עוגת סינרול משפחתית של קרין גורן
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5934.3 קק״ל 5934.3 קק״לפחמימות 793.8 גרם 793.8 גרםשומן 276.3 גרם 276.3 גרםנתרן 2101.8 מ״ג 2101.8 מ״גחלבון 102.3 גרם 102.3 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 120.7 גרם 120.7 גרםכולסטרול 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״גסידן 529.7 מ״ג 529.7 מ״גברזל 16.2 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 1790.9 מ״ג 1790.9 מ״גאבץ 17.7 מ״ג 17.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות5934
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5934.3 קק״ל 5934.3 קק״לפחמימות 793.8 גרם 793.8 גרםשומן 276.3 גרם 276.3 גרםנתרן 2101.8 מ״ג 2101.8 מ״גחלבון 102.3 גרם 102.3 גרםסיבים תזונתיים 32.9 גרם 32.9 גרםשומן רווי 120.7 גרם 120.7 גרםכולסטרול 1041.4 מ״ג 1041.4 מ״גסידן 529.7 מ״ג 529.7 מ״גברזל 16.2 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 1790.9 מ״ג 1790.9 מ״גאבץ 17.7 מ״ג 17.7 מ״גסגור
לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית בשווי כולל של מאות שקלים עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין
מרכיבים 16 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 5934 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2ק"ג או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2 שקית שמרים טרייםשמרית
-
1/2 שקית משפר אפייהשמרית
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
2שקיות או 20 גרם סוכר וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
100 גרם חמאה
-
3/4כוס או 180 מ"ל חלב 3%
מלית
-
1 1/2 כוסות סוכר חום כהה
-
2 כפות קינמון טחון
-
1 כוס אגוזי פקאןקצוצים
-
100 גרם חמאהמומסת, פושרת, למריחת הבצק
זיגוג
-
2 כפות סירופ מייפל
-
3/4 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח.
- ממיסים את החמאה בקערה ומערבבים עם החלב הקר לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים ותערובת החמאה עם החלב.
- מעבדים 7-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים יחד את הסוכר החום, הקינמון והפקאנים.
- מרכיבים ואופים (ללא התפחה): מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים מחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר החום מעל.
- מגלגלים לרולדה ארוכה ושמנמנה. מכינים עוד רולדה באותו אופן משאר הבצק והמלית.
- את הקצוות שיוצאים תמיד דקים יותר- אפשר להסיר כדי ליישר ולאפות בנפרד (או להכין מהם וופל בלגי מעולה- ראו הערה למטה).
- חוצים כל רולדה לרוחב, לקבלת שתי רצועות ארוכות עם מילוי חשוף (סה”כ 4 רצועות = 2 מכל רולדה).
- מפתלים רצועה ראשונה סביב עצמה כמו שבלול (המילוי כלפי מעלה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מקיפים בעיגול ברצועה השנייה, אח”כ בשלישית ואז ברביעית- לקבלת שבלול אחד ענקי.
- אופים, מזגגים ומקשטים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. אופים במשך כ-40-30 דקות עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים בזיגוג מייפל.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים את הסוכר, סוכר הווניל והמלח.
- ממיסים את החמאה בקערה ומערבבים עם החלב הקר לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים לתערובת הקמח את הביצים ותערובת החמאה עם החלב.
- מעבדים 7-5 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: מערבבים יחד את הסוכר החום, הקינמון והפקאנים.
- מרכיבים ואופים (ללא התפחה): מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים מחצית מהחמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר החום מעל.
- מגלגלים לרולדה ארוכה ושמנמנה. מכינים עוד רולדה באותו אופן משאר הבצק והמלית.
- את הקצוות שיוצאים תמיד דקים יותר- אפשר להסיר כדי ליישר ולאפות בנפרד (או להכין מהם וופל בלגי מעולה- ראו הערה למטה).
- חוצים כל רולדה לרוחב, לקבלת שתי רצועות ארוכות עם מילוי חשוף (סה”כ 4 רצועות = 2 מכל רולדה).
- מפתלים רצועה ראשונה סביב עצמה כמו שבלול (המילוי כלפי מעלה). מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מקיפים בעיגול ברצועה השנייה, אח”כ בשלישית ואז ברביעית- לקבלת שבלול אחד ענקי.
- אופים, מזגגים ומקשטים: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. אופים במשך כ-40-30 דקות עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור ומורחים בזיגוג מייפל.
הערות
- סוד מתוק: כך מכינים וופל בלגי סינרול מהשאריות- משמנים מחבת וופל בלגי בתרסיס שמן. מחממים דקה על אש גבוהה. מנמיכים להבה, מניחים את שאריות הסינרול על המחבת ומחממים על אש נמוכה 3-2 דקות מכל צד, עד שהוופל שחום וקריספי וריח הקינמון משגע אתכם... אוכלים חם עם סירופ מייפל.
הערות
- סוד מתוק: כך מכינים וופל בלגי סינרול מהשאריות- משמנים מחבת וופל בלגי בתרסיס שמן. מחממים דקה על אש גבוהה. מנמיכים להבה, מניחים את שאריות הסינרול על המחבת ומחממים על אש נמוכה 3-2 דקות מכל צד, עד שהוופל שחום וקריספי וריח הקינמון משגע אתכם... אוכלים חם עם סירופ מייפל.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
הבצק יכול להתאים גם לרוגלך /עוגת שמרים??
כן 🙂
מה עם שמרים יבשים? האם אפשר להמיר במקום השמרים הטריים? ואם כן, מה הכמות?
אפשר להמיר בשמרים יבשים, 8 גרם
אני גרה בחו״ל אין פה שימרית… מה אפשר להשתמש במקום ?
כל שמרים טריים שמוכרים בסופר.