סלט קינואה מקסיקני עם פיצוחים וירקות ברוטב מטריף
מירי כהן מגישה לכם סלט מיוחד עם הפתעות טעימות וקראנצ'יות היישר ממקסיקו - סלט קינואה עם מלא פיצוחים ותבלינים ברוטב מטריף שיגרום לכם להתאהב.
מירי כהן מגישה לכם סלט מיוחד עם הפתעות טעימות וקראנצ'יות היישר ממקסיקו - סלט קינואה עם מלא פיצוחים ותבלינים ברוטב מטריף שיגרום לכם להתאהב.
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 934.6 קק״ל 3738.6 קק״לפחמימות 50.3 גרם 201.4 גרםשומן 71.6 גרם 286.3 גרםנתרן 2036.0 מ״ג 8144.2 מ״גחלבון 26.8 גרם 107.2 גרםסיבים תזונתיים 16.3 גרם 65.1 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 186.7 מ״ג 746.8 מ״גברזל 8.5 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 1276.8 מ״ג 5107.4 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 25.1 מ״גסגור
-
מרכיבים31
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות935
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 934.6 קק״ל 3738.6 קק״לפחמימות 50.3 גרם 201.4 גרםשומן 71.6 גרם 286.3 גרםנתרן 2036.0 מ״ג 8144.2 מ״גחלבון 26.8 גרם 107.2 גרםסיבים תזונתיים 16.3 גרם 65.1 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 186.7 מ״ג 746.8 מ״גברזל 8.5 מ״ג 33.8 מ״גאשלגן 1276.8 מ״ג 5107.4 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 25.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 31 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 935 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
2 כוסות קינואה
-
3 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
סלט
-
1 אבוקדו גדולחתוך לקוביות
-
1 בצל סגול גדולקצוץ
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
1/2 כפית זרעי כוסברה
-
1/2 כוס נענעקצוצה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק גדולקצוץ
-
1/2 כוס גרגירי רימון
-
חופן אגוזי פקאן
תערובת לסלט
-
1 כוס גרעיני חמנייה
-
1 כוס גרעיני דלעת
-
1 כוס שקדים מולבנים שלמיםחצויים
-
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
3 כפות שומשום
-
1/2 כוס פיסטוקים טבעיים
-
2 כפות שמן קנולה
-
2 כפות מים
-
1 כפית שטוחה זעתר
-
1 כוס בוטנים טבעיים
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות מיץ לימוןסחוט טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית חומץ בלסמי
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את התערובת לסלט: מחממים מחבת עם השמן המים, המלח, הזעתר והצ’ילי.
- כשהכל נמס מכניסים את כל הגרעינים והאגוזים ומערבבים.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משטחים את התערובת באופן שווה ואופים בתנוך במשך 20 דקות.
- מכינים את הקינואה: בסיר עמוק שמים מים רותחים ומוזגים עליהם את הקינואה.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים במשך 8 דקות.
- מצננים את הקינואה בתוך מסננת כדי למנוע המשך בישול.
- מחלקים את הקינואה לשני חלקים ומעבירים לשקיות זיפר. מאחסנים בקירור עד להגשה.
- בקערית קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ואת שקית קינואה.
- מוזגים את הרוטב ואת התערובת לסלט ומערבבים.
- מגישים עם קערת טחינה קטנה ליד.
טיפ: מומלץ להכין מראש כמות קינואה ולאחסן בקירור בשקיות זיפר נוחות לשליפה להכנת סלט מהיר.
אופן הכנה
- מכינים את התערובת לסלט: מחממים מחבת עם השמן המים, המלח, הזעתר והצ’ילי.
- כשהכל נמס מכניסים את כל הגרעינים והאגוזים ומערבבים.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- משטחים את התערובת באופן שווה ואופים בתנוך במשך 20 דקות.
- מכינים את הקינואה: בסיר עמוק שמים מים רותחים ומוזגים עליהם את הקינואה.
- מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים במשך 8 דקות.
- מצננים את הקינואה בתוך מסננת כדי למנוע המשך בישול.
- מחלקים את הקינואה לשני חלקים ומעבירים לשקיות זיפר. מאחסנים בקירור עד להגשה.
- בקערית קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ואת שקית קינואה.
- מוזגים את הרוטב ואת התערובת לסלט ומערבבים.
- מגישים עם קערת טחינה קטנה ליד.
טיפ: מומלץ להכין מראש כמות קינואה ולאחסן בקירור בשקיות זיפר נוחות לשליפה להכנת סלט מהיר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן