רקע הנמל מעודכן

הפינוק הכתום לסוף הארוחה: עוגת גזר מפוארת

עוגת גזר מושלמת לרגישים לגלוטן ולמי שסתם נמנע מקמח. עשירה ועסיסית בתוספת צימוקים ואגוזים עם ציפוי גבינת שמנת כמו באמריקה!
עוגת גזר מושלמת לרגישים לגלוטן ולמי שסתם נמנע מקמח. עשירה ועסיסית בתוספת צימוקים ואגוזים עם ציפוי גבינת שמנת כמו באמריקה!
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    589
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 589.4 קק״ל 4714.9 קק״ל
    פחמימות 38.2 גרם 305.3 גרם
    שומן 39.8 גרם 318.5 גרם
    נתרן 206.8 מ״ג 1654.1 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 102.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרם
    שומן רווי 15.6 גרם 124.9 גרם
    כולסטרול 147.8 מ״ג 1182.1 מ״ג
    סידן 87.1 מ״ג 696.8 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 19.2 מ״ג
    אשלגן 210.5 מ״ג 1683.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    589
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 589.4 קק״ל 4714.9 קק״ל
    פחמימות 38.2 גרם 305.3 גרם
    שומן 39.8 גרם 318.5 גרם
    נתרן 206.8 מ״ג 1654.1 מ״ג
    חלבון 12.8 גרם 102.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.7 גרם 29.5 גרם
    שומן רווי 15.6 גרם 124.9 גרם
    כולסטרול 147.8 מ״ג 1182.1 מ״ג
    סידן 87.1 מ״ג 696.8 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 19.2 מ״ג
    אשלגן 210.5 מ״ג 1683.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 11.3 מ״ג
    סגור

מכירים את הבדיחה עם עוגת הגזר? לא משנה. העיקר שתמרה אהרוני מביאה לנו מתכון מיוחד ומושלם של עוגת גזר מפנקת ויפהפיה. קומות של עוגה מבושמת שבין שכבה לשכבה מפריד ציפוי גבינת שמנת מתקתק בניחוח לימון. כזו עוגת גזר טרם פגשתם, מבטיחים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות בחושות קלות וטעימות
תמרה אהרוני
X

8 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. שמים יחד בקערה את השמן, גרידת תפוז, שני סוגי הסוכר, הביצים, והטחינה ומערבבים היטב לתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את הגזר המגורד, וניל, קינמון מלח ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מוסיפים צימוקים ואגוזים קצוצים ומערבבים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול.
  7. אופים 50-60 דק עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון ויציבה למגע.
  8. מוציאים את העוגה ומניחים בצד להצטנן.
  9. מכינים את הציפוי: מקציפים יחד את גבינת השמנת, אבקת הסוכר והגרידה לתערובת אחידה וקרמית.
  10. כשהעוגה קרה, חוצים אותה לרוחבה.
  11. מורחים מחצית מתערובת הקרם על חלקה התחתון של העוגה.
  12. מניחים את חציה העליון של העוגה על גבי הקרם.
  13. מכינים ריבת גזר לקישוט: חותכים 4 גזרים לחתיכות, מכניסים לסיר עם חצי כוס צימוקים בהירים וכוס סוכר ומבשלים שעה, מקררים ומקשטים את הציפוי בגזר ובצימוקים המסוכרים.
  14. מורחים את יתרת הקרם על חלקה העליון של העוגה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הפינוק הכתום לסוף הארוחה: עוגת גזר מפוארת

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Irina Tkatch

    יצא יפה. נטעם בערב.

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מיה יעקבי

    חג שמח! האם ניתן להשתמש בשמן זית במקום שמן סויה ובסוכר חום בהיר במקום הלבן?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות