מאפינס בריאות מלוחים עם עשבי תיבול
מאפינס הם פתרון מעולה לקחת לדרך או לעבודה ליום ארוך. אפרת ליכטנשטט מכינה מאפינס בריאות מלוחים ורכים עם המון עשבי תיבול, שאי אפשר לעמוד בפניהם
מאפינס הם פתרון מעולה לקחת לדרך או לעבודה ליום ארוך. אפרת ליכטנשטט מכינה מאפינס בריאות מלוחים ורכים עם המון עשבי תיבול, שאי אפשר לעמוד בפניהם
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 142.2 קק״ל 1706.5 קק״לפחמימות 14.8 גרם 177.4 גרםשומן 5.7 גרם 68.3 גרםנתרן 341.0 מ״ג 4091.7 מ״גחלבון 6.8 גרם 81.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 15.7 גרםכולסטרול 76.3 מ״ג 915.0 מ״גסידן 77.4 מ״ג 928.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 142.2 מ״ג 1706.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות142
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 142.2 קק״ל 1706.5 קק״לפחמימות 14.8 גרם 177.4 גרםשומן 5.7 גרם 68.3 גרםנתרן 341.0 מ״ג 4091.7 מ״גחלבון 6.8 גרם 81.6 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.3 גרםשומן רווי 1.3 גרם 15.7 גרםכולסטרול 76.3 מ״ג 915.0 מ״גסידן 77.4 מ״ג 928.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 142.2 מ״ג 1706.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 6.0 מ״גסגור
מתכון כיפי ומהנה – מאפינס בריאות שיעשו לכם את היום. המאפינס (חמודים קטנים כאלה) רכים ואווריריים ואפילו בריאים! עמוסים בטעמים – וקלים להכנה. ממש כיף לחזור הביתה כשיש קופסה כזאת במקרר, ורעיון מעולה לאוכל כשצריך לארוז ליום עבודה ארוך.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1כוס או 140 גרם קמח כוסמין
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 חופן עירית
-
1 חופן שמיר
-
1 כפית קליפת לימון
-
2 שיני שום
-
3 ביצים L
-
200 מ"ל יוגורט 3%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
2 כפות שמן זית
-
1/3 כוס גרעיני חמנייה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים נייר אפייה לקוביות ומקווצ’צ’ים פנימה לשקעי התבנית (או מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר).
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול וכותשים את שיני השום.
- מנפים לקערה גדולה את הקמח, ומוסיפים את שאר החומרים היבשים והתבלינים.
- בקערת מיקסר טורפים את הביצים כשתי דקות, מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה שמן, יוגורט, חלב. מורידים מהמיקסר ומוסיפים את הירוקים, גרידת הלימון והשום.
- מערבבים עם מרית בעדינות. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מדי.
- מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית, מפזרים גרעיני חמנייה למעלה בנדיבות.
- אופים 18-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים נייר אפייה לקוביות ומקווצ’צ’ים פנימה לשקעי התבנית (או מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר).
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול וכותשים את שיני השום.
- מנפים לקערה גדולה את הקמח, ומוסיפים את שאר החומרים היבשים והתבלינים.
- בקערת מיקסר טורפים את הביצים כשתי דקות, מורידים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה שמן, יוגורט, חלב. מורידים מהמיקסר ומוסיפים את הירוקים, גרידת הלימון והשום.
- מערבבים עם מרית בעדינות. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר מדי.
- מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית, מפזרים גרעיני חמנייה למעלה בנדיבות.
- אופים 18-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
אם אלו מאפינס של בריאות , אז בהחלט קמחים מלאים ולא לבנים . [קמחים לבנים – לא משנה אם חיטה או כוסמין – הם פשוט פחמימות ריקות ומאד לא מומלצים . השאלה: איך ממירים לקמחים מלאים ? אפשר להמיר ללא גלוטן ?
היי נורית, מומלץ להמיר רק חצי מכמות הקמח לקמח מלא.