נתח שפונדרה באספרסו עם תפוחי אדמה ובצלים
נהוג להגיד שלנתח הזה יש טעם מופלא ואין צורך להוסיף לו תיבול, אבל בינינו, האספרסו מעניק לו עומק טעמים וצבעים נפלאים. קבלו ארוחת צהריים מושלמת!
נהוג להגיד שלנתח הזה יש טעם מופלא ואין צורך להוסיף לו תיבול, אבל בינינו, האספרסו מעניק לו עומק טעמים וצבעים נפלאים. קבלו ארוחת צהריים מושלמת!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3509.3 קק״ל 17546.6 קק״לפחמימות 3414.1 גרם 17070.4 גרםשומן 3409.9 גרם 17049.4 גרםנתרן 3601.2 מ״ג 18005.8 מ״גחלבון 3405.2 גרם 17025.8 גרםסיבים תזונתיים 3406.1 גרם 17030.3 גרםשומן רווי 3404.6 גרם 17023.0 גרםכולסטרול 3403.8 מ״ג 17018.8 מ״גסידן 3435.9 מ״ג 17179.3 מ״גברזל 3404.1 מ״ג 17020.5 מ״גאשלגן 3672.7 מ״ג 18363.4 מ״גאבץ 3404.2 מ״ג 17021.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 11 שעות
-
קלוריות3509
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3509.3 קק״ל 17546.6 קק״לפחמימות 3414.1 גרם 17070.4 גרםשומן 3409.9 גרם 17049.4 גרםנתרן 3601.2 מ״ג 18005.8 מ״גחלבון 3405.2 גרם 17025.8 גרםסיבים תזונתיים 3406.1 גרם 17030.3 גרםשומן רווי 3404.6 גרם 17023.0 גרםכולסטרול 3403.8 מ״ג 17018.8 מ״גסידן 3435.9 מ״ג 17179.3 מ״גברזל 3404.1 מ״ג 17020.5 מ״גאשלגן 3672.7 מ״ג 18363.4 מ״גאבץ 3404.2 מ״ג 17021.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 11 שעות | קלוריות 3509 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 ק"ג בשר שפונדרהעם כמה שיותר בשר וכמה שפחות שומן
-
80 מ"ל אספרסו
-
2 בצלים בינונייםפרוסים לטבעות
-
3 שיני שוםחצויות
-
2 עלי דפנה
-
3 גרגירי פלפל אנגלי
-
3 כפות שמן זית
-
2 גזרים בינונייםחתוכים דק
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים אספרסו במכונת קפה ויוצקים לתבנית עמוקה שיש בה פרוסות בצל, שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
- מוסיפים את נתחי השפונדרה ומניחים את הנתח בקערה או תבנית. משרים 6 שעות ומדי פעם הופכים את הנתחים בתוך האספרסו.
- למחרת מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו את הנתח, את הבצלים והגזרים.
- מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 3 שעות או יותר לריכוך הבשר. במהלך הבישול הארוך בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים במידת הצורך.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בשפע מלח ופלפל, מוודאים שיש מספיק נוזלים ומעבירים לתנור לחום בינוני למשך שעתיים ואפילו יותר.
- הקדרה מוכנה כשהבשר רך מאד וממש מתפרק ותפוחי האדמה נימוחים וספוגים בטעמיו.
אופן הכנה
- מכינים אספרסו במכונת קפה ויוצקים לתבנית עמוקה שיש בה פרוסות בצל, שום, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
- מוסיפים את נתחי השפונדרה ומניחים את הנתח בקערה או תבנית. משרים 6 שעות ומדי פעם הופכים את הנתחים בתוך האספרסו.
- למחרת מחממים סיר עם שמן ומטגנים בו את הנתח, את הבצלים והגזרים.
- מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים במשך 3 שעות או יותר לריכוך הבשר. במהלך הבישול הארוך בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים במידת הצורך.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בשפע מלח ופלפל, מוודאים שיש מספיק נוזלים ומעבירים לתנור לחום בינוני למשך שעתיים ואפילו יותר.
- הקדרה מוכנה כשהבשר רך מאד וממש מתפרק ותפוחי האדמה נימוחים וספוגים בטעמיו.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לקנות את הבשר חתוך לקוביות? ככה הוא בתמונה במתכון…
אפשר בנתח שלם ולחתוך אותו בהמשך, או בקוביות. בהצלחה!
להכניס את הסיר לתנור ללא המכסה?
מכניסים לתנור את הסיר עם מכסה המתאים לאפייה בתנור או מכוסה בנייר כסף.