עוגת השבת שלכם – עוגת טורט לימון ושקדים של ספיר דהן
ספיר דהן עם מתכון נפלא של עוגת טורט שתעשה לכם את השבת. מה יותר מפנק מאשר עוגת טורט לימון בחושה, ריחנית, עסיסית ורכה ליד כוס קפה - הפינוק המושלם ללא ספק!
ספיר דהן עם מתכון נפלא של עוגת טורט שתעשה לכם את השבת. מה יותר מפנק מאשר עוגת טורט לימון בחושה, ריחנית, עסיסית ורכה ליד כוס קפה - הפינוק המושלם ללא ספק!
- ספיר דהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2072.8 קק״ל 2072.8 קק״לפחמימות 283.5 גרם 283.5 גרםשומן 88.2 גרם 88.2 גרםנתרן 662.6 מ״ג 662.6 מ״גחלבון 43.5 גרם 43.5 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרםשומן רווי 9.8 גרם 9.8 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 206.3 מ״ג 206.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 400.5 מ״ג 400.5 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות2073
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2072.8 קק״ל 2072.8 קק״לפחמימות 283.5 גרם 283.5 גרםשומן 88.2 גרם 88.2 גרםנתרן 662.6 מ״ג 662.6 מ״גחלבון 43.5 גרם 43.5 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרםשומן רווי 9.8 גרם 9.8 גרםכולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״גסידן 206.3 מ״ג 206.3 מ״גברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 400.5 מ״ג 400.5 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
ספונטניים? הילדים עוד לא חזרו מבית הספר? מה יותר טוב מפינוק מהיר באמצע היום.
קבלו מתכון מוצלח לעוגת לימון בחושה, ריחנית, עסיסית ורכה (ועוד כ״כ הרבה דברים טובים) שעולה על כל הציפיות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 2073 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 ביצים Lבטמפ' החדר
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
100 גרם קמח לבן
-
1/2כוס או 50 גרם אבקת שקדים
-
1/2שקית או 5 גרם אבקת אפייה
-
1/4כוס או 55 גרם שמן קנולה
-
2כפות או 30 מ"ל מיץ לימון
-
2כפות שטוחות או 10 גרם קליפת לימון
טופינג
-
1 חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה מניחים את החלמונים בלבד ומיץ הלימון וטורפים היטב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את החלבונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
- מוסיפים את השמן ומעבדים עד לספיגה. מוסיפים גם את תערובת החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
- מערבבים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת המיקסר.
- מעבדים כ-2 דקות עד שהקמח נטמע ואין גושים.
- מוסיפים את גרידת הלימון, ובעזרת לקקן מקפלים את התערובת.
- שופכים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק ומפזרים שקדים פרוסים מעל.
- אופים כ- 30-35 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה מניחים את החלמונים בלבד ומיץ הלימון וטורפים היטב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את החלבונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
- מוסיפים את השמן ומעבדים עד לספיגה. מוסיפים גם את תערובת החלמונים ומעבדים עד להטמעה.
- מערבבים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת המיקסר.
- מעבדים כ-2 דקות עד שהקמח נטמע ואין גושים.
- מוסיפים את גרידת הלימון, ובעזרת לקקן מקפלים את התערובת.
- שופכים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק ומפזרים שקדים פרוסים מעל.
- אופים כ- 30-35 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הערות
- ניתן להוסיף לעוגה גם מעט גרידת תפוז.
- ניתן להמיר את אבקת השקדים בקמח לבן באותה הכמות.
הערות
- ניתן להוסיף לעוגה גם מעט גרידת תפוז.
- ניתן להמיר את אבקת השקדים בקמח לבן באותה הכמות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
עוגה אליפות! נטרפה ע״י כל בני המשפחה
כיף לקרוא, שירן!
מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום?
אותם כמויות, המתכון מספיק לתבנית אינגליש קייק.