סופגניות חלה: נס חנוכה מתוק ומשגע

סופגניות חלה שאפילו אנטיוכוס לא דמיין בחלום הכי מתוק שלו! שילוב של סופגנייה וחלה קלועה יפה, המטוגנת בנס פח השמן ומוגשת עם מטבלים מתוקים
סופגניות חלה שאפילו אנטיוכוס לא דמיין בחלום הכי מתוק שלו! שילוב של סופגנייה וחלה קלועה יפה, המטוגנת בנס פח השמן ומוגשת עם מטבלים מתוקים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    876
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 875.7 קק״ל 7005.5 קק״ל
    פחמימות 108.5 גרם 868.0 גרם
    שומן 40.7 גרם 325.3 גרם
    נתרן 460.2 מ״ג 3681.8 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 143.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 9.5 גרם 75.7 גרם
    כולסטרול 104.8 מ״ג 838.2 מ״ג
    סידן 75.6 מ״ג 605.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 218.0 מ״ג 1744.3 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל שעתיים ו-50 דק׳
  • קלוריות
    876
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 875.7 קק״ל 7005.5 קק״ל
    פחמימות 108.5 גרם 868.0 גרם
    שומן 40.7 גרם 325.3 גרם
    נתרן 460.2 מ״ג 3681.8 מ״ג
    חלבון 18.0 גרם 143.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.4 גרם 27.0 גרם
    שומן רווי 9.5 גרם 75.7 גרם
    כולסטרול 104.8 מ״ג 838.2 מ״ג
    סידן 75.6 מ״ג 605.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 218.0 מ״ג 1744.3 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור

מה דעתכם על חלה שהיא סופגנייה? נשמע טוב? אז חכו עד שתטעמו אותה. מדובר בחלות קטנות וקלועות לצמה, שהן בעצם סופגניות משגעות מטוגנות. את סופגניות החלה מגישים עם מבחר מטבלים מתוקים, כשהאורחים בוצעים את החלות וטובלים כל ביס במטבל אחר. קבלו את המתכון שיטריף את האורחים שלכם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טיגון

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר ומוסיפים מלח, סוכר ושמרים.
  2. מערבבים את התערבות בעזרת וו לישה במהירות איטית.
  3. מוסיפים בהדרגה את הביצים, החמאה והחלב.
  4. מגבירים את המהירות ולשים במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך 60 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. מחלקים את הבצק ל־24 כדורים.
  7. מרדדים כל כדור לגליל באורך 10 ס”מ וקולעים כל 3 חלקים לחלה אחת קטנה בצורת צמה.

    סופגניות חלה1
    סופגניות חלה שקולעים לצורת צמה. צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

  8. מניחים כל חלה על גבי נייר אפייה שגוזרים לגודל החלה.
  9. מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
  10. מטגנים את החלות: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (במדחום 160 מעלות).
  11. מעבירים בכל פעם 3-2 חלות עם נייר האפייה אל תוך השמן החם, כדי שדוגמת החלה הקלועה לא תיפגם. ברגע שנייר האפייה נפרד במהירות מהחלות, שולפים אותו בקלות מהסיר.
  12. מטגנים את החלות על להבה בינונית. לאחר 4-3 דקות הופכים אותן ומטגנים עד להזהבת הצד השני.
  13. מוציאים את סופגניות החלה המוכנות והזהובות ומניחים אותן בתוך תבנית מרופדת בנייר סופג.
  14. הגשה: על גבי מגש יפה, מסדרים קעריות קטנות מלאות במטבלים מתוקים: ריבת תות, שוקולד נוטלה, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס וסירופ דובדבני אמרנה.
  15. מפזרים אבקת סוכר מעל החלות ומגישים.

    סופגניות חלה3
    סופגניות חלה מהממות! צילום: נמרוד גנישר, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סופגניות חלה: נס חנוכה מתוק ומשגע

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות