בורקס בשר עם רוטב פטריות

בורקס בשר עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ - משדרגים את המנה הקלאסית לערב שבת עם תבלינים ארומטיים ורוטב פטריות ביתי משגע
בורקס בשר עסיסי מבפנים ופריך מבחוץ - משדרגים את המנה הקלאסית לערב שבת עם תבלינים ארומטיים ורוטב פטריות ביתי משגע
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    718
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 717.9 קק״ל 5743.6 קק״ל
    פחמימות 37.7 גרם 301.5 גרם
    שומן 48.7 גרם 389.4 גרם
    נתרן 788.7 מ״ג 6309.2 מ״ג
    חלבון 33.1 גרם 264.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.1 גרם
    שומן רווי 14.3 גרם 114.0 גרם
    כולסטרול 122.7 מ״ג 981.2 מ״ג
    סידן 51.2 מ״ג 409.9 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 37.0 מ״ג
    אשלגן 586.1 מ״ג 4688.4 מ״ג
    אבץ 180.5 מ״ג 1444.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    718
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 717.9 קק״ל 5743.6 קק״ל
    פחמימות 37.7 גרם 301.5 גרם
    שומן 48.7 גרם 389.4 גרם
    נתרן 788.7 מ״ג 6309.2 מ״ג
    חלבון 33.1 גרם 264.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 28.1 גרם
    שומן רווי 14.3 גרם 114.0 גרם
    כולסטרול 122.7 מ״ג 981.2 מ״ג
    סידן 51.2 מ״ג 409.9 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 37.0 מ״ג
    אשלגן 586.1 מ״ג 4688.4 מ״ג
    אבץ 180.5 מ״ג 1444.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בורקס בשר

ציפוי

רוטב פטריות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבורקס: קוצצים את הבצלים והשום לקוביות קטנות ומטגנים על כיריים בסיר רחב עם שמן זית עד ריכוך. לא ממשיכים עד שהבצל רך.
  2. חותכים את עגבניות השרי לרבעים או קוצצים את העגבניות לקוביות. מוסיפים לסיר עם הבצל ומטגנים יחד במשך 15 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד במשך 20-30 דקות. מדי פעם מפוררים אותו עם מזלג או כף.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מטגנים יחד במשך 20 דקות או עד שהבשר רך.
  5. מוסיפים צנוברים ומטגנים יחד במשך 5 דקות. טועמם ומתקנים תיבול.
  6. מניחים דף פילו על השיש ומברישים או מתיזים שמן זית. מניחים עוד דף ושוב משמנים ושוב מניחים דף פילו.
  7. מניחים בתחתית הבצק פס נדיב של מילוי (בערך 4-5 כפות נדיבות) ומשאירים 2 ס”מ בצדדים ללא מילוי. מגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית עם נייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
    מברישים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
  8. מעבירים את התנור למצב בורקס (נמצא תחת מאפים) ואופים עד שהבורקס מוכן. במידה ואין לכם את התכנית אופים ב-200 מעלות חום עליון תחתון במשך 35 דקות או עד הזהבה יפה.
  9. מכינים את הרוטב: פורסים את הבצלים לרצועות ואת השום לפרוסות דקות. אם משתמשים בפטריות טריות פורסים אותן לפרוסות בעובי ½ ס”מ.
  10. בסיר בינוני מטגנים את הבצלים והשום בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים פטריות, ללא הנוזלים, ומטגנים במשך 10 דקות.
  11. מתבלים בכורכום, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק פטריות ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות מים ומבשלים ביחד במשך 30 דקות.
  12. כשהרוטב מוכן מערבבים בכוס קורנפלור ביחד עם 1/3 כוס מים עד שאין גושים ומעבירים לסיר עם הרוטב. מבשלים יחד במשך 10-15 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
  13. מגישים את הבורקס עם רוטב הפטריות.
בורקס בשר ברוטב פטריות2
בורקס בשר ברוטב פטריות. צילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות