-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 408.5 קק״ל 4084.8 קק״לפחמימות 40.2 גרם 402.2 גרםשומן 23.9 גרם 239.2 גרםנתרן 59.5 מ״ג 595.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 45.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.9 גרםשומן רווי 13.6 גרם 136.3 גרםכולסטרול 76.1 מ״ג 761.1 מ״גסידן 19.2 מ״ג 191.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 33.2 מ״ג 332.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות409
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 408.5 קק״ל 4084.8 קק״לפחמימות 40.2 גרם 402.2 גרםשומן 23.9 גרם 239.2 גרםנתרן 59.5 מ״ג 595.0 מ״גחלבון 4.6 גרם 45.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.9 גרםשומן רווי 13.6 גרם 136.3 גרםכולסטרול 76.1 מ״ג 761.1 מ״גסידן 19.2 מ״ג 191.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 33.2 מ״ג 332.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
כשכל הארוחה עליכם (נו טוב, לפעמים איזו דודה מביאה סיר אורז), למי יש זמן להשקיע בקינוח? בדיוק בשביל זה הומצא המתכון הזה! טרייפל מפנק שהוא בעצם עוגת וניל עם קצפת עשירה ומגוון של פירות מרעננים, שכבה אחר שכבה, אפילו טכניקה של זילוף לא צריך כאן. סיום מתוק לארוחה המעלפת שהעמדתם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 409 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת וניל
-
3 ביצים M
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כוס קמח לבן
קצפת
-
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות אבקת סוכר
פירות
-
פירות העונה לבחירתכם
סירופ סוכר
-
1 כוס מים
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 כפות ליקר תפוזים
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- מכינים את עוגת הוניל: מערבבים בקערה את כל מרכיבי עוגת הוניל עם מטרפה ומוזגים לתבנית מרובעת 30*40 מצופה בנייר אפייה לתבנית מרובעת של הנמל. אופים את העוגה במשך 12 דקות ומצננים.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם פודינג הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה.
- מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת סירופ. כשהסירופ רותח, מכבים את האש, מוסיפים את ליקר התפוזים ומצננים.
- מרכיבים את הטרייפל: פורסים את העוגה לשתי שכבות. מניחים שכבה אחת של עוגת וניל ומברישים אותה בסירופ סוכר.
- מזלפים את הקצפת מעל ומפזרים את הפירות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, אך הפעם מפוררים את העוגה לחתיכות קטנות.
- מעבירים למקרר להתייצבות ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.
- מכינים את עוגת הוניל: מערבבים בקערה את כל מרכיבי עוגת הוניל עם מטרפה ומוזגים לתבנית מרובעת 30*40 מצופה בנייר אפייה לתבנית מרובעת של הנמל. אופים את העוגה במשך 12 דקות ומצננים.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם פודינג הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ורכה.
- מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת סירופ. כשהסירופ רותח, מכבים את האש, מוסיפים את ליקר התפוזים ומצננים.
- מרכיבים את הטרייפל: פורסים את העוגה לשתי שכבות. מניחים שכבה אחת של עוגת וניל ומברישים אותה בסירופ סוכר.
- מזלפים את הקצפת מעל ומפזרים את הפירות. חוזרים על הפעולה פעם נוספת, אך הפעם מפוררים את העוגה לחתיכות קטנות.
- מעבירים למקרר להתייצבות ומגישים.
הערות
- אפשר לשחק עם הפירות שבקינוח - אננס, פטל, ענבים, תפוחים, תותים, אפרסק ועוד ועוד - בהתאם לעונה!
הערות
- אפשר לשחק עם הפירות שבקינוח - אננס, פטל, ענבים, תפוחים, תותים, אפרסק ועוד ועוד - בהתאם לעונה!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
הכל טעייייים?