טעם גן עדן: עוגת תאנים עם קרם שקדים
אוהבי התאנים נא להתפקד: מצאנו את העוגה האולטימטיבית עבורכם! עוגת תאנים עם קרם שקדים ושבבי שקדים, שנראית סוף הדרך וטעימה בטירוף
אוהבי התאנים נא להתפקד: מצאנו את העוגה האולטימטיבית עבורכם! עוגת תאנים עם קרם שקדים ושבבי שקדים, שנראית סוף הדרך וטעימה בטירוף
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4411.5 קק״ל 4411.5 קק״לפחמימות 683.9 גרם 683.9 גרםשומן 535.4 גרם 535.4 גרםנתרן 1024.6 מ״ג 1024.6 מ״גחלבון 351.2 גרם 351.2 גרםסיבים תזונתיים 261.4 גרם 261.4 גרםשומן רווי 331.8 גרם 331.8 גרםכולסטרול 1440.4 מ״ג 1440.4 מ״גסידן 884.2 מ״ג 884.2 מ״גברזל 268.6 מ״ג 268.6 מ״גאשלגן 648.7 מ״ג 648.7 מ״גאבץ 262.0 מ״ג 262.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות4412
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4411.5 קק״ל 4411.5 קק״לפחמימות 683.9 גרם 683.9 גרםשומן 535.4 גרם 535.4 גרםנתרן 1024.6 מ״ג 1024.6 מ״גחלבון 351.2 גרם 351.2 גרםסיבים תזונתיים 261.4 גרם 261.4 גרםשומן רווי 331.8 גרם 331.8 גרםכולסטרול 1440.4 מ״ג 1440.4 מ״גסידן 884.2 מ״ג 884.2 מ״גברזל 268.6 מ״ג 268.6 מ״גאשלגן 648.7 מ״ג 648.7 מ״גאבץ 262.0 מ״ג 262.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 4412 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
120 גרם חמאה רכה
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קליפת לימוןאופציונלי
-
1 1/2 כפיות תמצית וניללפי הטעם
-
3 ביצים L
-
180גרם או 1 1/2 כוסות קמח שקדים
-
70גרם או 1/2 כוס קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כוס שקדים פרוסים
-
1/4 כוס דבשנוזלי
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-6 דקות עד שהתערובת נעשית בהירה ותפוחה. אפשר לעשות את השלב הזה גם בעזרת מיקסר ידני.
- מוסיפים לקערת המערבל את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים גם את קמח השקדים, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל קצרות, רק עד שהקמחים נטמעים בבלילה.
- מנתקים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים לתוכה את השקדים הפרוסים ומקפלים אותם בבלילה בעזרת מרית.
- מעבירים את הבלילה לתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר עגולות ומיישרים.
- משבצים מעל הבלילה את רבעי התאנים עם החתך כלפי מעלה.
- אופים בתנור במשך כ-45 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומזלפים מעל העוגה את הדבש בעודה חמה.
- חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 165 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, גרידת הלימון ותמצית הווניל ומערבלים במהירות בינונית-גבוהה במשך כ-6 דקות עד שהתערובת נעשית בהירה ותפוחה. אפשר לעשות את השלב הזה גם בעזרת מיקסר ידני.
- מוסיפים לקערת המערבל את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
- מוסיפים גם את קמח השקדים, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבל קצרות, רק עד שהקמחים נטמעים בבלילה.
- מנתקים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים לתוכה את השקדים הפרוסים ומקפלים אותם בבלילה בעזרת מרית.
- מעבירים את הבלילה לתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר עגולות ומיישרים.
- משבצים מעל הבלילה את רבעי התאנים עם החתך כלפי מעלה.
- אופים בתנור במשך כ-45 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה יפה.
- מוציאים מהתנור ומזלפים מעל העוגה את הדבש בעודה חמה.
- חותכים ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם צריך לשמור את העוגה במקרר? נמצאת כבר בתנור לשבת ?
היי דביר, לא צריך לשמור במקרר 🙂 לכסות ולשמור על השיש
לא הספקתי לצלם, חוסלה בשבת
הכי טוב! 🙂
לא עומדת בפיתוי ומכינה לשבת
איזה כיף, חזרי לספר איך יצא!