-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.2 קק״ל 5192.9 קק״לפחמימות 43.1 גרם 645.9 גרםשומן 22.7 גרם 340.9 גרםנתרן 72.5 מ״ג 1086.8 מ״גחלבון 3.7 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.4 גרםשומן רווי 9.5 גרם 143.1 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 1136.6 מ״גסידן 24.8 מ״ג 371.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 82.6 מ״ג 1238.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 11.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 346.2 קק״ל 5192.9 קק״לפחמימות 43.1 גרם 645.9 גרםשומן 22.7 גרם 340.9 גרםנתרן 72.5 מ״ג 1086.8 מ״גחלבון 3.7 גרם 56.1 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.4 גרםשומן רווי 9.5 גרם 143.1 גרםכולסטרול 75.8 מ״ג 1136.6 מ״גסידן 24.8 מ״ג 371.4 מ״גברזל 0.6 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 82.6 מ״ג 1238.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 11.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 346 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות
-
200 גרם חמאה רכה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
100גרם או 1 כוס סוכר חוםדמררה
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
260 גרם קמח לבןאו כוס וחצי קמח + 2 כפות
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית אבקת אפייה
מילוי פקאן וקרמל
-
150 גרם אגוזי פקאן
-
80גרם או 1/3 כוס סוכר לבן
-
40 גרם חמאה
-
50 גרם שמנת מתוקה 38%
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר דמררה ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים לאיחוד, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בכיסוי ניילון סנו סושי ומכניסים למקרר כ-40 דקות.
- מכינים את מילוי הפקאן-קרמל: לפני שמתחילים להכין את הקרמל מועכים בתוך שקית זיפר סליידר סנו סושי פקאנים ומרתיחים את השמנת.
- במחבת מניחים סוכר ומדליקים את האש על להבה גבוהה-בינונית, ממתינים שבמרכז יתחיל להיווצר קרמל והשוליים ישארו עם סוכר, מזיזים מעט את המחבת מבלי לערבב ואם יש צורך בעזרת לקקן מועכים את הגושים (אם נוצרו) עד קבלת קרמל בגוון ענברי.
- מכבים את האש ומוסיפים חמאה, מערבבים טוב עד לאיחוד ומדליקים שוב את האש על חום בינוני, יוצקים כל פעם קצת מהשמנת ומערבבים טוב, וכך ממשיכים עד שמוזגים את כל השמנת.
- מוסיפים קצת מלח ומביאים את התערובת לרתיחה והסמכה של כ3 דקות.
- מוסיפים פקאנים קצוצים ומערבבים טוב. מניחים בצד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
- מדליקים תנור על 180 מעלות טורבו.
- מוציאים את בצק העוגיות מקירור וקורצים עיגולים במשקל של 45 גרם.
- מניחים כדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי במרווחים ומכניסים לתנור ל-12 דקות.
- מוציאים מהתנור את העוגיות וכשהעוגיות חמות יוצרים גומה שיהיה איפה להניח את המילוי בעזרת תחתית של כוס.
- לאחר שהעוגיות התקררו מניחים במרכז כל עוגיה ממלית הפקאן. תהנו!
אופן הכנה
- מכינים את בצק העוגיות: בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר לבן וסוכר דמררה ומערבבים היטב.
- מוסיפים ביצה וחלמון ומערבבים לאיחוד, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
- מכסים את הבצק בכיסוי ניילון סנו סושי ומכניסים למקרר כ-40 דקות.
- מכינים את מילוי הפקאן-קרמל: לפני שמתחילים להכין את הקרמל מועכים בתוך שקית זיפר סליידר סנו סושי פקאנים ומרתיחים את השמנת.
- במחבת מניחים סוכר ומדליקים את האש על להבה גבוהה-בינונית, ממתינים שבמרכז יתחיל להיווצר קרמל והשוליים ישארו עם סוכר, מזיזים מעט את המחבת מבלי לערבב ואם יש צורך בעזרת לקקן מועכים את הגושים (אם נוצרו) עד קבלת קרמל בגוון ענברי.
- מכבים את האש ומוסיפים חמאה, מערבבים טוב עד לאיחוד ומדליקים שוב את האש על חום בינוני, יוצקים כל פעם קצת מהשמנת ומערבבים טוב, וכך ממשיכים עד שמוזגים את כל השמנת.
- מוסיפים קצת מלח ומביאים את התערובת לרתיחה והסמכה של כ3 דקות.
- מוסיפים פקאנים קצוצים ומערבבים טוב. מניחים בצד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
- מדליקים תנור על 180 מעלות טורבו.
- מוציאים את בצק העוגיות מקירור וקורצים עיגולים במשקל של 45 גרם.
- מניחים כדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה טבעי סנו סושי במרווחים ומכניסים לתנור ל-12 דקות.
- מוציאים מהתנור את העוגיות וכשהעוגיות חמות יוצרים גומה שיהיה איפה להניח את המילוי בעזרת תחתית של כוס.
- לאחר שהעוגיות התקררו מניחים במרכז כל עוגיה ממלית הפקאן. תהנו!
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איך ניתן להמיר לפרווה?
עם מחמאה/מרגרינה