-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2545.3 קק״ל 5090.7 קק״לפחמימות 243.1 גרם 486.2 גרםשומן 124.4 גרם 248.7 גרםנתרן 4678.9 מ״ג 9357.8 מ״גחלבון 113.9 גרם 227.7 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 22.1 גרםשומן רווי 69.9 גרם 139.7 גרםכולסטרול 573.1 מ״ג 1146.2 מ״גסידן 1407.4 מ״ג 2814.8 מ״גברזל 5.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 1053.0 מ״ג 2105.9 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 35 דק׳כולל 7 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות2545
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2545.3 קק״ל 5090.7 קק״לפחמימות 243.1 גרם 486.2 גרםשומן 124.4 גרם 248.7 גרםנתרן 4678.9 מ״ג 9357.8 מ״גחלבון 113.9 גרם 227.7 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 22.1 גרםשומן רווי 69.9 גרם 139.7 גרםכולסטרול 573.1 מ״ג 1146.2 מ״גסידן 1407.4 מ״ג 2814.8 מ״גברזל 5.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 1053.0 מ״ג 2105.9 מ״גאבץ 7.6 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 2545 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
4 כוסות קמח לבן
-
50 גרם חמאהמומסת
-
1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 ביצה M
מילוי
-
1 כף חמאה
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 צרורות עלי תרדתורכי, קצוץ גס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבשלא חובה
-
300 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
50 גרם גבינת פרמזןמגוררת
הברשה
-
1 ביצה Mטרופה
מטבל להגשה
-
3/4 מיכל שמנת לבישול 15%
-
250 גרם גבינה בולגרית
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את מיכל השמנת, השמרים והסוכר, ומניחים את התערובת למנוחה של רבע שעה.
- מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה המומסת, המלח, הביצה, רבע כוס השמנת הנוספת ואת השמנת עם השמרים והסוכר שנחו בצד. מערבלים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד (אם אתם מרגישים שחסרים נוזלים אפשר להוסיף 2 כפות חלב או שמנת).
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים לשעה וחצי.
- מכינים את המילוי: במחבת שטוחה עם כף חמאה מטגנים את השום, מוסיפים את התרד, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ’ילי גרוס. מטגנים במשך 2-3 דקות עד שהתרד מוריד את הנפח שלו בחצי. מורידים מהאש ומקררים את המילוי.
- כשהמילוי התקרר מוסיפים מוצרלה ופרמז’ן מגוררות ומערבבים לאיחוד.
- מקמחים את משטח העבודה, יוצרים בערך 16 כדורים שווים מהבצק שתפח.
- פותחים את הבצק בעזרת מערוך או כפות הידיים, מניחים במרכז הבצק כף מהמילוי שהכנו ועוטפים ליצירת כדור. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
- מעבירים את הלחמניות הממולאות ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנת במרווחים יחסית גדולים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומכסים במגבת את הלחמניות למשך 20 דקות להתפחה נוספת.
- מברישים בביצה ואופים במשך 25 דקות עד שהן מזהיבות.
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור יש לכסות אותן במגבת נקייה לחמש דקות כדי שהן יתרככו.
- מכינים את המטבל: מכניסים את כל מרכיבי המטבל למעבד מזון/בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מגישים לצד הלחמניות.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את מיכל השמנת, השמרים והסוכר, ומניחים את התערובת למנוחה של רבע שעה.
- מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה המומסת, המלח, הביצה, רבע כוס השמנת הנוספת ואת השמנת עם השמרים והסוכר שנחו בצד. מערבלים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד (אם אתם מרגישים שחסרים נוזלים אפשר להוסיף 2 כפות חלב או שמנת).
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים לשעה וחצי.
- מכינים את המילוי: במחבת שטוחה עם כף חמאה מטגנים את השום, מוסיפים את התרד, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ’ילי גרוס. מטגנים במשך 2-3 דקות עד שהתרד מוריד את הנפח שלו בחצי. מורידים מהאש ומקררים את המילוי.
- כשהמילוי התקרר מוסיפים מוצרלה ופרמז’ן מגוררות ומערבבים לאיחוד.
- מקמחים את משטח העבודה, יוצרים בערך 16 כדורים שווים מהבצק שתפח.
- פותחים את הבצק בעזרת מערוך או כפות הידיים, מניחים במרכז הבצק כף מהמילוי שהכנו ועוטפים ליצירת כדור. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
- מעבירים את הלחמניות הממולאות ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנת במרווחים יחסית גדולים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומכסים במגבת את הלחמניות למשך 20 דקות להתפחה נוספת.
- מברישים בביצה ואופים במשך 25 דקות עד שהן מזהיבות.
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור יש לכסות אותן במגבת נקייה לחמש דקות כדי שהן יתרככו.
- מכינים את המטבל: מכניסים את כל מרכיבי המטבל למעבד מזון/בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מגישים לצד הלחמניות.
הערות
- מומלץ להבריש את הלחמניות בחמאה כשהן יוצאות מהתנור כדי שיהיה ברק.
הערות
- מומלץ להבריש את הלחמניות בחמאה כשהן יוצאות מהתנור כדי שיהיה ברק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר להכין הכל עד בעצם שלב האפייה, ולפני האפייה להקפיא? ביום שרוצים להגיש להפשיר ולאפות? אם כן אז איך?
להכין הכל עד שלב האפייה, להקפיא ואז לאפות כרגיל (ניתן לכסות ברדיד אלומיניום בתום 25 דקות האפייה ולאפות ל-5 דקות נוספות)
אפשר גם תרד קפוא? ואם כן כמה ?
היי רומי, אפשר, אבל כן חשוב להפשיר. 400 גרם סה”כ
מהממם❤️
תודה רבה, שיר! עדכני איך יצא אם את מכינה!