עוגת גבינה ודבש אפויה עם טריק גאוני!
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4213.2 קק״ל 4213.2 קק״לפחמימות 436.1 גרם 436.1 גרםשומן 221.9 גרם 221.9 גרםנתרן 17548.1 מ״ג 17548.1 מ״גחלבון 122.2 גרם 122.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 126.1 גרם 126.1 גרםכולסטרול 1851.5 מ״ג 1851.5 מ״גסידן 1723.6 מ״ג 1723.6 מ״גברזל 8.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1369.0 מ״ג 1369.0 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות4213
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4213.2 קק״ל 4213.2 קק״לפחמימות 436.1 גרם 436.1 גרםשומן 221.9 גרם 221.9 גרםנתרן 17548.1 מ״ג 17548.1 מ״גחלבון 122.2 גרם 122.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 126.1 גרם 126.1 גרםכולסטרול 1851.5 מ״ג 1851.5 מ״גסידן 1723.6 מ״ג 1723.6 מ״גברזל 8.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1369.0 מ״ג 1369.0 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 4.2 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 4213 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
150 גרם פתי בר וניל
-
80 גרם חמאהמומסת
שכבת גבינה
-
750גרם או 3 גביעי גבינה לבנה 9%
-
200מ"ל או 1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
3 כפות דבש
-
5 ביצים Lמופרדות
-
40גרם או 4 כפות קורנפלור
-
200גרם או 1 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כפיות תמצית וניללפי הטעם
-
1/2 שקית קוביות קרח
קישוט
-
נוזלי
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה.
- מרפדים את תחתית התבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מכינים את התחתית: שמים את העוגיות בקערת בלנדר וטוחנים דק.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה.
- מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא עד לאפיית העוגה.
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הדבש, החלמונים, הקורנפלור והווניל וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה ידנית.
- מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים בקערת מיקסר עם וו בלון עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב.
- מוסיפים את המרנג לתוך קערת הגבינה ב-2-3 סבבים, ואחרי כל סבב מקפלים אותו בעזרת מרית עד שהוא נטמע בתערובת.
- יוצקים את המלית מעל התחתית הקרה וטופחים כמה פעמים על השיש על מנת להוציא אוויר.
- טריק אפייה בטוחה: לוקחים יריעת סנו סושי - רדיד אלומיניום ומקפלים אותה לרצועה עבה בגובה של 3 ס”מ. מלפפים אותה לטבעת ומניחים בתוך תבנית תנור. מניחים את תבנית העוגה מעל לרצועת האלומיניום כך שנוצר רווח בינה לבין התבנית, וממלאים את התבנית בקוביות קרח. הקרח נמס בתנור ויוצר אדים שמונעים מהעוגה להיסדק.
- אופים את העוגה תחילה במשך 15 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה, או עד שהיא מזהיבה בחלק העליון, מתייצבת בקצוות אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך 10 דקות נוספות.
- מוציאים, מצננים, ומקשטים בזילופי דבש.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה.
- מרפדים את תחתית התבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מכינים את התחתית: שמים את העוגיות בקערת בלנדר וטוחנים דק.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת לחה.
- מהדקים את הפירורים לתחתית התבנית בשכבה אחידה ומעבירים למקפיא עד לאפיית העוגה.
- מכינים את שכבת הגבינה: שמים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הדבש, החלמונים, הקורנפלור והווניל וטורפים לתערובת אחידה בעזרת מטרפה ידנית.
- מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים בקערת מיקסר עם וו בלון עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרנג יציב.
- מוסיפים את המרנג לתוך קערת הגבינה ב-2-3 סבבים, ואחרי כל סבב מקפלים אותו בעזרת מרית עד שהוא נטמע בתערובת.
- יוצקים את המלית מעל התחתית הקרה וטופחים כמה פעמים על השיש על מנת להוציא אוויר.
- טריק אפייה בטוחה: לוקחים יריעת סנו סושי - רדיד אלומיניום ומקפלים אותה לרצועה עבה בגובה של 3 ס”מ. מלפפים אותה לטבעת ומניחים בתוך תבנית תנור. מניחים את תבנית העוגה מעל לרצועת האלומיניום כך שנוצר רווח בינה לבין התבנית, וממלאים את התבנית בקוביות קרח. הקרח נמס בתנור ויוצר אדים שמונעים מהעוגה להיסדק.
- אופים את העוגה תחילה במשך 15 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה, או עד שהיא מזהיבה בחלק העליון, מתייצבת בקצוות אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך 10 דקות נוספות.
- מוציאים, מצננים, ומקשטים בזילופי דבש.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
הי, לא הבנתי את הטריק של נייר הכסף. יש לכם סרטון שיסביר את כל המלל הלא מובן של הטריק?
היי, אפשר לראות בתמונות בדיוק על מה מדובר. רצועת הנייר כסף משמשת כמעיין תחתית לתבנית עוגת הגבינה, כדי שהיא לא תבוא במגע עם הקרח שבתבנית הגדולה. ובכל אופן, אם זה עדיין לא מובן לך, לכי על השיטה הרגילה שתמיד מצליחה: שימי בתחתית התנור תבנית עם 4-5 ס”מ מים רותחים על מנת שייווצרו אדים ותצא לך עוגת גבינה מושלמת! שנה טובה 🙂
האם ישנם תחליפים כדי להפוך את העוגה לפרווה?
לצערנו לא, מכיוון שמדובר על עוגת גבינה וכשמה כן היא, עשויה מגבינה. אבל את יכולה להכין עוגת מוס קרה או עוגה בחושה, יש מגוון מתכונים באתרנו לעוגות פרווה.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
לא, עוגת גבינה אפויה לא מקפיאים.