מאפה בצק עלים עם גבינת קממבר

השף אהרוני מכין מאפה חגיגי במיוחד: בצק עלים פריך וזהוב במילוי כיכר קממבר שלמה, מוגש בלויווי עלי אנדיב ומשמשים צלויים. מנה מושלמת לאירוח חגיגי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. משרים את הצימוקים בברנדי. קוצצים את האגוזים והטימין. טורפים בקערית את הביצה. חוצים ומגלענים את המשמשים, ומסדרים בתבנית עם החתך כלפי מעלה. מפרקים את האנדיב לעלים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  3. מכינים את המאפה: מרדדים דק את הבצק, מניחים על גבי נייר אפייה ומעבירים לקירור.
  4. מערבבים בקערה את האגוזים, הצימוקים והטימין.
  5. מניחים את הגבינה במרכז הבצק המקורר, ובעזרת סכין חותכים מסביב עיגול בקוטר הגדול ב - 10 ס״מ מקוטר הגבינה. בעזרת חותכן קורצים עיגול בצק נוסף בקוטר כ-10 ס”מ ושומרים בצד.
  6. חותכים את העיגול שמסביב הגבינה לרצועות בעובי 1 ס”מ ומברישים בביצה.
  7. שמים מעל הגבינה את תערובת האגוזים והצימוקים ומניחים מעל הגבינה את רצועות הבצק בחפיפה. מברישים את המאפה הסגור בביצה. מניחים בחלק העליון את עיגול הבצק ומברישים גם אותו.
  8. אופים כ-30 דקות, או עד להזהבה. משאירים את התנור דולק.
  9. מכינים את המשמשים: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים. מברישים את המשמשים בתערובת, מפזרים שכבה דקה של סוכר, מעט פלפל שחור וטימין וצולים בגריל 3-4 דקות עד להשחמה.
  10. מסדרים את עלי האנדיב בעיגול על צלחת הגשה. מערבבים בקערית את החומץ, שמן הזית, הדבש, מלח ופלפל, ומטפטפים על העלים. מניחים על כל עלה משמש צלוי.
  11. מניחים במרכז הצלחת את המאפה ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 328.9 קק״ל 1973.3 קק״ל
פחמימות 32.1 גרם 192.5 גרם
שומן 18.6 גרם 111.8 גרם
נתרן 324.3 מ״ג 1946.0 מ״ג
חלבון 7.2 גרם 42.9 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 8.6 גרם 51.6 גרם
כולסטרול 82.7 מ״ג 496.2 מ״ג
סידן 105.6 מ״ג 633.6 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 7.2 מ״ג
אשלגן 405.6 מ״ג 2433.4 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody