-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5725.0 קק״ל 5725.0 קק״לפחמימות 643.0 גרם 643.0 גרםשומן 336.2 גרם 336.2 גרםנתרן 329.1 מ״ג 329.1 מ״גחלבון 77.0 גרם 77.0 גרםסיבים תזונתיים 39.3 גרם 39.3 גרםשומן רווי 127.3 גרם 127.3 גרםכולסטרול 300.0 מ״ג 300.0 מ״גסידן 714.6 מ״ג 714.6 מ״גברזל 30.7 מ״ג 30.7 מ״גאשלגן 1945.9 מ״ג 1945.9 מ״גאבץ 26.0 מ״ג 26.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5725
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5725.0 קק״ל 5725.0 קק״לפחמימות 643.0 גרם 643.0 גרםשומן 336.2 גרם 336.2 גרםנתרן 329.1 מ״ג 329.1 מ״גחלבון 77.0 גרם 77.0 גרםסיבים תזונתיים 39.3 גרם 39.3 גרםשומן רווי 127.3 גרם 127.3 גרםכולסטרול 300.0 מ״ג 300.0 מ״גסידן 714.6 מ״ג 714.6 מ״גברזל 30.7 מ״ג 30.7 מ״גאשלגן 1945.9 מ״ג 1945.9 מ״גאבץ 26.0 מ״ג 26.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5725 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממתק
-
1 כוס שומשום
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס דבש
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף קפה נמס
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
5 כוסות פצפוצי אורז
-
100 גרם חלבה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד לבן
-
20 גרם חמאה
אופן הכנה
- קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד. מפוררים חלבה.
- בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).
- מצפים ומגישים: ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.
אופן הכנה
- קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד. מפוררים חלבה.
- בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).
- מצפים ומגישים: ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן