מרק פטריות טבעוני מהיר של עז תלם

עז תלם מחמם לכם את החורף ומכין מרק פטריות טבעוני משגע. מסמיכים את המרק בעזרת קרם קוקוס ונהנים ממרק עשיר ובריא
עז תלם מחמם לכם את החורף ומכין מרק פטריות טבעוני משגע. מסמיכים את המרק בעזרת קרם קוקוס ונהנים ממרק עשיר ובריא
  • עז תלם
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    426
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 425.5 קק״ל 1701.8 קק״ל
    פחמימות 20.0 גרם 80.1 גרם
    שומן 36.1 גרם 144.5 גרם
    נתרן 1137.5 מ״ג 4550.2 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 24.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 34.4 גרם 137.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.5 מ״ג 177.9 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 20.2 מ״ג
    אשלגן 904.3 מ״ג 3617.4 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    426
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 425.5 קק״ל 1701.8 קק״ל
    פחמימות 20.0 גרם 80.1 גרם
    שומן 36.1 גרם 144.5 גרם
    נתרן 1137.5 מ״ג 4550.2 מ״ג
    חלבון 6.1 גרם 24.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 34.4 גרם 137.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 44.5 מ״ג 177.9 מ״ג
    ברזל 5.0 מ״ג 20.2 מ״ג
    אשלגן 904.3 מ״ג 3617.4 מ״ג
    אבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור

אחד המרקים שהכי הכי אהבתי בתור ילד הוא מרק הפטריות של קפולסקי. אני זוכר שהייתי בולע קערות שלמות ממנו. היום אני מכין מרק פטריות בהשראתו אבל עם טוויסט אסיאתי: רוטב סויה שנותן המון טעם ועומק וקרם קוקוס, שמסמיך יפה כמו שמנת מתוקה אבל עם הרבה פחות שומן – וכתוצאה מכך, המרק פרווה וטבעוני לחלוטין בלי לוותר על הטעם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

הגשה


אופן הכנה

  1. בעזרת הידיים שוברים את הפטריות המיובשות. מעבירים לקערה. יוצקים 2 כוסות מים רותחים מעל הפטריות ומשרים 20 דקות.
  2. חותכים את הכרשה לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק.
  3. מחממים את שמן הקוקוס בסיר בינוני. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
  4. מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב בכף עץ כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות, ומרבית נוזליהן מתאדים.
  5. מוסיפים את הסויה, מעט מלח ופלפל ואת הפטריות המיובשות.
  6. מוסיפים את קרם הקוקוס ואת מי ההשריה של הפטריות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  7. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר למרקם חלק (או מרקם גס, לפי העדפתכם). אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו עם מים.
  8. טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם.
  9. מחלקים לצלחות הגשה מהממות כאלה, ומעל כל מנה מפזרים את הבצל הירוק.

 

מרק עגבניות ולחם שאפשר להכין משאריות חלה

 

מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני

 

מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק פטריות טבעוני מהיר של עז תלם

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אוראל אסיה

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    איריס

    מושלם. הוספתי ג’ינג’ר מגורר ולמון גראס ויצא מעולה

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעולה!

    Avatar
    הילה ש

    אחלה מרק מכינה אותו הרבה. אני טוחנת את חלק מהפטריות וחלק אני מטגנת בצד ומוסיפה אחרי הטחינה

      Avatar
      מערכת Foody

      נהדר! זה מסמיך את המרק והופך אותו לעוד יותר טעים (: כל הכבוד!!! תודה ששיתפת אותנו

    Avatar
    יעל אברהמי

    נראה טוב, איפה קונים את פטריות השיטאקי?

      Avatar
      גולן

      אפשר להחליף את רוטב הסויה במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר על רוטב הסויה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות