עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות ב-10 דקות!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 94.6 קק״ל 1702.4 קק״לפחמימות 15.0 גרם 270.3 גרםשומן 5.1 גרם 92.0 גרםנתרן 85.7 מ״ג 1541.7 מ״גחלבון 1.3 גרם 23.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.5 גרםשומן רווי 2.8 גרם 51.1 גרםכולסטרול 30.1 מ״ג 541.4 מ״גסידן 5.5 מ״ג 99.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 18.3 מ״ג 328.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 23 דק׳
-
קלוריות95
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 94.6 קק״ל 1702.4 קק״לפחמימות 15.0 גרם 270.3 גרםשומן 5.1 גרם 92.0 גרםנתרן 85.7 מ״ג 1541.7 מ״גחלבון 1.3 גרם 23.6 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.5 גרםשומן רווי 2.8 גרם 51.1 גרםכולסטרול 30.1 מ״ג 541.4 מ״גסידן 5.5 מ״ג 99.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.8 מ״גאשלגן 18.3 מ״ג 328.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.2 מ״גסגור
כשאין לי זמן להקפיא עוגיות ענק ובא לי להכין משהו בזריזות יחסית, אני תמיד פונה למתכון הזה. אלו עוגיות קלאסיות ואהובות שטובות בכל מצב ומזג אוויר.
את השוקוצ׳יפס המריר במתכון חיזקתי עם חופן שוקולד חלב, אבל אפשר לגוון עם איזו תוספת שרוצים (אגוזי מלך, לוז, שוקולד לבן וכו׳). חשוב לשים לב שמשתמשים בשוקוצ׳יפ (ששומרים על הצורה שלהם באפייה) ולא שוקולד רגיל.
העוגיות מזהיבות מעט בצדדים אך נשארות יחסית בהירות. ככה בטוחים שתתקבלנה עוגיות רכות ולא יבשות. היות והגודל שלהן נורמלי, הן מושלמות לקוקילידה עם איזו גלידה שבא לכם באמצע.
את הבצק מומלץ לקרר כ-15 דקות במקרר לפני שמכינים ממנו כדורים. אין צורך לקרר או להקפיא שוב לפני האפייה.
במידה ולא רוצים לאפות מיד או לאפות רק חלק, ניתן לשמור את כדורי הבצק בקופסא אטומה במקפיא. רק לא לשכוח לתת לכדורים להפשיר לאחר מכן.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 23 דק׳ | קלוריות 95 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם חמאה רכה
-
45גרם או 4 1/2 כפות סוכר לבן
-
45גרם או 4 1/2 כפות סוכר חום
-
1 קורט מלח דק
-
1 ביצה L(בטמפ׳ החדר)
-
1 כף תמצית וניל
-
130 גרם קמח לבןכוס פחות כף
-
2גרם או 1/4 כף אבקת סודה לשתייה
-
100גרם או 1/2 כוס שוקולד צ’יפס מינימריר
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכרים והמלח עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והסודה לשתייה. מערבבים מעט ומוסיפים את השוקוצ’יפס. ממשיכים לעבד עד לאיחוד. מקררים מעט את תערובת הבצק.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- יוצרים כדורים ואופים בתבנית עם נייר אפייה במשך 13 דקות עד שמזהיב מעט. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן.
- העוגיות במיטבן ביום האפייה. ניתן לשמור כ-4 ימים בקופסה סגורה.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכרים והמלח עד שנוצרת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח והסודה לשתייה. מערבבים מעט ומוסיפים את השוקוצ’יפס. ממשיכים לעבד עד לאיחוד. מקררים מעט את תערובת הבצק.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- יוצרים כדורים ואופים בתבנית עם נייר אפייה במשך 13 דקות עד שמזהיב מעט. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן.
- העוגיות במיטבן ביום האפייה. ניתן לשמור כ-4 ימים בקופסה סגורה.
תגובות (9)
מתכון לא טוב, יצאו כלכך דקות שאי אפשר היה לחלץ אותם
היי ליאור, אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה במשך חצי שעה ואז הן פחות משתטחות בתנור