי שישימו לב, המון בריאות בסנדוויץ'.
הערות
- כוסמת ירוקה היא כוסמת שלא עברה תהליך קלייה בתנור, יש לה טעם מעולה ועדין וערכים בריאותיים ותזונתיים רבים. אפשר להכין טורטיות מעוד רכיבים בריאים, למשל עדשים כתומות, בדיוק באותו האופן, כוסמין מלא, חומוסים מבושלים או קוואקר. כדאי לתת לילדים לנסות, ילדים מתים על טורטיות ואתם תרוויחו בלי שישימו לב, המון בריאות בסנדוויץ'.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם ניתן להכין עם קמח כוסמת ירוקה מוכן?
כן.
מה הכוונה מסננים אך לא שוטפים??
מעבירים את הכוסמת למסננת וזהו. לא שוטפים אותה אחרי הסינון.
מסננים, ואז מעבירים לבלנדר עם המים. אז למה לסנן?
לא להתבלבל, מוסיפים לבלנדר את הכוס וחצי מים שמופיעה במצרכים של הטורטיות ולא את מי ההשריה.