-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 425.5 קק״ל 1701.8 קק״לפחמימות 20.0 גרם 80.1 גרםשומן 36.1 גרם 144.5 גרםנתרן 862.7 מ״ג 3450.8 מ״גחלבון 6.1 גרם 24.6 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרםשומן רווי 34.4 גרם 137.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.5 מ״ג 177.9 מ״גברזל 5.0 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 497.2 מ״ג 1989.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות426
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 425.5 קק״ל 1701.8 קק״לפחמימות 20.0 גרם 80.1 גרםשומן 36.1 גרם 144.5 גרםנתרן 862.7 מ״ג 3450.8 מ״גחלבון 6.1 גרם 24.6 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרםשומן רווי 34.4 גרם 137.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.5 מ״ג 177.9 מ״גברזל 5.0 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 497.2 מ״ג 1989.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
אחד המרקים שהכי הכי אהבתי בתור ילד הוא מרק הפטריות של קפולסקי. אני זוכר שהייתי בולע קערות שלמות ממנו. היום אני מכין מרק פטריות בהשראתו אבל עם טוויסט אסיאתי: רוטב סויה שנותן המון טעם ועומק וקרם קוקוס, שמסמיך יפה כמו שמנת מתוקה אבל עם הרבה פחות שומן – וכתוצאה מכך, המרק פרווה וטבעוני לחלוטין בלי לוותר על הטעם.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 426 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 חופן פטריות שיטאקה מיובשותמזרח מערב
-
50 גרם שמן קוקוסמזרח מערב
-
1 כרישה בינונית
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- בעזרת הידיים שוברים את הפטריות המיובשות. מעבירים לקערה. יוצקים 2 כוסות מים רותחים מעל הפטריות ומשרים 20 דקות.
- חותכים את הכרשה לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק.
- מחממים את שמן הקוקוס בסיר בינוני. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
- מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב בכף עץ כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות, ומרבית נוזליהן מתאדים.
- מוסיפים את הסויה, מעט מלח ופלפל ואת הפטריות המיובשות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ואת מי ההשריה של הפטריות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר למרקם חלק (או מרקם גס, לפי העדפתכם). אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו עם מים.
- טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם.
- מחלקים לצלחות הגשה מהממות כאלה, ומעל כל מנה מפזרים את הבצל הירוק.
מרק עגבניות ולחם שאפשר להכין משאריות חלה
מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני
מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן
אופן הכנה
- בעזרת הידיים שוברים את הפטריות המיובשות. מעבירים לקערה. יוצקים 2 כוסות מים רותחים מעל הפטריות ומשרים 20 דקות.
- חותכים את הכרשה לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק.
- מחממים את שמן הקוקוס בסיר בינוני. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
- מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב בכף עץ כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות, ומרבית נוזליהן מתאדים.
- מוסיפים את הסויה, מעט מלח ופלפל ואת הפטריות המיובשות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ואת מי ההשריה של הפטריות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר למרקם חלק (או מרקם גס, לפי העדפתכם). אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו עם מים.
- טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם.
- מחלקים לצלחות הגשה מהממות כאלה, ומעל כל מנה מפזרים את הבצל הירוק.
מרק עגבניות ולחם שאפשר להכין משאריות חלה
מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני
מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן
תגובות (11)
זה421 קלוריות לכמה גרם?
למנה אחת (במתכון 4 מנות)
יש אפשרות להחליף את הקרם קוקוס/חלב קוקוס במרכיב אחר שהוא פרווה?
שמנת צמחית