עוגת השבת שלכם – עוגת טורט לימון ושקדים של ספיר דהן

ספיר דהן עם מתכון נפלא של עוגת טורט שתעשה לכם את השבת. מה יותר מפנק מאשר עוגת טורט לימון בחושה, ריחנית, עסיסית ורכה ליד כוס קפה - הפינוק המושלם ללא ספק!
ספיר דהן עם מתכון נפלא של עוגת טורט שתעשה לכם את השבת. מה יותר מפנק מאשר עוגת טורט לימון בחושה, ריחנית, עסיסית ורכה ליד כוס קפה - הפינוק המושלם ללא ספק!
  • ספיר דהן
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2073
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2072.8 קק״ל 2072.8 קק״ל
    פחמימות 283.5 גרם 283.5 גרם
    שומן 88.2 גרם 88.2 גרם
    נתרן 662.6 מ״ג 662.6 מ״ג
    חלבון 43.5 גרם 43.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 9.8 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 206.3 מ״ג 206.3 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 400.5 מ״ג 400.5 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2073
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2072.8 קק״ל 2072.8 קק״ל
    פחמימות 283.5 גרם 283.5 גרם
    שומן 88.2 גרם 88.2 גרם
    נתרן 662.6 מ״ג 662.6 מ״ג
    חלבון 43.5 גרם 43.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 9.8 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 206.3 מ״ג 206.3 מ״ג
    ברזל 4.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 400.5 מ״ג 400.5 מ״ג
    אבץ 3.1 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור

ספונטניים? הילדים עוד לא חזרו מבית הספר? מה יותר טוב מפינוק מהיר באמצע היום.
קבלו מתכון מוצלח לעוגת לימון בחושה, ריחנית, עסיסית ורכה (ועוד כ״כ הרבה דברים טובים) שעולה על כל הציפיות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות
ספיר דהן
X

21 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


טופינג


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה מניחים את החלמונים בלבד ומיץ הלימון וטורפים היטב.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את החלבונים והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.

    מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה. צילום: ספיר דהן
    מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה. צילום: ספיר דהן

  4. מוסיפים את השמן ומעבדים עד לספיגה. מוסיפים גם את תערובת החלמונים ומעבדים עד להטמעה.

    מוסיפים גם את תערובת החלמונים ומעבדים עד להטמעה. צילום: ספיר דהן
    מוסיפים גם את תערובת החלמונים ומעבדים עד להטמעה. צילום: ספיר דהן

  5. מערבבים את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה בקערה נפרדת ומוסיפים לקערת המיקסר.
  6. מעבדים כ-2 דקות עד שהקמח נטמע ואין גושים.
  7. מוסיפים את גרידת הלימון, ובעזרת לקקן מקפלים את התערובת.

    מוסיפים גרידת לימון לתערובת. צילום: ספיר דהן
    מוסיפים גרידת לימון לתערובת. צילום: ספיר דהן

  8. שופכים את הבלילה לתוך תבנית אינגליש קייק ומפזרים שקדים פרוסים מעל.
  9. אופים כ- 30-35 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות

  • ניתן להוסיף לעוגה גם מעט גרידת תפוז.
  • ניתן להמיר את אבקת השקדים בקמח לבן באותה הכמות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת השבת שלכם – עוגת טורט לימון ושקדים של ספיר דהן

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Riki Paz

    עוגת לימון,פעם ראשונה שהכנתי

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    שירן

    עוגה אליפות! נטרפה ע״י כל בני המשפחה

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, שירן!

    Avatar
    חן

    מה הכמויות לתבנית אינגליש קייק חד פעמית מאלומיניום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אותם כמויות, המתכון מספיק לתבנית אינגליש קייק.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות