-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5889.2 קק״ל 5889.2 קק״לפחמימות 548.6 גרם 548.6 גרםשומן 390.4 גרם 390.4 גרםנתרן 812.5 מ״ג 812.5 מ״גחלבון 77.1 גרם 77.1 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 146.0 גרם 146.0 גרםכולסטרול 1322.7 מ״ג 1322.7 מ״גסידן 531.8 מ״ג 531.8 מ״גברזל 18.7 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 1967.1 מ״ג 1967.1 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות5889
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5889.2 קק״ל 5889.2 קק״לפחמימות 548.6 גרם 548.6 גרםשומן 390.4 גרם 390.4 גרםנתרן 812.5 מ״ג 812.5 מ״גחלבון 77.1 גרם 77.1 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 146.0 גרם 146.0 גרםכולסטרול 1322.7 מ״ג 1322.7 מ״גסידן 531.8 מ״ג 531.8 מ״גברזל 18.7 מ״ג 18.7 מ״גאשלגן 1967.1 מ״ג 1967.1 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
הניחוחות שיצאו מהתנור שלכם כמה דקות לאחר התחלת אפיית העוגה הזו ישגעו ויטריפו לא רק את בני המשפחה, אלא גם את כל השכנים! קבלו מתכון מושלם של עוגה בחושה עשירה בכל טוב – שמן זית איכותי, דבש טהור, קקאו מעולה, ליקר תפוזים וגנאש שוקולד-תפוזים שלא טעמתם בחייכם. רוצו להכין!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 5889 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים M
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כוס אבקת קקאו
-
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
-
1 כפית קליפת תפוז
-
3/4 כוס שמן זית
-
2 כפות ליקר תפוזיםאו גראנד מארנייה
-
1/4 כוס חלב 3%
-
1/2 כוס דבש
-
80 גרם חמאהמומסת
שימון התבנית
ציפוי
-
100 גרם שוקולד חלב
-
100 גרם שוקולד מריר
-
1/4 כוס מיץ תפוזים
-
50 גרם חמאה
-
50 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32%
קישוט
-
פלחים וקליפות
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה וקליפת התפוז המגוררת.
- מערבבים בקערה נוספת את שמן הזית, ליקר התפוזים, החלב, הדבש והחמאה המומסת.
- מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח ואת תערובת שמן הזית לסירוגין ומערבבים.
- יוצקים את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת בתרסיס שמן זית ואופים 40 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את כל מרכיבי הציפוי ליצירת קרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוזגים את הציפוי מעל העוגה שהתקררה, מקשטים בפלחי תפוז ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה וקליפת התפוז המגוררת.
- מערבבים בקערה נוספת את שמן הזית, ליקר התפוזים, החלב, הדבש והחמאה המומסת.
- מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת הקמח ואת תערובת שמן הזית לסירוגין ומערבבים.
- יוצקים את תערובת העוגה לתבנית אינגליש קייק משומנת בתרסיס שמן זית ואופים 40 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. מצננים.
- מכינים את הציפוי: מחממים בסיר קטן את כל מרכיבי הציפוי ליצירת קרם חלק. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מוזגים את הציפוי מעל העוגה שהתקררה, מקשטים בפלחי תפוז ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן