סיר פרגיות מתקתק משגע

פרגיות עם בצל מקורמל, בטטות, פטריות וערמונים - סיר שהוא ארוחה שלמה מתקתקה שהולך להיטרף אצלכם בשולחן ברגע אחד
פרגיות עם בצל מקורמל, בטטות, פטריות וערמונים - סיר שהוא ארוחה שלמה מתקתקה שהולך להיטרף אצלכם בשולחן ברגע אחד
  • הגר גבאי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    496
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 496.4 קק״ל 2481.9 קק״ל
    פחמימות 30.1 גרם 150.3 גרם
    סוכר 4.4 גרם 21.8 גרם
    שומן 17.9 גרם 89.3 גרם
    נתרן 1070.5 מ״ג 5352.4 מ״ג
    חלבון 50.0 גרם 249.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 53.8 מ״ג 269.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 531.6 מ״ג 2658.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    496
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 496.4 קק״ל 2481.9 קק״ל
    פחמימות 30.1 גרם 150.3 גרם
    סוכר 4.4 גרם 21.8 גרם
    שומן 17.9 גרם 89.3 גרם
    נתרן 1070.5 מ״ג 5352.4 מ״ג
    חלבון 50.0 גרם 249.8 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 4.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 53.8 מ״ג 269.2 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 531.6 מ״ג 2658.1 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
הגר גבאי
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פרגיות וירקות

הגשה


אופן הכנה

  1. חותכים את הבצלים לרצועות דקות, את הפטריות לפרוסות ואת הבטטות קולפים וחותכים לקוביות.
  2. בסיר סוטאז’ מחממים שמן ומטגנים את הפרגיות עד להשחמה משני הצדדים, בערך 3 דקות מכל צד. מוציאים את הפרגיות לאחר ההשחמה לקערה בצד.
  3. אל אותו הסיר מוסיפים מעט שמן ואת הבצל. מנמיכים את האש ומטגנים את הבצל היטב תוך ערבוב כל כמה דקות.
  4. מוסיפים את הסילאן להאצת תהליך ההשחמה. התהליך בו הבצל מתקרמל לוקח בערך עשר דקות. אל תוותרו על התהליך כי זה נותן מלא טעם! מטגנים עד שהבצל נעשה זהוב ושחום בצדדים תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים את הפטריות לסיר ומטגנים 3-5 דקות עד שהן משנות את צבען.
  6. מוסיפים את הבטטות לטיגון של עוד דקה.
  7. מחזירים את הפרגיות לסיר - אפשר להשאיר אותן שלמות או לחתוך אותן לקוביות.
  8. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב מלבד המים.
  9. יוצקים את הרוטב לסיר מערבבים היטב. מוסיפים לסיר את המים, מערבבים, סוגרים במכסה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה.
  10. בעזרת הידיים מפרקים בעדינות את הערמונים ומוסיפים אותם לסיר. מבשלים עם מכסה 10 דקות נוספות, מפזרים מלמעלה שומשום וכוסברה קצוצה ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם את הסיר על הגז לפני ההגשה.
סיר פרגיות מתקתק משגע
סיר פרגיות מתקתק משגע. צילום: הגר גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות