סופגניות חלה: נס חנוכה מתוק ומשגע
סופגניות חלה שאפילו אנטיוכוס לא דמיין בחלום הכי מתוק שלו! שילוב של סופגנייה וחלה קלועה יפה, המטוגנת בנס פח השמן ומוגשת עם מטבלים מתוקים
סופגניות חלה שאפילו אנטיוכוס לא דמיין בחלום הכי מתוק שלו! שילוב של סופגנייה וחלה קלועה יפה, המטוגנת בנס פח השמן ומוגשת עם מטבלים מתוקים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 875.7 קק״ל 7005.5 קק״לפחמימות 108.5 גרם 868.0 גרםשומן 40.7 גרם 325.3 גרםנתרן 460.2 מ״ג 3681.8 מ״גחלבון 18.0 גרם 143.9 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 9.5 גרם 75.7 גרםכולסטרול 104.8 מ״ג 838.2 מ״גסידן 75.6 מ״ג 605.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 218.0 מ״ג 1744.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות876
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 875.7 קק״ל 7005.5 קק״לפחמימות 108.5 גרם 868.0 גרםשומן 40.7 גרם 325.3 גרםנתרן 460.2 מ״ג 3681.8 מ״גחלבון 18.0 גרם 143.9 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.0 גרםשומן רווי 9.5 גרם 75.7 גרםכולסטרול 104.8 מ״ג 838.2 מ״גסידן 75.6 מ״ג 605.2 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 218.0 מ״ג 1744.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
מה דעתכם על חלה שהיא סופגנייה? נשמע טוב? אז חכו עד שתטעמו אותה. מדובר בחלות קטנות וקלועות לצמה, שהן בעצם סופגניות משגעות מטוגנות. את סופגניות החלה מגישים עם מבחר מטבלים מתוקים, כשהאורחים בוצעים את החלות וטובלים כל ביס במטבל אחר. קבלו את המתכון שיטריף את האורחים שלכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 876 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר ושמרים.
- מערבבים את התערבות בעזרת וו לישה במהירות איטית.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים, החמאה והחלב.
- מגבירים את המהירות ולשים במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל־24 כדורים.
- מרדדים כל כדור לגליל באורך 10 ס”מ וקולעים כל 3 חלקים לחלה אחת קטנה בצורת צמה.
- מניחים כל חלה על גבי נייר אפייה שגוזרים לגודל החלה.
- מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
- מטגנים את החלות: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (במדחום 160 מעלות).
- מעבירים בכל פעם 3-2 חלות עם נייר האפייה אל תוך השמן החם, כדי שדוגמת החלה הקלועה לא תיפגם. ברגע שנייר האפייה נפרד במהירות מהחלות, שולפים אותו בקלות מהסיר.
- מטגנים את החלות על להבה בינונית. לאחר 4-3 דקות הופכים אותן ומטגנים עד להזהבת הצד השני.
- מוציאים את סופגניות החלה המוכנות והזהובות ומניחים אותן בתוך תבנית מרופדת בנייר סופג.
- הגשה: על גבי מגש יפה, מסדרים קעריות קטנות מלאות במטבלים מתוקים: ריבת תות, שוקולד נוטלה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס וסירופ דובדבני אמרנה.
- מפזרים אבקת סוכר מעל החלות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר ושמרים.
- מערבבים את התערבות בעזרת וו לישה במהירות איטית.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים, החמאה והחלב.
- מגבירים את המהירות ולשים במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל־24 כדורים.
- מרדדים כל כדור לגליל באורך 10 ס”מ וקולעים כל 3 חלקים לחלה אחת קטנה בצורת צמה.
- מניחים כל חלה על גבי נייר אפייה שגוזרים לגודל החלה.
- מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
- מטגנים את החלות: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (במדחום 160 מעלות).
- מעבירים בכל פעם 3-2 חלות עם נייר האפייה אל תוך השמן החם, כדי שדוגמת החלה הקלועה לא תיפגם. ברגע שנייר האפייה נפרד במהירות מהחלות, שולפים אותו בקלות מהסיר.
- מטגנים את החלות על להבה בינונית. לאחר 4-3 דקות הופכים אותן ומטגנים עד להזהבת הצד השני.
- מוציאים את סופגניות החלה המוכנות והזהובות ומניחים אותן בתוך תבנית מרופדת בנייר סופג.
- הגשה: על גבי מגש יפה, מסדרים קעריות קטנות מלאות במטבלים מתוקים: ריבת תות, שוקולד נוטלה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס וסירופ דובדבני אמרנה.
- מפזרים אבקת סוכר מעל החלות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן