סיבה למסיבה – קוביות צלי בקר בבצלים ופטריות
יונית צוקרמן מכינה קוביות צלי בקר נימוחות עם בצלים, פטריות וערמונים, שמתבשלים יחדיו בבישול ארוך בתנור. ארוחה בשרית טעימה ומזינה שמתאימה במיוחד לארוחה משפחתית
יונית צוקרמן מכינה קוביות צלי בקר נימוחות עם בצלים, פטריות וערמונים, שמתבשלים יחדיו בבישול ארוך בתנור. ארוחה בשרית טעימה ומזינה שמתאימה במיוחד לארוחה משפחתית
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 682.3 קק״ל 6140.5 קק״לפחמימות 20.4 גרם 184.0 גרםשומן 17.2 גרם 155.2 גרםנתרן 1951.6 מ״ג 17564.4 מ״גחלבון 70.5 גרם 634.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 18.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.8 מ״ג 367.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 358.9 מ״ג 3230.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות682
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 682.3 קק״ל 6140.5 קק״לפחמימות 20.4 גרם 184.0 גרםשומן 17.2 גרם 155.2 גרםנתרן 1951.6 מ״ג 17564.4 מ״גחלבון 70.5 גרם 634.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 18.1 גרםשומן רווי 0.6 גרם 5.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 40.8 מ״ג 367.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 358.9 מ״ג 3230.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 682 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ק"ג בשר צלי מס’ 5חתוך לקוביות
-
5 בצלים גדוליםאו שבעה בצלים קטנים
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןשלמות
-
2 שקיות ערמונים בוואקום
-
1 כף מלח דק
-
3/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כף אבקת מרק עוףאו חוויאג' למרק
-
2 כוסות מים רותחים
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית. מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים כמה דקות מכל הכיוונים עד שהקוביות סגורות.
- מוציאים את קוביות הבשר ומניחים בצד.
- באותו הסיר, לא לשטוף אותו, אנחנו רוצים את כל הטעמים של הבשר, מכינים את התבשיל.
- פורסים בצלים לפרוסות עבות בצורת ירח ומכניסים לסיר לטיגון, כאשר הבצל מתחיל להזהיב זה הזמן להוסיף את הפטריות. מטגנים עד שהן מתכווצות ומגירות נוזלים.
- מוסיפים את הערמונים.
- מתבלים ומערבבים היטב עד שהתבלינים נטמעים בבצל ועוטפים את כולו.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחזירים את קוביות הבשר ומערבבים קלות. שופכים 2 כוסות מים רותחים - כמות המים בתבשיל צריכה להיות עד גובה הבשר. לא הרבה מים. אל תשכחו שהבצל בבישול ארוך מוציא נוזלים גם הוא. במידה וצריך עוד נוזלים, מוסיפים עוד מעט מים.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה ובנייר כסף מעליו ומכניסים לתנור החם למשך חצי שעה.
- אחרי חצי שעה מורידים את חום התנור ל-180 מעלות טורבו למשך שעתיים וחצי. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים בסיר שמן זית. מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים כמה דקות מכל הכיוונים עד שהקוביות סגורות.
- מוציאים את קוביות הבשר ומניחים בצד.
- באותו הסיר, לא לשטוף אותו, אנחנו רוצים את כל הטעמים של הבשר, מכינים את התבשיל.
- פורסים בצלים לפרוסות עבות בצורת ירח ומכניסים לסיר לטיגון, כאשר הבצל מתחיל להזהיב זה הזמן להוסיף את הפטריות. מטגנים עד שהן מתכווצות ומגירות נוזלים.
- מוסיפים את הערמונים.
- מתבלים ומערבבים היטב עד שהתבלינים נטמעים בבצל ועוטפים את כולו.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מחזירים את קוביות הבשר ומערבבים קלות. שופכים 2 כוסות מים רותחים - כמות המים בתבשיל צריכה להיות עד גובה הבשר. לא הרבה מים. אל תשכחו שהבצל בבישול ארוך מוציא נוזלים גם הוא. במידה וצריך עוד נוזלים, מוסיפים עוד מעט מים.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה ובנייר כסף מעליו ומכניסים לתנור החם למשך חצי שעה.
- אחרי חצי שעה מורידים את חום התנור ל-180 מעלות טורבו למשך שעתיים וחצי. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (45)
אם אני מכינה בטוסטר אובן זה אותה הכנה? ומעלות.
היי בתא, אכן, רק משך הזמן משתנה מתנור לתנור או מטוסטר אובן
היי, האם אפשר במקום נייר אפייה וניירנכסף פשוט את המכסה של הסיר?
היי ניצן. אפשר בהחלט
אפשר להוסיף תפוחי אדמה
הי לינדה, אפשר בהחלט. ספרי לנו איך יצא