פינוק לשנה החדשה: פרופיטרול מוס דבש של עדי שילון
הקינוח הקלאסי מהמטבח הצרפתי שאי אפשר לסרב לו: פרופיטרול במילוי מוס דבש מענג, בציפוי שוקולד איכותי. כל ביס הוא עונג שמיימי מטריף חושים
הקינוח הקלאסי מהמטבח הצרפתי שאי אפשר לסרב לו: פרופיטרול במילוי מוס דבש מענג, בציפוי שוקולד איכותי. כל ביס הוא עונג שמיימי מטריף חושים
- עדי שילון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 450.6 קק״ל 6308.3 קק״לפחמימות 24.5 גרם 343.4 גרםשומן 35.5 גרם 497.1 גרםנתרן 74.4 מ״ג 1041.7 מ״גחלבון 10.1 גרם 141.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 13.8 גרםשומן רווי 18.4 גרם 257.6 גרםכולסטרול 167.9 מ״ג 2349.9 מ״גסידן 80.7 מ״ג 1129.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 142.0 מ״ג 1988.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות451
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 450.6 קק״ל 6308.3 קק״לפחמימות 24.5 גרם 343.4 גרםשומן 35.5 גרם 497.1 גרםנתרן 74.4 מ״ג 1041.7 מ״גחלבון 10.1 גרם 141.1 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 13.8 גרםשומן רווי 18.4 גרם 257.6 גרםכולסטרול 167.9 מ״ג 2349.9 מ״גסידן 80.7 מ״ג 1129.4 מ״גברזל 0.8 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 142.0 מ״ג 1988.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 451 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרופיטרול
מוס דבש
-
500 גרם חלב 3%
-
1 כפית תמצית וניל
-
100 גרם דבש
-
50 גרם קורנפלור
-
6 חלמונים L
-
200 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%מוקצפת לקצף רך
ציפוי
-
300 גרם שוקולד מריר 85% מעודן
-
100 גרם שקדים מולבנים שלמיםקצוצים גס
-
קורט מלח דק
-
50 גרם חמאת קקאו
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 185 מעלות.
- מכינים את הפרופיטרולים: בסיר קטן מרתיחים יחד מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד, מבשלים במשך 2 דקות נוספות לקבלת רביכה, בערבוב מתמיד.
- מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
- מערבבים במהירות בינונית במשך 3-4 דקות, כדי לקרר את הבצק.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק והומוגני.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מרפדים מגש שטוח בנייר אפייה ומזלפים פחזניות בקוטר 5-4 ס״מ.
- אופים במשך כ-25 דקות, נמנעים מלפתוח את דלת התנור בזמן הזה.
- מורידים את חום התנור ל-170 מעלות ומשלימים אפייה במשך 5 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור כאשר הפחזניות שחומות וקריספיות ומצננים.
- מכינים את המוס: בסיר קטן מרתיחים יחד את החלב ואת הווניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הדבש, הקורנפלור והחלמונים, עד שמתקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את החלב הרותח ומערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה, עד קבלת קרם יציב ומבעבע.
- מורידים מיד מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לגמרי.
- לאחר שהקרם התקרר לגמרי מקציפים אותו עד שהקרם חוזר להיות רך, מבריק וללא גושים. מקפלים לתוכו את הקצפת הרכה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל, מוסיפים את חמאת הקקאו ומערבבים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השקדים ומעבירים לכלי צר וגבוה, דומה בקוטר לפחזניות הממולאות.
- מרכיבים את המנה: יוצרים חריץ קטן בתחתית הפחזנית וממלאים במוס דבש בעזרת שק הזילוף.
- משפדים פחזניה עם שיפוד עץ, וטובלים בציפוי השוקולד. או שופכים את הציפוי על הפחזניות כאשר מונחות על רשת צינון.
- מעבירים את הפחזניות הממולאות למקרר למשך 15 דקות ומגישים.
המתכון נכתב בשיתוף עם סבינה ולדמן
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 185 מעלות.
- מכינים את הפרופיטרולים: בסיר קטן מרתיחים יחד מים, חלב, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים מיד, מבשלים במשך 2 דקות נוספות לקבלת רביכה, בערבוב מתמיד.
- מורידים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה.
- מערבבים במהירות בינונית במשך 3-4 דקות, כדי לקרר את הבצק.
- מוסיפים ביצה אחת בכל פעם וממשיכים ללוש כדקה נוספת לקבלת בצק מבריק והומוגני.
- מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר חלק.
- מרפדים מגש שטוח בנייר אפייה ומזלפים פחזניות בקוטר 5-4 ס״מ.
- אופים במשך כ-25 דקות, נמנעים מלפתוח את דלת התנור בזמן הזה.
- מורידים את חום התנור ל-170 מעלות ומשלימים אפייה במשך 5 דקות נוספות.
- מוציאים את התבנית מהתנור כאשר הפחזניות שחומות וקריספיות ומצננים.
- מכינים את המוס: בסיר קטן מרתיחים יחד את החלב ואת הווניל.
- בקערה נפרדת טורפים יחד את הדבש, הקורנפלור והחלמונים, עד שמתקבלת תערובת בהירה.
- מוסיפים את החלב הרותח ומערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה, עד קבלת קרם יציב ומבעבע.
- מורידים מיד מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לגמרי.
- לאחר שהקרם התקרר לגמרי מקציפים אותו עד שהקרם חוזר להיות רך, מבריק וללא גושים. מקפלים לתוכו את הקצפת הרכה.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל, מוסיפים את חמאת הקקאו ומערבבים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השקדים ומעבירים לכלי צר וגבוה, דומה בקוטר לפחזניות הממולאות.
- מרכיבים את המנה: יוצרים חריץ קטן בתחתית הפחזנית וממלאים במוס דבש בעזרת שק הזילוף.
- משפדים פחזניה עם שיפוד עץ, וטובלים בציפוי השוקולד. או שופכים את הציפוי על הפחזניות כאשר מונחות על רשת צינון.
- מעבירים את הפחזניות הממולאות למקרר למשך 15 דקות ומגישים.
המתכון נכתב בשיתוף עם סבינה ולדמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמות המים כתובה במל והחלב בגרם זה בכוונה?
הטעות תוקנה, תודה על תשומת הלב.