לזניית כרובית במילוי קנלוני גבינות ותרד ורוטב עגבניות
אודי ואושר מגישים לזניית כרובית מושקעת ברוטב עגבניות עם הפתעת קנלוני ממולאים בגבינות שמסתתרים בפנים. מושלמת לשבועות
אודי ואושר מגישים לזניית כרובית מושקעת ברוטב עגבניות עם הפתעת קנלוני ממולאים בגבינות שמסתתרים בפנים. מושלמת לשבועות
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 829.5 קק״ל 4976.8 קק״לפחמימות 65.2 גרם 391.0 גרםשומן 43.7 גרם 262.2 גרםנתרן 2232.3 מ״ג 13394.0 מ״גחלבון 41.8 גרם 251.0 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 49.7 גרםשומן רווי 23.0 גרם 138.3 גרםכולסטרול 92.2 מ״ג 553.0 מ״גסידן 939.0 מ״ג 5634.2 מ״גברזל 4.1 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 1283.8 מ״ג 7702.8 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה שעהכולל שעה
-
קלוריות830
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 829.5 קק״ל 4976.8 קק״לפחמימות 65.2 גרם 391.0 גרםשומן 43.7 גרם 262.2 גרםנתרן 2232.3 מ״ג 13394.0 מ״גחלבון 41.8 גרם 251.0 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 49.7 גרםשומן רווי 23.0 גרם 138.3 גרםכולסטרול 92.2 מ״ג 553.0 מ״גסידן 939.0 מ״ג 5634.2 מ״גברזל 4.1 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 1283.8 מ״ג 7702.8 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 18.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה | קלוריות 830 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי גבינות
-
300 גרם עלי תרד
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
200 גרם גבינות עזים
-
2 שיני שום
-
4 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוני
-
1 כפית מלח דק
כרובית
-
1 ראש כרובית
-
1 בצל בינוני
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
50גרם או 5 כפות קורנפלור
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
250 גרם גבינת פרמזן
-
200 גרם גבינת מוצרלה
רוטב עגבניות
-
5 עגבניות בינוניות
-
1 שן שום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מגרדים את קליפת הלימון. מפרידים את הכרובית לפרחים ללא הגזע. חותכים את הבצל לחתיכות גדולות. מגררים על הפומפייה את שני סוגי הגבינות (משתמשים ב-150 גרם פרמזן ו-100 גרם מוצרלה למילוי הקנלוני, ואת השאר שומרים להרכבת המנה) ומערבבים למחית. מגררים בנפרד את העגבניות וכותשים את השום.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- מכינים את המילוי: קוצצים את התרד במעבד המזון ומערבבים היטב עם שאר חומרי המילוי.
- מכינים את הכרובית: מעבירים את הכרובית והבצל לכלי המתאים למיקרוגל עם 2 כפות מים ומפעילים ל-10 דקות. טוחנים את פרחי הכרובית והבצל הרכים במעבד המזון יחד עם שאר החומרים. מעבירים לשק זילוף.
- ממלאים את הקנלוני במחית הגבינות.
- מרכיבים את המנה: יוצקים לתבנית שכבה דקה של רוטב הכרובית. מניחים שכבה של עלי הלזניה, מעליהם את רוטב הכרובית ומעל את הקנלוני הממולאים. מעליהם יוצקים את רוטב הכרובית, ושוב מניחים את עלי הלזניה. חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים עם הרוטב. מפזרים מעל את הפרמז’ן והמוצרלה.
- מכסים את התבנית בנייר האפייה ומעליו מהדקים את נייר הכסף, ואופים שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות, מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהלזניה משחימה. מקררים מעט ופורסים. - מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים את כל החומרים ומתקנים את התיבול.
- יוצקים לצלחת הגשה את רוטב העגבניות ומניחים מעליו פרוסת לזניה. מקשטים בשמן הזית ועלי הבזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- מגרדים את קליפת הלימון. מפרידים את הכרובית לפרחים ללא הגזע. חותכים את הבצל לחתיכות גדולות. מגררים על הפומפייה את שני סוגי הגבינות (משתמשים ב-150 גרם פרמזן ו-100 גרם מוצרלה למילוי הקנלוני, ואת השאר שומרים להרכבת המנה) ומערבבים למחית. מגררים בנפרד את העגבניות וכותשים את השום.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות במצב טורבו.
- מכינים את המילוי: קוצצים את התרד במעבד המזון ומערבבים היטב עם שאר חומרי המילוי.
- מכינים את הכרובית: מעבירים את הכרובית והבצל לכלי המתאים למיקרוגל עם 2 כפות מים ומפעילים ל-10 דקות. טוחנים את פרחי הכרובית והבצל הרכים במעבד המזון יחד עם שאר החומרים. מעבירים לשק זילוף.
- ממלאים את הקנלוני במחית הגבינות.
- מרכיבים את המנה: יוצקים לתבנית שכבה דקה של רוטב הכרובית. מניחים שכבה של עלי הלזניה, מעליהם את רוטב הכרובית ומעל את הקנלוני הממולאים. מעליהם יוצקים את רוטב הכרובית, ושוב מניחים את עלי הלזניה. חוזרים על הפעולה שוב ומסיימים עם הרוטב. מפזרים מעל את הפרמז’ן והמוצרלה.
- מכסים את התבנית בנייר האפייה ומעליו מהדקים את נייר הכסף, ואופים שעה.
מעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות, מורידים את הכיסוי ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהלזניה משחימה. מקררים מעט ופורסים. - מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים את כל החומרים ומתקנים את התיבול.
- יוצקים לצלחת הגשה את רוטב העגבניות ומניחים מעליו פרוסת לזניה. מקשטים בשמן הזית ועלי הבזיליקום ומגישים.
הערות
- אם לא רוצים להכין את הכרובית במיקרוגל, אפשר לבשל אותה בסיר עם מים רותחים כ-20 דקות ולסנן
הערות
- אם לא רוצים להכין את הכרובית במיקרוגל, אפשר לבשל אותה בסיר עם מים רותחים כ-20 דקות ולסנן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
נשמע ממש טעים אבל המתכון לא ברור
היי סיון, תוכלי להיות ספציפית יותר, מה בדיוק לא ברור לך במתכון? תודה.