עוגת גליליות קרם וניל ושוקולד
העוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה! ספירלות של גליליות וופל במילוי קרם וניל עם ציפוי שוקולדי מעל. חכו שהאורחים שלכם יגלו את ההפתעה בחיתוך
העוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה! ספירלות של גליליות וופל במילוי קרם וניל עם ציפוי שוקולדי מעל. חכו שהאורחים שלכם יגלו את ההפתעה בחיתוך
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12376.8 קק״ל 12376.8 קק״לפחמימות 1065.5 גרם 1065.5 גרםשומן 787.7 גרם 787.7 גרםנתרן 923.1 מ״ג 923.1 מ״גחלבון 151.1 גרם 151.1 גרםסיבים תזונתיים 42.4 גרם 42.4 גרםשומן רווי 315.4 גרם 315.4 גרםכולסטרול 1137.6 מ״ג 1137.6 מ״גסידן 1154.0 מ״ג 1154.0 מ״גברזל 63.2 מ״ג 63.2 מ״גאשלגן 3178.4 מ״ג 3178.4 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות12377
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 12376.8 קק״ל 12376.8 קק״לפחמימות 1065.5 גרם 1065.5 גרםשומן 787.7 גרם 787.7 גרםנתרן 923.1 מ״ג 923.1 מ״גחלבון 151.1 גרם 151.1 גרםסיבים תזונתיים 42.4 גרם 42.4 גרםשומן רווי 315.4 גרם 315.4 גרםכולסטרול 1137.6 מ״ג 1137.6 מ״גסידן 1154.0 מ״ג 1154.0 מ״גברזל 63.2 מ״ג 63.2 מ״גאשלגן 3178.4 מ״ג 3178.4 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 12377 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 חבילות גליליות ופל
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
100גרם או 1 שקית אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל טהורה
-
250 גרם גבינת מסקרפונהאו גבינת שמנת בטעם טבעי
-
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/2 כוס חלב 3%
ציפוי שוקולד
-
1/3 כוס מים
-
2 כפות סוכר לבן
-
50 גרם חמאה
-
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת להקצפה, אבקת סוכר, וניל, מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מניחים נייר אפייה עגול בקוטר 26 בתוך תבנית תנור בקוטר 26.
- מניחים בתוך התבנית עם נייר האפייה את הגליליות כשהצד הפתוח כלפי מעלה. מקפידים לצפוף ככל האפשר.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן יותר מקוטר פתח הגליליות וממלאים כל גלילית בקרם עד הסוף. את יתרת הקרם מזלפים בין הגליליות ומקפידים לזלף גם בין הגליליות שבדפנות העוגה. קרם הוא זה שמחבר את כל הגליליות יחד.
- מיישרים את הקרם שבחלק העליון של העוגה ומעבירים למקרר עד שציפוי השוקולד יהיה מוכן.
- בסיר בינוני שמים מים, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד (שבור לקוביות) ומורידים מהאש. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט כדי שלא יהיה חם כשמצפים את העוגה.
- מוזגים את כל השוקולד על החלק העליון של העוגה ומיישרים.
- שומרים במקפיא כעוגת גלידה או במקרר כעוגה שדומה לעוגת ביסקוויטים.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת להקצפה, אבקת סוכר, וניל, מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
- מניחים נייר אפייה עגול בקוטר 26 בתוך תבנית תנור בקוטר 26.
- מניחים בתוך התבנית עם נייר האפייה את הגליליות כשהצד הפתוח כלפי מעלה. מקפידים לצפוף ככל האפשר.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר קטן יותר מקוטר פתח הגליליות וממלאים כל גלילית בקרם עד הסוף. את יתרת הקרם מזלפים בין הגליליות ומקפידים לזלף גם בין הגליליות שבדפנות העוגה. קרם הוא זה שמחבר את כל הגליליות יחד.
- מיישרים את הקרם שבחלק העליון של העוגה ומעבירים למקרר עד שציפוי השוקולד יהיה מוכן.
- בסיר בינוני שמים מים, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את השוקולד (שבור לקוביות) ומורידים מהאש. מערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים מעט כדי שלא יהיה חם כשמצפים את העוגה.
- מוזגים את כל השוקולד על החלק העליון של העוגה ומיישרים.
- שומרים במקפיא כעוגת גלידה או במקרר כעוגה שדומה לעוגת ביסקוויטים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הרבה פעמים כשהכנתי גליליות הם נהיו כאלה רטובות ואיבדו את הקראנצ׳ שלהן. איל מתגברים על זה?
זה לא אמור לקרות כי יש ציפוי שוקולד בתוך הגליליות שמונעות את ההתרככות שלהן. זו בכל מקרה לא עוגה שכדאי להגיש אחרי הרבה ימים