סלט אסיאתי חגיגי – סלט אטריות שעועית עם מקלות אורז מטוגנים
מירי כהן וכלתה גילי מסדרות אתכם בחג הקרוב עם סלט אסיאתי חגיגי במיוחד! סלט אטריות שעועית, ירקות צבעוניים וקראנץ' אטריות אורז מיוחד
מירי כהן וכלתה גילי מסדרות אתכם בחג הקרוב עם סלט אסיאתי חגיגי במיוחד! סלט אטריות שעועית, ירקות צבעוניים וקראנץ' אטריות אורז מיוחד
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 235.4 קק״ל 1883.4 קק״לפחמימות 43.3 גרם 346.3 גרםשומן 32.1 גרם 256.7 גרםנתרן 296.8 מ״ג 2374.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 28.5 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 318.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 291.2 מ״ג 2329.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות235
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 235.4 קק״ל 1883.4 קק״לפחמימות 43.3 גרם 346.3 גרםשומן 32.1 גרם 256.7 גרםנתרן 296.8 מ״ג 2374.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 28.5 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 39.8 מ״ג 318.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 291.2 מ״ג 2329.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 235 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אטריות וירקות
-
1 חבילה אטריות שעועיתמזרח מערב
-
1 בצל סגול בינוני
-
1/4 ראש כרוב לבן
-
1/4 ראש כרוב סגול
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
3 מלפפונים בינוניים
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1/2 צרור כוסברה
-
3 גבעולי נענע
רוטב
-
1/4 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
4 כפיות סוכר חום
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערב
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
הגשה
-
1/4 כוס בוטנים קלויים
-
50 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”ממזרח מערב
-
1 חופן שומשום שחורמזרח מערב
אופן הכנה
- מוציאים את אטריות השעועית מהאריזה ומניחים בקערה גדולה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים.
- חותכים את הירקות: חותכים לרצועות את הכרוב הסגול והלבן, ואת הבצל הסגול, המלפפון, הפלפל החריף והגזר לרצועות דקות.
- קוצצים גם את עלי הכוסברה ומפרידים את עלי הנענע מהגבעולים.
- מכינים את הרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ומערבבים היטב. שופכים על הירקות ומערבבים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה שמים את אטריות השעועית, הירקות עם הרוטב ומערבבים היטב עם הידיים. נותנים לסלט לעמוד 10 דקות ומערבבים שוב.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומפזרים בוטנים קלויים.
- מטגנים את מקלות האורז בסיר עם שמן עמוק, שמים מעל הסלט ומקשטים עם שומשום שחור.
אופן הכנה
- מוציאים את אטריות השעועית מהאריזה ומניחים בקערה גדולה עם מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים.
- חותכים את הירקות: חותכים לרצועות את הכרוב הסגול והלבן, ואת הבצל הסגול, המלפפון, הפלפל החריף והגזר לרצועות דקות.
- קוצצים גם את עלי הכוסברה ומפרידים את עלי הנענע מהגבעולים.
- מכינים את הרוטב: שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ומערבבים היטב. שופכים על הירקות ומערבבים.
- מרכיבים את הסלט: בקערה גדולה שמים את אטריות השעועית, הירקות עם הרוטב ומערבבים היטב עם הידיים. נותנים לסלט לעמוד 10 דקות ומערבבים שוב.
- מעבירים את הסלט לקערת הגשה ומפזרים בוטנים קלויים.
- מטגנים את מקלות האורז בסיר עם שמן עמוק, שמים מעל הסלט ומקשטים עם שומשום שחור.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן