לימונית וגבוהה: עוגת טורט של אמא
מתכון לעוגת טורט גבוהה, נהדרת ולימונית, עוגה רכה וטעימה, כמה קל להכין אותה וכמה כיף לאכול אותה לצד כוס קפה או תה בבוקר צהריים או ערב רק תחליטו
מתכון לעוגת טורט גבוהה, נהדרת ולימונית, עוגה רכה וטעימה, כמה קל להכין אותה וכמה כיף לאכול אותה לצד כוס קפה או תה בבוקר צהריים או ערב רק תחליטו
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1862.7 קק״ל 1862.7 קק״לפחמימות 312.4 גרם 312.4 גרםשומן 52.7 גרם 52.7 גרםנתרן 833.2 מ״ג 833.2 מ״גחלבון 33.2 גרם 33.2 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרםשומן רווי 12.3 גרם 12.3 גרםכולסטרול 1236.9 מ״ג 1236.9 מ״גסידן 176.6 מ״ג 176.6 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 322.5 מ״ג 322.5 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1863
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1862.7 קק״ל 1862.7 קק״לפחמימות 312.4 גרם 312.4 גרםשומן 52.7 גרם 52.7 גרםנתרן 833.2 מ״ג 833.2 מ״גחלבון 33.2 גרם 33.2 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 4.2 גרםשומן רווי 12.3 גרם 12.3 גרםכולסטרול 1236.9 מ״ג 1236.9 מ״גסידן 176.6 מ״ג 176.6 מ״גברזל 5.0 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 322.5 מ״ג 322.5 מ״גאבץ 4.1 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1863 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 חלבונים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
6 חלמונים L
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 קורט מלח דק
-
1 כוס קמח לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת הקצפה מקציפים את החלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר באופן מדורג 4 פעמים, כל פעם קצת תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- בקערה נפרדת בוחשים את החלמונים, השמן, מיץ הלימון, הוניל, קליפת הלימון והמלח.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים בתנועות קיפול ביד בעזרת מרית.
- מוסיפים את הקמח בשלוש פעמים לתערובת בתנועות עטיפה עד שהקמח נעלם.
- משמנים תבנית בקוטר 26, מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים את העוגה בתנור שחומם מראש בערך 50 דקות עד שהקיסם יוצא נקי. מחלצים את העוגה מהתבנית רק אחרי צינון של 20 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערת הקצפה מקציפים את החלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר באופן מדורג 4 פעמים, כל פעם קצת תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב.
- בקערה נפרדת בוחשים את החלמונים, השמן, מיץ הלימון, הוניל, קליפת הלימון והמלח.
- מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף החלבונים בתנועות קיפול ביד בעזרת מרית.
- מוסיפים את הקמח בשלוש פעמים לתערובת בתנועות עטיפה עד שהקמח נעלם.
- משמנים תבנית בקוטר 26, מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים את העוגה בתנור שחומם מראש בערך 50 דקות עד שהקיסם יוצא נקי. מחלצים את העוגה מהתבנית רק אחרי צינון של 20 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
האם אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום דמררה?
כן, ואפשר גם לשים חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום.