-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 596.7 קק״ל 2387.0 קק״לפחמימות 42.1 גרם 168.3 גרםשומן 31.6 גרם 126.5 גרםנתרן 3113.6 מ״ג 12454.4 מ״גחלבון 34.1 גרם 136.2 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.4 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.2 גרםכולסטרול 103.9 מ״ג 415.6 מ״גסידן 1113.8 מ״ג 4455.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 32.8 מ״גאשלגן 1011.0 מ״ג 4043.8 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 19.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות597
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 596.7 קק״ל 2387.0 קק״לפחמימות 42.1 גרם 168.3 גרםשומן 31.6 גרם 126.5 גרםנתרן 3113.6 מ״ג 12454.4 מ״גחלבון 34.1 גרם 136.2 גרםסיבים תזונתיים 9.1 גרם 36.4 גרםשומן רווי 11.5 גרם 46.2 גרםכולסטרול 103.9 מ״ג 415.6 מ״גסידן 1113.8 מ״ג 4455.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 32.8 מ״גאשלגן 1011.0 מ״ג 4043.8 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 19.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 597 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
600 גרם עלי תרד
-
400 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
3/4 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
2 1/2 כפיות מלח דק
-
1 1/4 כפיות פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
300 גרם רוטב עגבניות מוכן
-
4 יחידות טורטיות גדולות
-
1 ביצה Mטרופה
-
1/4 כוס שומשום
אופן הכנה
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים 2 כפות של שמן זית, תרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- לאחר שהתרד הצטמצם והתקרר מעט סוחטים אותו היטב בעזרת כפות הידיים או מסננת ומעבירים לקערה.
- לקערת התרד מוסיפים את הגבינות והתבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה לתבנית מלבנית, פורסים את הטורטיות לחצי ומניחים 4 חצאי טורטיות בתבנית. מורחים חצי מרוטב העגבניות על הטורטיות, מפזרים מעל את התערובת של התרד והגבינות שהכנו, יוצקים מעל את שאר הרוטב שנשאר לנו ובסוף מסדרים מעל את 4 חצאי הטורטיות שנשארו לנו.
- מברישים את הטורטיות בביצה הטרופה, מפזרים את השומשום מעל ואופים במשך כ-15 דקות.
- מקררים 10 דקות ורק אז פורסים. בתיאבון.
אופן הכנה
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים 2 כפות של שמן זית, תרד ומאדים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
- לאחר שהתרד הצטמצם והתקרר מעט סוחטים אותו היטב בעזרת כפות הידיים או מסננת ומעבירים לקערה.
- לקערת התרד מוסיפים את הגבינות והתבלינים ומערבבים עד לאיחוד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה לתבנית מלבנית, פורסים את הטורטיות לחצי ומניחים 4 חצאי טורטיות בתבנית. מורחים חצי מרוטב העגבניות על הטורטיות, מפזרים מעל את התערובת של התרד והגבינות שהכנו, יוצקים מעל את שאר הרוטב שנשאר לנו ובסוף מסדרים מעל את 4 חצאי הטורטיות שנשארו לנו.
- מברישים את הטורטיות בביצה הטרופה, מפזרים את השומשום מעל ואופים במשך כ-15 דקות.
- מקררים 10 דקות ורק אז פורסים. בתיאבון.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן