סופגניות אפויות מבצק בריוש עם ריבת חלב
- קרן אגם
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.5 קק״ל 4544.4 קק״לפחמימות 40.4 גרם 726.8 גרםשומן 7.7 גרם 138.6 גרםנתרן 120.9 מ״ג 2175.3 מ״גחלבון 5.3 גרם 95.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 16.6 גרםשומן רווי 4.0 גרם 72.7 גרםכולסטרול 48.2 מ״ג 867.8 מ״גסידן 69.7 מ״ג 1253.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 120.3 מ״ג 2165.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות253
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 252.5 קק״ל 4544.4 קק״לפחמימות 40.4 גרם 726.8 גרםשומן 7.7 גרם 138.6 גרםנתרן 120.9 מ״ג 2175.3 מ״גחלבון 5.3 גרם 95.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 16.6 גרםשומן רווי 4.0 גרם 72.7 גרםכולסטרול 48.2 מ״ג 867.8 מ״גסידן 69.7 מ״ג 1253.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 7.9 מ״גאשלגן 120.3 מ״ג 2165.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 9.8 מ״גסגור
את הסופגניות האלו הכנתי ביום שבו אור הלכה לעבודה בערב ואחרי שראתה וטעמנו מהן יחד בבית והתעלפנו היא ביקשה שאארוז אותן לחברים שלה.
בשלב מסוים היא גילתה שאין אוטו בבית והתבאסה לסחוב קופסאות ברכבת בדרך והן נשארו בבית, אבל כשהרכב חזר אני ונתן לא התאפקנו, ונסענו להביא לה אותן לעבודה בערב מאוחר, ואני הרגשתי שאני נוסעת עם יהלומים בקופסא מרוב שהתרגשתי שמישהו הולך לקבל אותן ולהנות מהן. לגמרי הפתענו אותה בעבודה עם הקופסא הזו שחזרה הביתה ריקה לגמרי.
אני הרבה שנים מכינה סופגניות אפויות, מקבלת גם ביקורות על זה שזה לא מטוגן וזה לא אותו דבר, אבל עומדת על שלי ובטוחה שמי שאוכל סופגניה אפויה חמימה טרייה יכול להתעלף. נכון, זה בסוף בצק שמרים שאו שאופים אותו או מטגנים, ושתי האופציות מניבות תוצאות וואו. מי שמארח או מתארח יכול תמיד לגוון, מנסיון שלי ברוב הבתים במפגשים של הדלקת נרות יש יותר מסוג אחד, אז למה לא?
הפעם החלטתי להכין את הסופגניות בתבנית מאפינס קצת כמו מיני בריושים, הבצק יצא מטורף, רך רך ונעים לעבודה, ואחרי אפייה הסופגניות יצא נדירות, כ”כ טעים שקשה להספיק לאכול. בחרתי למלא בריבת חלב, כל מילוי אחר לבחירתכם יהיה לא פחות טוב, אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור בקופסא אטומה, מבטיחה לכם מלא מחמאות.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 253 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר. מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל ודבש וממשיכים ללוש. מוסיפים מחצית מכמות החלב ולאט לאט מוסיפים עוד עד שהבצק נפרד מדפנות הערה אבל נשאר רך ומעט דביק. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דקות.
- כשהבצק חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים (זכרו! להתפחה בחורף מומלץ להשתמש בחלב חמים ולהתפיח במקום חמים).
- כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים אותו ל-18 חלקים במשקל 60 גרם כל חלק.
- מגלגלים את חלקי הבצק לכדור, ומניחים בתוך תבניות מאפינס משומנות. מכסים במגבת או ניילון ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות עד שהסופגניות תפוחות למראה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- טורפים היטב חלמון ומעט מים ומברישים את הסופגניות בעדינות בחלמון הטרוף.
- אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה, שימו לב שזמן התנור עלול להשתנות, מתחילים לבדוק את הסופגיות אחרי 10 דקות.
- בזמן שהסופגניות מצטננות מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף עם צנטר כדי שיהיה קל למלא אותן. אם ריבת החלב שלכם לא מספיק רכה תחממו מעט במיקרוגל (לא הרבה כדי שלא תישרף).
- כשהסופגניות הצטננו, בעזרת סכין חדה מייצרים חתך קטן בחלקן העליון, מקשטים היטב באבקת סוכר וממלאים את החתך בריבת חלב. מגישים טרי.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מערבבים קמח, מלח, שמרים יבשים וסוכר. מוסיפים ביצה, חמאה רכה, מחית וניל ודבש וממשיכים ללוש. מוסיפים מחצית מכמות החלב ולאט לאט מוסיפים עוד עד שהבצק נפרד מדפנות הערה אבל נשאר רך ומעט דביק. לשים את הבצק סהכ כ 10-12 דקות.
- כשהבצק חלק וגמיש ויפה מעבירים אותו לקערה מעט משומנת ומתפיחים כשעה וחצי שעתיים (זכרו! להתפחה בחורף מומלץ להשתמש בחלב חמים ולהתפיח במקום חמים).
- כשהבצק תפח מוציאים אויר ומחלקים אותו ל-18 חלקים במשקל 60 גרם כל חלק.
- מגלגלים את חלקי הבצק לכדור, ומניחים בתוך תבניות מאפינס משומנות. מכסים במגבת או ניילון ומניחים להתפחה נוספת של 40 דקות עד שהסופגניות תפוחות למראה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- טורפים היטב חלמון ומעט מים ומברישים את הסופגניות בעדינות בחלמון הטרוף.
- אופים במשך 15-20 דקות עד להזהבה, שימו לב שזמן התנור עלול להשתנות, מתחילים לבדוק את הסופגיות אחרי 10 דקות.
- בזמן שהסופגניות מצטננות מעבירים את ריבת החלב לשק זילוף עם צנטר כדי שיהיה קל למלא אותן. אם ריבת החלב שלכם לא מספיק רכה תחממו מעט במיקרוגל (לא הרבה כדי שלא תישרף).
- כשהסופגניות הצטננו, בעזרת סכין חדה מייצרים חתך קטן בחלקן העליון, מקשטים היטב באבקת סוכר וממלאים את החתך בריבת חלב. מגישים טרי.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
נירא מהמם
וגם הטעם מעולה! נשמח לדעת איך יצא 🙂