לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן
אין כמו לפתוח את הבוקר בריח האפייה המשגע ובטעם הממכר של לחמניות חמות מהתנור - מתכון פשוט להכנה ללחמניות ביס רכות ומושלמות שלא תוכלו לעמוד בפניהן!
אין כמו לפתוח את הבוקר בריח האפייה המשגע ובטעם הממכר של לחמניות חמות מהתנור - מתכון פשוט להכנה ללחמניות ביס רכות ומושלמות שלא תוכלו לעמוד בפניהן!
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 324.5 קק״ל 5192.7 קק״לפחמימות 49.9 גרם 798.5 גרםשומן 9.5 גרם 152.2 גרםנתרן 526.0 מ״ג 8415.3 מ״גחלבון 8.8 גרם 140.9 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 15.0 גרםכולסטרול 55.4 מ״ג 886.2 מ״גסידן 16.6 מ״ג 265.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 88.1 מ״ג 1410.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 13.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות325
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 324.5 קק״ל 5192.7 קק״לפחמימות 49.9 גרם 798.5 גרםשומן 9.5 גרם 152.2 גרםנתרן 526.0 מ״ג 8415.3 מ״גחלבון 8.8 גרם 140.9 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.3 גרםשומן רווי 0.9 גרם 15.0 גרםכולסטרול 55.4 מ״ג 886.2 מ״גסידן 16.6 מ״ג 265.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 88.1 מ״ג 1410.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 13.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 325 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
4 כפות סוכר לבןאו דבש
-
1 כף מלח דק
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 1/2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- מכניסים לקערת המיקסר (עם המלוש) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומפעילים. מוסיפים את הביצים וממשיכים בערבול עד שהביצים נטמעות.
- מוסיפים בזרם דק את השמן ומיד לאחריו בזרם דק ואיטי את המים. מוזגים תחילה 2 כוסות ובודקים את הבצק. אם הוא נפרד מהדפנות והפך לבצק נעים למגע אין צורך להוסיף את חצי הכוס הנותרת (בכל מקרה אם יש צורך להוסיף עוד מים, עושים זאת באיטיות ובזרם דק).
- כשהבצק מוכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם המים.
- מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח לחצי וכל חצי לעוד חצי עד שמתקבלות 16 חתיכות בצק.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור עגול, מניחים על תבנית האפייה וצובעים בביצה. אפשר לפזר קצת שומשום או קצח אם אוהבים.
- מכסים במגבת ומתפיחים עוד רבע שעה.
- מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.
אופן הכנה
- מכניסים לקערת המיקסר (עם המלוש) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומפעילים. מוסיפים את הביצים וממשיכים בערבול עד שהביצים נטמעות.
- מוסיפים בזרם דק את השמן ומיד לאחריו בזרם דק ואיטי את המים. מוזגים תחילה 2 כוסות ובודקים את הבצק. אם הוא נפרד מהדפנות והפך לבצק נעים למגע אין צורך להוסיף את חצי הכוס הנותרת (בכל מקרה אם יש צורך להוסיף עוד מים, עושים זאת באיטיות ובזרם דק).
- כשהבצק מוכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- טורפים את הביצה עם המים.
- מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח לחצי וכל חצי לעוד חצי עד שמתקבלות 16 חתיכות בצק.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור עגול, מניחים על תבנית האפייה וצובעים בביצה. אפשר לפזר קצת שומשום או קצח אם אוהבים.
- מכסים במגבת ומתפיחים עוד רבע שעה.
- מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן