מאפה בצק עלים עם גבינת קממבר
השף אהרוני מכין מאפה חגיגי במיוחד: בצק עלים פריך וזהוב במילוי כיכר קממבר שלמה, מוגש בלויווי עלי אנדיב ומשמשים צלויים. מנה מושלמת לאירוח חגיגי
השף אהרוני מכין מאפה חגיגי במיוחד: בצק עלים פריך וזהוב במילוי כיכר קממבר שלמה, מוגש בלויווי עלי אנדיב ומשמשים צלויים. מנה מושלמת לאירוח חגיגי
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 583.8 קק״ל 3502.6 קק״לפחמימות 84.5 גרם 506.8 גרםשומן 26.3 גרם 157.6 גרםנתרן 602.6 מ״ג 3615.7 מ״גחלבון 14.8 גרם 89.0 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 25.9 גרםשומן רווי 8.5 גרם 51.1 גרםכולסטרול 75.6 מ״ג 453.3 מ״גסידן 117.4 מ״ג 704.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 486.1 מ״ג 2916.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות584
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 583.8 קק״ל 3502.6 קק״לפחמימות 84.5 גרם 506.8 גרםשומן 26.3 גרם 157.6 גרםנתרן 602.6 מ״ג 3615.7 מ״גחלבון 14.8 גרם 89.0 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 25.9 גרםשומן רווי 8.5 גרם 51.1 גרםכולסטרול 75.6 מ״ג 453.3 מ״גסידן 117.4 מ״ג 704.5 מ״גברזל 4.4 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 486.1 מ״ג 2916.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 9.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 584 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה גבינת קממבר
-
1/2 חבילה בצק עלים קפוא
-
1/2 כוס אגוזי מלך
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
3 כפות ברנדי
-
1 כף טימין טרי
-
1 ביצה M
משמשים צלויים
-
50 גרם חמאה
-
1 כף חומץ בלסמי
-
10 משמשים טריים קטנים
-
2 כפיות סוכר לבן
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף טימין טרי
סלט אנדיב
-
2 ראשי אנדיב לבן
-
1 כף חומץ בלסמי
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית דבש
-
1/4 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. משרים את הצימוקים בברנדי. קוצצים את האגוזים והטימין. טורפים בקערית את הביצה. חוצים ומגלענים את המשמשים, ומסדרים בתבנית עם החתך כלפי מעלה. מפרקים את האנדיב לעלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המאפה: מרדדים דק את הבצק, מניחים על גבי נייר אפייה ומעבירים לקירור.
- מערבבים בקערה את האגוזים, הצימוקים והטימין.
- מניחים את הגבינה במרכז הבצק המקורר, ובעזרת סכין חותכים מסביב עיגול בקוטר הגדול ב - 10 ס״מ מקוטר הגבינה. בעזרת חותכן קורצים עיגול בצק נוסף בקוטר כ-10 ס”מ ושומרים בצד.
- חותכים את העיגול שמסביב הגבינה לרצועות בעובי 1 ס”מ ומברישים בביצה.
- שמים מעל הגבינה את תערובת האגוזים והצימוקים ומניחים מעל הגבינה את רצועות הבצק בחפיפה. מברישים את המאפה הסגור בביצה. מניחים בחלק העליון את עיגול הבצק ומברישים גם אותו.
- אופים כ-30 דקות, או עד להזהבה. משאירים את התנור דולק.
- מכינים את המשמשים: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים. מברישים את המשמשים בתערובת, מפזרים שכבה דקה של סוכר, מעט פלפל שחור וטימין וצולים בגריל 3-4 דקות עד להשחמה.
- מסדרים את עלי האנדיב בעיגול על צלחת הגשה. מערבבים בקערית את החומץ, שמן הזית, הדבש, מלח ופלפל, ומטפטפים על העלים. מניחים על כל עלה משמש צלוי.
- מניחים במרכז הצלחת את המאפה ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. משרים את הצימוקים בברנדי. קוצצים את האגוזים והטימין. טורפים בקערית את הביצה. חוצים ומגלענים את המשמשים, ומסדרים בתבנית עם החתך כלפי מעלה. מפרקים את האנדיב לעלים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המאפה: מרדדים דק את הבצק, מניחים על גבי נייר אפייה ומעבירים לקירור.
- מערבבים בקערה את האגוזים, הצימוקים והטימין.
- מניחים את הגבינה במרכז הבצק המקורר, ובעזרת סכין חותכים מסביב עיגול בקוטר הגדול ב - 10 ס״מ מקוטר הגבינה. בעזרת חותכן קורצים עיגול בצק נוסף בקוטר כ-10 ס”מ ושומרים בצד.
- חותכים את העיגול שמסביב הגבינה לרצועות בעובי 1 ס”מ ומברישים בביצה.
- שמים מעל הגבינה את תערובת האגוזים והצימוקים ומניחים מעל הגבינה את רצועות הבצק בחפיפה. מברישים את המאפה הסגור בביצה. מניחים בחלק העליון את עיגול הבצק ומברישים גם אותו.
- אופים כ-30 דקות, או עד להזהבה. משאירים את התנור דולק.
- מכינים את המשמשים: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים. מברישים את המשמשים בתערובת, מפזרים שכבה דקה של סוכר, מעט פלפל שחור וטימין וצולים בגריל 3-4 דקות עד להשחמה.
- מסדרים את עלי האנדיב בעיגול על צלחת הגשה. מערבבים בקערית את החומץ, שמן הזית, הדבש, מלח ופלפל, ומטפטפים על העלים. מניחים על כל עלה משמש צלוי.
- מניחים במרכז הצלחת את המאפה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן