מאפה תפוחי אדמה, גבינת פטה וזיתים בסגנון יווני
רוצים להרגיש יוון? קבלו מתכון למאפה תפוחי אדמה משביע בטעם ים-תיכוני של גבינת פטה, זיתים ושמן זית. זהירות - יש חשש ממשי שבסיום הארוחה יתחשק לכם לרקוד סירטאקי
רוצים להרגיש יוון? קבלו מתכון למאפה תפוחי אדמה משביע בטעם ים-תיכוני של גבינת פטה, זיתים ושמן זית. זהירות - יש חשש ממשי שבסיום הארוחה יתחשק לכם לרקוד סירטאקי
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 399.2 קק״ל 2395.0 קק״לפחמימות 602.7 גרם 3616.2 גרםסוכר 0.0 גרם 0.0 גרםשומן 39.1 גרם 234.3 גרםנתרן 1373.5 מ״ג 8241.1 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.8 גרםשומן רווי 5.2 גרם 31.2 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״גסידן 145.1 מ״ג 870.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 73.6 מ״ג 441.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-49 דק׳
-
קלוריות399
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 399.2 קק״ל 2395.0 קק״לפחמימות 602.7 גרם 3616.2 גרםסוכר 0.0 גרם 0.0 גרםשומן 39.1 גרם 234.3 גרםנתרן 1373.5 מ״ג 8241.1 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.8 גרםשומן רווי 5.2 גרם 31.2 גרםכולסטרול 7.5 מ״ג 45.0 מ״גסידן 145.1 מ״ג 870.4 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 73.6 מ״ג 441.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-49 דק׳ | קלוריות 399 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה ובישול
-
2/3 כוס שמן זית
-
1 גבעול אורגנו טרי
-
300 גרם גבינת פטה עיזים
-
1/2 כוס גבינת עיזיםמסוג תום, מגוררת
-
1 1/2 כוסות זיתי קלמטה
-
1 כף אבקת מרק ירקות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מצננים וקולפים אותם.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- משמנים בשמן זית בנדיבות תבנית מלבנית.
- מגלענים את הזיתים וחוצים אותם, ומפוררים את גבינת הפטה.
- עורכים 1/3 מפרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מעט מעלי האורגנו ומעל 1/2 מכמות גבינת הפטה ו-1/2 מכמות הזיתים ומטפטפים כמה כפות שמן זית. עורכים עוד 1/3 מתפוחי האדמה, מעל את גבינת הפטה והזיתים ומסיימים בתפוחי האדמה.
- מעל השכבה האחרונה של תפוחי האדמה מפזרים גבינת תום. מזליפים עוד שמן זית ומתבלים בפלפל ובמעט מלח.
- מערבבים את אבקת המרק עם כוס וחצי מים רותחים, שופכים בזהירות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד להזהבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מצננים וקולפים אותם.
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ.
- משמנים בשמן זית בנדיבות תבנית מלבנית.
- מגלענים את הזיתים וחוצים אותם, ומפוררים את גבינת הפטה.
- עורכים 1/3 מפרוסות תפוחי האדמה ומפזרים מעט מעלי האורגנו ומעל 1/2 מכמות גבינת הפטה ו-1/2 מכמות הזיתים ומטפטפים כמה כפות שמן זית. עורכים עוד 1/3 מתפוחי האדמה, מעל את גבינת הפטה והזיתים ומסיימים בתפוחי האדמה.
- מעל השכבה האחרונה של תפוחי האדמה מפזרים גבינת תום. מזליפים עוד שמן זית ומתבלים בפלפל ובמעט מלח.
- מערבבים את אבקת המרק עם כוס וחצי מים רותחים, שופכים בזהירות לתבנית ומכסים ברדיד אלומיניום.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. לאחר חצי שעה מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד להזהבה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
להקפיד על סוג וכמויות הגבינות
מתאים לי מנה כזאת בבידוד
מה גודל התבנית שמתאימה לכמויות שבמתכון?
המתכון מספיק לתבנית מלבנית בינונית.