לחמנייה ממולאת בתרד וגבינות של שחף וטליה

לחמנייה עשירה בשמנת וחמאה, כזאת שאי אפשר לעמוד בפניה. המילוי של הלחמנייה כל כך טעים ומיוחד שכל מילה נוספת מיותרת
לחמנייה עשירה בשמנת וחמאה, כזאת שאי אפשר לעמוד בפניה. המילוי של הלחמנייה כל כך טעים ומיוחד שכל מילה נוספת מיותרת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 7 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    2545
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2545.3 קק״ל 5090.7 קק״ל
    פחמימות 243.1 גרם 486.2 גרם
    שומן 124.4 גרם 248.7 גרם
    נתרן 4678.9 מ״ג 9357.8 מ״ג
    חלבון 113.9 גרם 227.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 69.9 גרם 139.7 גרם
    כולסטרול 573.1 מ״ג 1146.2 מ״ג
    סידן 1407.4 מ״ג 2814.8 מ״ג
    ברזל 5.1 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 1053.0 מ״ג 2105.9 מ״ג
    אבץ 7.6 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 7 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    2545
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2545.3 קק״ל 5090.7 קק״ל
    פחמימות 243.1 גרם 486.2 גרם
    שומן 124.4 גרם 248.7 גרם
    נתרן 4678.9 מ״ג 9357.8 מ״ג
    חלבון 113.9 גרם 227.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.0 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 69.9 גרם 139.7 גרם
    כולסטרול 573.1 מ״ג 1146.2 מ״ג
    סידן 1407.4 מ״ג 2814.8 מ״ג
    ברזל 5.1 מ״ג 10.1 מ״ג
    אשלגן 1053.0 מ״ג 2105.9 מ״ג
    אבץ 7.6 מ״ג 15.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמניות
מערכת Foody
X

16 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הברשה

מטבל להגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את מיכל השמנת, השמרים והסוכר, ומניחים את התערובת למנוחה של רבע שעה.
  2. מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה המומסת, המלח, הביצה, רבע כוס השמנת הנוספת ואת השמנת עם השמרים והסוכר שנחו בצד. מערבלים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק אחיד (אם אתם מרגישים שחסרים נוזלים אפשר להוסיף 2 כפות חלב או שמנת).
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במקום חמים לשעה וחצי.
  4. מכינים את המילוי: במחבת שטוחה עם כף חמאה מטגנים את השום, מוסיפים את התרד, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ’ילי גרוס. מטגנים במשך 2-3 דקות עד שהתרד מוריד את הנפח שלו בחצי. מורידים מהאש ומקררים את המילוי.
  5. כשהמילוי התקרר מוסיפים מוצרלה ופרמז’ן מגוררות ומערבבים לאיחוד.
  6. מקמחים את משטח העבודה, יוצרים בערך 16 כדורים שווים מהבצק שתפח.
  7. פותחים את הבצק בעזרת מערוך או כפות הידיים, מניחים במרכז הבצק כף מהמילוי שהכנו ועוטפים ליצירת כדור. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
  8. מעבירים את הלחמניות הממולאות ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנת במרווחים יחסית גדולים.
  9. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכסים במגבת את הלחמניות למשך 20 דקות להתפחה נוספת.
  10. מברישים בביצה ואופים במשך 25 דקות עד שהן מזהיבות.
  11. כשהלחמניות יוצאות מהתנור יש לכסות אותן במגבת נקייה לחמש דקות כדי שהן יתרככו.
  12. מכינים את המטבל: מכניסים את כל מרכיבי המטבל למעבד מזון/בלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מגישים לצד הלחמניות.

הערות

  • מומלץ להבריש את הלחמניות בחמאה כשהן יוצאות מהתנור כדי שיהיה ברק.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמנייה ממולאת בתרד וגבינות של שחף וטליה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    רעות

    אפשר להכין הכל עד בעצם שלב האפייה, ולפני האפייה להקפיא? ביום שרוצים להגיש להפשיר ולאפות? אם כן אז איך?

      Avatar
      מערכת Foody

      להכין הכל עד שלב האפייה, להקפיא ואז לאפות כרגיל (ניתן לכסות ברדיד אלומיניום בתום 25 דקות האפייה ולאפות ל-5 דקות נוספות)

    Avatar
    אטל לאו

    אפשר גם תרד קפוא? ואם כן כמה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רומי, אפשר, אבל כן חשוב להפשיר. 400 גרם סה”כ

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, שיר! עדכני איך יצא אם את מכינה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות