
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים9
אחד המרקים שהכי הכי אהבתי בתור ילד הוא מרק הפטריות של קפולסקי. אני זוכר שהייתי בולע קערות שלמות ממנו. היום אני מכין מרק פטריות בהשראתו אבל עם טוויסט אסיאתי: רוטב סויה שנותן המון טעם ועומק וקרם קוקוס, שמסמיך יפה כמו שמנת מתוקה אבל עם הרבה פחות שומן - וכתוצאה מכך, המרק פרווה וטבעוני לחלוטין בלי לוותר על הטעם.
מצרכים
מרק
-
1 חופן פטריות שיטאקה מיובשותמזרח מערב
-
50 גרם שמן קוקוסמזרח מערב
-
1 כרשה בינונית
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
1 3/4כוסות או 400 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוק
אופן הכנה
- בעזרת הידיים שוברים את הפטריות המיובשות. מעבירים לקערה. יוצקים 2 כוסות מים רותחים מעל הפטריות ומשרים 20 דקות.
- חותכים את הכרשה לפרוסות דקות. קוצצים את הבצל הירוק.
- מחממים את שמן הקוקוס בסיר בינוני. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה בינונית 3 דקות, עד ריכוך קל.
- מגבירים את עוצמת הלהבה, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה תוך ערבוב בכף עץ כ-10 דקות, עד שהפטריות מתרככות, ומרבית נוזליהן מתאדים.
- מוסיפים את הסויה, מעט מלח ופלפל ואת הפטריות המיובשות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ואת מי ההשריה של הפטריות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את תכולת הסיר למרקם חלק (או מרקם גס, לפי העדפתכם). אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו עם מים.
- טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה או מלח לפי הטעם.
- מחלקים לצלחות הגשה מהממות כאלה, ומעל כל מנה מפזרים את הבצל הירוק.
מרק עגבניות ולחם שאפשר להכין משאריות חלה
מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני
מרק עדשים מושלם של שי-לי ליפא שיחמם לכם את הבטן
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
425.5
קק״ל
1701.8
קק״ל
פחמימות
20.0
גרם
80.1
גרם
שומן
36.1
גרם
144.5
גרם
נתרן
1137.5
מ״ג
4550.2
מ״ג
חלבון
6.1
גרם
24.6
גרם
סיבים תזונתיים
2.7
גרם
11.0
גרם
שומן רווי
34.4
גרם
137.4
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
44.5
מ״ג
177.9
מ״ג
ברזל
5.0
מ״ג
20.2
מ״ג
אשלגן
904.3
מ״ג
3617.4
מ״ג
אבץ
2.3
מ״ג
9.4
מ״ג
תגובות (3)
אחלה מרק מכינה אותו הרבה. אני טוחנת את חלק מהפטריות וחלק אני מטגנת בצד ומוסיפה אחרי הטחינה
נהדר! זה מסמיך את המרק והופך אותו לעוד יותר טעים (: כל הכבוד!!! תודה ששיתפת אותנו
נראה טוב, איפה קונים את פטריות השיטאקי?