סלמון ברוטב תפוז וסויה
סלמון אפוי ברוטב תפוז וסויה - מנה נהדרת לארוחה חגיגית. עם עומק טעמים של סלמון, חמצמצות של תפוז ומליחות של סויה - מנה שהיא שלמות בצלחת
סלמון אפוי ברוטב תפוז וסויה - מנה נהדרת לארוחה חגיגית. עם עומק טעמים של סלמון, חמצמצות של תפוז ומליחות של סויה - מנה שהיא שלמות בצלחת
- Studio R.Y
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 573.3 קק״ל 2293.0 קק״לפחמימות 24.5 גרם 97.9 גרםשומן 33.2 גרם 132.9 גרםנתרן 272.7 מ״ג 1090.7 מ״גחלבון 41.6 גרם 166.6 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרםשומן רווי 14.8 גרם 59.1 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 12.6 מ״ג 50.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 52.9 מ״ג 211.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה
-
קלוריות573
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 573.3 קק״ל 2293.0 קק״לפחמימות 24.5 גרם 97.9 גרםשומן 33.2 גרם 132.9 גרםנתרן 272.7 מ״ג 1090.7 מ״גחלבון 41.6 גרם 166.6 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 10.0 גרםשומן רווי 14.8 גרם 59.1 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 12.6 מ״ג 50.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 52.9 מ״ג 211.5 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 573 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
800 גרם סלמון טרינתח שמספיק ל-4 מנות. אפשר לבקש בחנות שיפרסו את הנתח או לפרוס בעצמכם.
רוטב
-
4 כפות מיץ תפוזיםמיץ מחצי תפוז
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערבללא גלוטן, כשר לפסח
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפות דבש
-
4 גבעולי רוזמרין
-
1 תפוז בינוני4 חצאי פרוסות תפוז
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את הסלמון: פורסים את נתח הסלמון ל-4 פרוסות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ובעזרת גבעולי הרוזמרין יוצקים על נתחי הסלמון.
- מקשטים בפלחי תפוז ורוזמרין ומעבירים את הסלמון לאפייה בתנור למשך כ-12 דקות. זהירות לא לייבש את הדג.
- מכינים את התפוזים: מפלטים תפוז, ומטגנים קלות יחד עם חמאה במחבת עד לקבלת תערובת אחידה ושהפילטים מתפרקים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והצ׳ילי הגרוס ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. במידה ומסמיך יתר על המידה ניתן לדלל במעט מים.
- מגישים - מניחים בבסיס הצלחת מעט מבלילת התפוז שהכנו במחבת, ועליה נתח סלמון. מקשטים במעט גרידת תפוז ומגישים. בתאבון וחג שמח.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 190 מעלות חום עליון תחתון.
- מכינים את הסלמון: פורסים את נתח הסלמון ל-4 פרוסות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב ובעזרת גבעולי הרוזמרין יוצקים על נתחי הסלמון.
- מקשטים בפלחי תפוז ורוזמרין ומעבירים את הסלמון לאפייה בתנור למשך כ-12 דקות. זהירות לא לייבש את הדג.
- מכינים את התפוזים: מפלטים תפוז, ומטגנים קלות יחד עם חמאה במחבת עד לקבלת תערובת אחידה ושהפילטים מתפרקים.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והצ׳ילי הגרוס ומערבבים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. במידה ומסמיך יתר על המידה ניתן לדלל במעט מים.
- מגישים - מניחים בבסיס הצלחת מעט מבלילת התפוז שהכנו במחבת, ועליה נתח סלמון. מקשטים במעט גרידת תפוז ומגישים. בתאבון וחג שמח.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן