לחמניות רכות שמכינים בקלות והילדים יעופו עליהן

אין כמו לפתוח את הבוקר בריח האפייה המשגע ובטעם הממכר של לחמניות חמות מהתנור - מתכון פשוט להכנה ללחמניות ביס רכות ומושלמות שלא תוכלו לעמוד בפניהן!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר (עם המלוש) את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומפעילים. מוסיפים את הביצים וממשיכים בערבול עד שהביצים נטמעות.
  2. מוסיפים בזרם דק את השמן ומיד לאחריו בזרם דק ואיטי את המים. מוזגים תחילה 2 כוסות ובודקים את הבצק. אם הוא נפרד מהדפנות והפך לבצק נעים למגע אין צורך להוסיף את חצי הכוס הנותרת (בכל מקרה אם יש צורך להוסיף עוד מים, עושים זאת באיטיות ובזרם דק).
  3. כשהבצק מוכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
  4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. טורפים את הביצה עם המים.
  6. מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח לחצי וכל חצי לעוד חצי עד שמתקבלות 16 חתיכות בצק.
  7. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור עגול, מניחים על תבנית האפייה וצובעים בביצה. אפשר לפזר קצת שומשום או קצח אם אוהבים.
  8. מכסים במגבת ומתפיחים עוד רבע שעה.
  9. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, עד הזהבה.
    אופים את הלחמניות בתנור עד הזהבה
    אופים את הלחמניות בתנור עד הזהבה

    מחפשים מתכונים מעולים לחנוכה? קבלו 20 מתכונים שהם מאסט!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 94.5 קק״ל 1511.8 קק״ל
פחמימות 3.6 גרם 57.2 גרם
שומן 8.3 גרם 133.0 גרם
נתרן 518.0 מ״ג 8288.7 מ״ג
חלבון 1.8 גרם 29.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 8.3 גרם
שומן רווי 0.9 גרם 14.1 גרם
כולסטרול 47.5 מ״ג 759.6 מ״ג
סידן 6.7 מ״ג 107.8 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 33.2 מ״ג 531.7 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    Orna Habusha

    2 קילו קמח ל-25 לחמניות ?… לא נראה הגיוני

      Avatar
      Foody Foody

      רשום במתכון 1 ק”ג קמח ו-2 כפות שמרים יבשים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody