לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן

אין כמו לפתוח את הבוקר בריח האפייה המשגע ובטעם הממכר של לחמניות חמות מהתנור - מתכון פשוט להכנה ללחמניות ביס רכות ומושלמות שלא תוכלו לעמוד בפניהן!
אין כמו לפתוח את הבוקר בריח האפייה המשגע ובטעם הממכר של לחמניות חמות מהתנור - מתכון פשוט להכנה ללחמניות ביס רכות ומושלמות שלא תוכלו לעמוד בפניהן!
  • יעל טל
שמרו
כשר
47 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    325
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 324.5 קק״ל 5192.7 קק״ל
    פחמימות 49.9 גרם 798.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 152.2 גרם
    נתרן 526.0 מ״ג 8415.3 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 140.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 55.4 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 16.6 מ״ג 265.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 16.9 מ״ג
    אשלגן 88.1 מ״ג 1410.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    325
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 324.5 קק״ל 5192.7 קק״ל
    פחמימות 49.9 גרם 798.5 גרם
    שומן 9.5 גרם 152.2 גרם
    נתרן 526.0 מ״ג 8415.3 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 140.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 35.3 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 15.0 גרם
    כולסטרול 55.4 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 16.6 מ״ג 265.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 16.9 מ״ג
    אשלגן 88.1 מ״ג 1410.3 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
47 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר (עם המלוש) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומפעילים. מוסיפים את הביצים וממשיכים בערבול עד שהביצים נטמעות.
  2. מוסיפים בזרם דק את השמן ומיד לאחריו בזרם דק ואיטי את המים. מוזגים תחילה 2 כוסות ובודקים את הבצק. אם הוא נפרד מהדפנות והפך לבצק נעים למגע אין צורך להוסיף את חצי הכוס הנותרת (בכל מקרה אם יש צורך להוסיף עוד מים, עושים זאת באיטיות ובזרם דק).
  3. כשהבצק מוכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. טורפים את הביצה עם המים.
  6. מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח לחצי וכל חצי לעוד חצי עד שמתקבלות 16 חתיכות בצק.
  7. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור עגול, מניחים על תבנית האפייה וצובעים בביצה. אפשר לפזר קצת שומשום או קצח אם אוהבים.
  8. מכסים במגבת ומתפיחים עוד רבע שעה.
  9. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.

    אופים את הלחמניות בתנור עד הזהבה
    אופים את הלחמניות בתנור עד הזהבה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    ברוריה

    לפעמים אני קוראת שטוב לשים תבנית מים בתחתית התנור באפיית לחמים או חלות גם כאן לעשות ככה

      Avatar
      מערכת Foody

      אין צורך להוסיף תבנית מים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות