-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.9 קק״ל 3079.5 קק״לפחמימות 29.1 גרם 232.9 גרםשומן 11.5 גרם 92.0 גרםנתרן 806.9 מ״ג 6455.1 מ״גחלבון 36.5 גרם 292.2 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 29.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.6 מ״ג 117.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 57.7 מ״ג 461.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 384.9 קק״ל 3079.5 קק״לפחמימות 29.1 גרם 232.9 גרםשומן 11.5 גרם 92.0 גרםנתרן 806.9 מ״ג 6455.1 מ״גחלבון 36.5 גרם 292.2 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 29.1 גרםשומן רווי 0.7 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.6 מ״ג 117.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 57.7 מ״ג 461.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 385 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג סטייק פרגיתחתוכה לקוביות בגודל ביס
-
2 בצלים בינונייםקצוצים, או אחד גדול
-
4 כפות שמן זית
-
2 כוסות אורז בסמטי
-
1 כוס עדשים אדומות
-
4 כוסות מים רותחים
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- צורבים את הפרגיות במחבת עם שתי כפות שמן זית.
- מסירים את הפרגיות לאחר צריבה והזהבה (אין צורך לבשל אותן עד הסוף כי הן ימשיכו להיאפות בתנור).
- מטגנים את הבצל באותה המחבת בה טוגנו הפרגיות עם שתי כפות שמן זית על להבה גבוהה לצריבה ושחרור הטעמים ושומרים בצד.
- שוטפים ומסננים את העדשים והאורז במסננת.
- מרפדים תבנית מרובעת 26*32 בנייר אפייה לתבנית מרובעת.
- מניחים את העדשים והאורז בתבנית ומעל מוספים את הבצל המטוגן והפרגית הצרובה.
- מערבבים את התבלינים במים הרותחים (שלב זה יפזר את טעמי התבלינים באופן אחיד בתבשיל).
- שופכים את הרוטב מעל הכל ומערבבים קלות בתבנית.
- מכסים בנייר אפייה מרובע נוסף ואופים 30-45 דקות עד שהאורז מתרכך.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- צורבים את הפרגיות במחבת עם שתי כפות שמן זית.
- מסירים את הפרגיות לאחר צריבה והזהבה (אין צורך לבשל אותן עד הסוף כי הן ימשיכו להיאפות בתנור).
- מטגנים את הבצל באותה המחבת בה טוגנו הפרגיות עם שתי כפות שמן זית על להבה גבוהה לצריבה ושחרור הטעמים ושומרים בצד.
- שוטפים ומסננים את העדשים והאורז במסננת.
- מרפדים תבנית מרובעת 26*32 בנייר אפייה לתבנית מרובעת.
- מניחים את העדשים והאורז בתבנית ומעל מוספים את הבצל המטוגן והפרגית הצרובה.
- מערבבים את התבלינים במים הרותחים (שלב זה יפזר את טעמי התבלינים באופן אחיד בתבשיל).
- שופכים את הרוטב מעל הכל ומערבבים קלות בתבנית.
- מכסים בנייר אפייה מרובע נוסף ואופים 30-45 דקות עד שהאורז מתרכך.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן