לחמניות שוקולד שילדים מאוד אוהבים
לילדים נמאס מהכריכים המוכרים עם קוטג', גבינה צהובה או ממרח שוקולד? קבלו מתכון נפלא ללחמניות שוקולד רכות ואווריריות, משובצות בהמון שוקולד צ'יפס
לילדים נמאס מהכריכים המוכרים עם קוטג', גבינה צהובה או ממרח שוקולד? קבלו מתכון נפלא ללחמניות שוקולד רכות ואווריריות, משובצות בהמון שוקולד צ'יפס
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 332.9 קק״ל 5326.9 קק״לפחמימות 54.7 גרם 874.6 גרםשומן 10.2 גרם 163.3 גרםנתרן 213.0 מ״ג 3407.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 96.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 25.9 גרםשומן רווי 5.6 גרם 90.1 גרםכולסטרול 25.2 מ״ג 402.9 מ״גסידן 15.6 מ״ג 250.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 32.9 מ״גאשלגן 273.8 מ״ג 4381.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות333
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 332.9 קק״ל 5326.9 קק״לפחמימות 54.7 גרם 874.6 גרםשומן 10.2 גרם 163.3 גרםנתרן 213.0 מ״ג 3407.2 מ״גחלבון 6.0 גרם 96.1 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 25.9 גרםשומן רווי 5.6 גרם 90.1 גרםכולסטרול 25.2 מ״ג 402.9 מ״גסידן 15.6 מ״ג 250.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 32.9 מ״גאשלגן 273.8 מ״ג 4381.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 333 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2 1/2כפות או 20 גרם שמרים יבשים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב פושר
-
4 1/2כוסות או 600 גרם קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
50 גרם חמאה
-
1 ביצה L
-
2 1/2כוסות או 500 גרם שוקולד צ’יפס
אופן הכנה
- בקערה קטנה, מערבבים את השמרים היבשים, הסוכר והחלב הפושר. מניחים בצד ל-15 דקות.
- ממיסים במיקרוגל את החמאה.
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ואת המלח ומערבבים מעט. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את החמאה המומסת, הביצה הטרופה, השוקולד צ’יפס ואת תערובת החלב והשמרים.
- לשים את התערובת במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, מניחים במקום חם ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מתיזים תרסיס בטעם חמאה ומחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את כדורי הבצק בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך 20 דקות.
- בסיום ההתפחה השנייה, אופים את הלחמניות כ20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.
- בינתיים, מכינים את הזיגוג: מערבבים את הסוכר במים החמים.
- כשהלחמניות מוכנות, מורחים אותן בעזרת מברשת סיליקון בסירופ הסוכר.
אופן הכנה
- בקערה קטנה, מערבבים את השמרים היבשים, הסוכר והחלב הפושר. מניחים בצד ל-15 דקות.
- ממיסים במיקרוגל את החמאה.
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ואת המלח ומערבבים מעט. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את החמאה המומסת, הביצה הטרופה, השוקולד צ’יפס ואת תערובת החלב והשמרים.
- לשים את התערובת במהירות בינונית כ-5 דקות, עד שנוצר בצק גמיש וחלק.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, מניחים במקום חם ונותנים לבצק לתפוח כשעה עד שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- אחרי שהבצק הכפיל את נפחו, מוציאים למשטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים בגודלם.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מתיזים תרסיס בטעם חמאה ומחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את כדורי הבצק בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה, מכסים את התבנית בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במשך 20 דקות.
- בסיום ההתפחה השנייה, אופים את הלחמניות כ20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.
- בינתיים, מכינים את הזיגוג: מערבבים את הסוכר במים החמים.
- כשהלחמניות מוכנות, מורחים אותן בעזרת מברשת סיליקון בסירופ הסוכר.
הערות
- הלחמניות נהדרות חמות מהתנור וגם בחימום מחדש במיקרוגל
- אפשר לאכול סתם ככה או להכין מהן כריכים עם ממרח שוקולד, חלבה וכו'
הערות
- הלחמניות נהדרות חמות מהתנור וגם בחימום מחדש במיקרוגל
- אפשר לאכול סתם ככה או להכין מהן כריכים עם ממרח שוקולד, חלבה וכו'
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
ניסיתי כמה מתכונים לפני שמצאתי את המתכון הזה. הוא המושלם מכולם! תודה רבה!
משמח מאוד לקרוא, אילת!