-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 486.5 קק״ל 2918.8 קק״לפחמימות 81.3 גרם 487.7 גרםסוכר 7.5 גרם 45.2 גרםשומן 2.7 גרם 16.5 גרםנתרן 977.3 מ״ג 5864.0 מ״גחלבון 30.3 גרם 181.8 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 208.7 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 108.2 מ״ג 649.5 מ״גברזל 8.4 מ״ג 50.3 מ״גאשלגן 1324.5 מ״ג 7946.8 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 14 שעות
-
קלוריות487
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 486.5 קק״ל 2918.8 קק״לפחמימות 81.3 גרם 487.7 גרםסוכר 7.5 גרם 45.2 גרםשומן 2.7 גרם 16.5 גרםנתרן 977.3 מ״ג 5864.0 מ״גחלבון 30.3 גרם 181.8 גרםסיבים תזונתיים 34.8 גרם 208.7 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 108.2 מ״ג 649.5 מ״גברזל 8.4 מ״ג 50.3 מ״גאשלגן 1324.5 מ״ג 7946.8 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 14.1 מ״גסגור
״מבשלים עם המפונים״ של קנור הינה אחת היוזמות המרגשות והחשובות שאירחנו בפודי בתקופה האחרונה.
עשרות אלפי מפונים, מהדרום ומהצפון, עדיין שוהים בבתי מלון ברחבי הארץ, ואחד הדברים שהם הכי מתגעגעים אליו הוא ריח התבשילים שעולה מהסירים במטבח הביתי שלהם. הגעגוע לחוויית הבישול הביתי והסעודה המשפחתית המשותפת הוא המנוע מאחורי מיזם חדש של קנור, אשר חבר לחברה למתנ”סים ולמלונות הרברט סמואל ירושלים וסטאי כנרת כדי לאפשר לכמה מהמפונים רגע של “בית רחוק מהבית” ולהגיש להם אוכל של בית שבושל במטבח בית המלון.
לקחנו את המתכונים שהכי מזכירים להם את הבית וביקשנו מהם ללמד את שף המלון כיצד להכין אותו – ממרק חרירה עד מוקפץ ועוף בתנור.
קבלו הצצה לאחד המתכונים שהם הכי בית: מרק חרירה של יהודית חימי מקריית שמונה. כבר כמה חודשים שיהודית שוהה בבית המלון סטאי כנרת ביחד עם משפחתה, במסגרת הפרויקט היא לימדה את השף סאם את סודות המתכון (טיזר: קמח משדרג את המרקם).
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 14 שעות | קלוריות 487 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
-
2 כוסות עדשים ירוקות
-
1 ק"ג אוסובוקו עגלאו כל בשר עם עצם
-
1 יחידה שורש סלריקלוף וקצוץ
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
3 בצלים בינונייםקלופים וקצוצים
-
3 עגבניות בינוניותמגוררת
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף שטוחה כורכום
-
1/2 כוס מיץ לימוןמיץ משני לימונים
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כוס מים קרים
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1 כף ציר בקר
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס במהלך הלילה או כמה שעות לפני הכנת המרק במים עם אבקת אפייה או סודה לשתייה כדי שניתן יהיה להוריד את הקליפה של גרגירי החומוס בקלות. לאחר ההשריה, מורידים את הקליפה של גרגירי החומוס ומכניסים את הגרגירים המקולפים לסיר.
- צורבים את הבשר מכל הכיוונים עם שמן בסיר ומוסיפים את הסלרי, הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל לטיגון של 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, החומוס, העדשים והמים לסיר ומרתיחים עד שכל המרכיבים מבושלים בסיר, בערך 20 דקות.
- מערבבים את המרק עד שלא נשארים בו גושים והוא הופך להיות במרקם חלק יחסית.
- מוסיפים למרק את המלח, הפלפל השחור, הכורכום ומיץ הלימון.
- בצלחת נפרדת מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים קרים עד שאין גושים של קמח בתערובת.
- מוסיפים לתערובת הקמח והמים אבקת מרק עוף של קנור וציר בקר של קנור ומערבבים עד שהתערובת נהיית חלקה
- כשהתערובת הופכת להיות חלקה לגמרי, מוסיפים אותה לתוך סיר המרק.
- בוחשים את המרק עד שהוא מגיע למצב רתיחה ומבעבע. חשוב לשים לב שאין בו גושים. המרק אמור לצאת עשיר וסמיך, מגישים אותו חם. בתיאבון!
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס במהלך הלילה או כמה שעות לפני הכנת המרק במים עם אבקת אפייה או סודה לשתייה כדי שניתן יהיה להוריד את הקליפה של גרגירי החומוס בקלות. לאחר ההשריה, מורידים את הקליפה של גרגירי החומוס ומכניסים את הגרגירים המקולפים לסיר.
- צורבים את הבשר מכל הכיוונים עם שמן בסיר ומוסיפים את הסלרי, הכוסברה, הפטרוזיליה והבצל לטיגון של 5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, החומוס, העדשים והמים לסיר ומרתיחים עד שכל המרכיבים מבושלים בסיר, בערך 20 דקות.
- מערבבים את המרק עד שלא נשארים בו גושים והוא הופך להיות במרקם חלק יחסית.
- מוסיפים למרק את המלח, הפלפל השחור, הכורכום ומיץ הלימון.
- בצלחת נפרדת מערבבים את הקמח עם חצי כוס מים קרים עד שאין גושים של קמח בתערובת.
- מוסיפים לתערובת הקמח והמים אבקת מרק עוף של קנור וציר בקר של קנור ומערבבים עד שהתערובת נהיית חלקה
- כשהתערובת הופכת להיות חלקה לגמרי, מוסיפים אותה לתוך סיר המרק.
- בוחשים את המרק עד שהוא מגיע למצב רתיחה ומבעבע. חשוב לשים לב שאין בו גושים. המרק אמור לצאת עשיר וסמיך, מגישים אותו חם. בתיאבון!